Här har du en väldigt läcker modell. Fin finish och snygg transparant flame lack. Den är tunnare och mindre i kroppen än normalt. Det gör att den är lite smidigare att hantera. Känns bra både när man sitter ner och står upp.

Mindre klanglåd gör att volymen blir lite lägre men den räcker till. Och i sammanhang där den behöver upp i volym kopplar man in den och den kan fylla arenor. Det blir ett maffigt ljud när man kopplar upp den mot en förstärkare. Vi testade att köra in den i en NUX Mighty 50X och det blev mäktigt ljud.

För att vara en akustisk gitarr är stränghöjden förhållandevis låg. Den är därför väldigt lättspelad och skön. Den har också en fin ton.

Det sitter en avanserad MET-10 preamp/tuner system på den. Här finns både volym, equalizer och stämapparat, väldigt användbart. Du kan enkelt ställa in ljudet direkt på gitarren.

Finns i färgerna transparant flammig brandgul sunburst eller svart

Specifikation
High gloss finish, topp av gran, catalpa sidor och baksida. Greppbräda och stall av rosewood. Hals av mahogny. justerbar dragstång, kromade kapslade stämskruvar, sadel och stall av Nubone.

Oscar Schmidt Western Thin body Flame

Pris:
2 990 SEK
Inkl. 25% Moms
Antal: