Klicka för bättre kontrast

fgn mighty jazz - J-standard Series -  made in japan

FGN har satsat på att tillverka alla sina gitarrer och basar i Japan - även J-Standard Series som är en av deras billigaste serie. På så sätt har de kontroll över kvalitén. Och det är den här basen ett exempel på. Det är hög kvalité på den. 

Kroppen är byggd av amerikansk al, hård lönn från Canada i halsen. Indian Rosewood i greppbräda. Det är bra trä i basen och det hörs när man spelar akustiskt på den. Resonant och med lång sustain. 

Pickuper är från Seymour Duncan. Dubbla rader pickuper mot normalt bara en rad för precision basar ger fler tonvarianter. 

FGN har valt att köra s.k. string through body för att få ut maximal kontakt mellan strängen och kroppen - det ger mer kropp i tonen. 

Halsens baksida är ganska matt lackad - skön - man får mycket kontakt och den blir snabb att spela på. Profilen är soft U-Neck enligt FGN - vi skulle kalla den D-profil. Ganska smal och tunn hals. Den är lättspelad. 

Fujigens patenterade C.F.S - system med lätt kurvaterade band sitter på alla deras basar. Det ger bättre intonation och mer sustain. 

Levereras med FGN gig bag. 

Specification
Body: Alder
Neck: 1 pc Hard Maple U-shape 
Thickness neck: 1st fret 21 mm, 12th fret 24 mm
Nut: 38 mm
Fingerboard: Rosewood 305 mm radius
Frets: 22 medium high band (C.F.S)
Scale: 34"
Controls: 2 volume 1 tone
Pickups: Seymour Duncan Pickups SJB-3 neck & bridge Quarter Pound
Bridge:FGN FGBB-104 (String Pitch=19mm)
Tuners: Gotoh GB 11W
Strings: through body DÁddrio  .045 - .105
Color: Vintage White (Urethan)
Hardware: Chrome
Weight: Approx 4 kg
Case: FGN Gig bag
 

FGN Mighty Power

Pris:
8 190 SEK
Inkl. 25% Moms
Slut i lager