Gitarrer & tillbehör - förstärkare - nux mighty 8SE

nux mighty 8se - batteri eller nätdriven

NuX Mighty 8SE är en liten smidig förstärkare - drivs antingen med batterier eller nätansluten. Den är liten men överraskar med sitt ljud. Vi hade inte förväntat oss att den skulle låta så bra. Den levererar båda rena ljud och distade ljud av hög kvalite. Speciellt distade ljud brukar låta tunt och ynkligt med små förstärkare. Volymmässigt så kan den självklart inte nå upp till några höga nivåer med sina 4.5 watt - men det räcker till när man sitter och lirar hemma. Och den spelar högre än vad vi förväntade oss. Den har allt man behöver, rena och distade ljud, effekter och stämapparat. 

När man läser manualen så står det att den klarar 10 timmar på batteridrift. Jo pyttsan tänkte vi - det vet man hur det är med det. Brukar ofta vara betydligt kortare. Så vi tog tiden när vi spelade på den. Jag använde den flitigt hemma. Spelade 8-10 timmar. Sen ville sonen låna den och köra in sin mobil - han skulle ut med några kompisa och ville ha lite skön musik och lyssna på. Jag skickade med honom ett set nya batterier. När han kom tillbaka frågade jag om han bytt batterier - nej blev svaret. Hur mycket har ni använt den då? Det visste han inte säkert men ett antal timmar var det. Sen spelade jag ytterligare 3-4 timmar innan jag behövde byta. Imponerande. 


Nux Mighty 8SE innehåller 6 olika klassiska förstärkare (se nedan). Den digitala tekniken bygger på TSAC tecnology (Tru Simulation of Analog Circuit). Preamp är utvecklad för att ge egenskaperna hos en rörförstärkare Den har en effektdel med 6 olika digitala effekter. Du kan köra två effekter samtidigt. Här finns EQ, inbyggd tuner.Du kan även ansluta en CD/MP3 till förstärkaren om du vill jamma till musik. Dessutom finns det en kanal för akustisk gitarr. 

Egenskaper

4.5 watt 

6 tum Custom högtalare

Förstärkarsimulering: Clean, Blues, Crunch, British, Classic, Solo eller Metal
Kanal för akustisk gitarr

6 digitala effekter:Chorus, Flanger, Phaser, Tremolo, Echo, Delay & Reverb

Digitala effekter i 32Bit DSP, 44,1 KHz/24bit AD-DA

3 bands EQ:Diskant, mellan och bas
Tap - tempo

TSAC technology (Tru Simulation of Analog Circuits)

Inbyggd tuner med led-display (stämapparat)

LED display

Utgång till mixer/hörlurar

AUX in för CD/MP3

Mått:
Höjd 22 cm Bredd 22 cm och djup 19 cm
Vikt: 3 kg

NU-X Mighty 8SE

Pris:
1 150 SEK
Inkl. 25% Moms
Slut i lager