Matt lack (satin)

En gitarr med attityd i både utseende och ljud. Green LP Black Night utmärker sig på scen. All hårdvara i svart krom. Svart gitarr och svart bakgrund är inte bästa kombinationen. Så bilderna gör den inte rättvisa - den är mycket läckrare i verkligheten.

Med sina dubbla humbuckers lämnar den ett tufft sound som är lite mer aggressivt än våra övriga Les Paul modeller i Green Comfort Series. Låg stränghöjd och halsen är  tunn  villket gör den lättspelad. Det går att spela snabbt. Tjock kropp av mahogny skapar rätt resonans  - ändå inte blytung (lite tunnare kropp än våra övriga LP:s) - gör att du kan spela länge.

Green LP Black Night finns i två varianter, en i högblank svart färg och en i matt svart färg (satin). På den matta sitter det svarta kåpor på mickarna. Vi har även en variant med Lundgren Modern Vintage Pickups med nickelkåpor för bästa ljud. 
 

Specifikation

 • Kropp med välvd topp i mahogny
 • Modern D-hals i mahogny, bredd översadel 42 mm (1:a band, tjocklek 18 mm, bredd 43mm, 12:e bandet, tjocklek 20 mm, bredd 52 mm), greppbräda av rosewood. 24 3/4" skala, 22 medium jumboband.
 • Kapslade stämskruvar, 2 st Green Standard humbuckers alt Lundgren Modern Vintage, 2 volym och 1 tonkontroll, 3 - vägs pickupväljare.
 • Hårdvara i svart. Vikt ca 4,1 kg  Färg: Högblank svart eller matt svart


Läs mer om Green Guitars

Green LP Black Night

Pris:
2 990 SEK
Inkl. 25% Moms

Om Green Black Night - Comfort Series

När vi tog fram Green LP Black Night hade vi som mål en gitarr som passar för hårdrock och metall i både ljud, spelkomfort och utseende. Här har vi låtit det yngre gardet tycka till när det gäller färg och form. Resultatet blev en helt svart gitarr både i trä och mekanik. Vi rensade även greppbräda på inlays. De sitter på ovansidan på halsen. Halsen är relativt tunn. Det underlättar för snabba solos. Två humbuckers med lite vassare ton skapar ett lite agresivare sound. En ton och en volymkontroll - funktionellt och enkelt. Slutresultatet blev väldigt lyckat. Man blir sugen själv - dags att lira lite hårdrock. 

Modellår 2016
Nu har vi 2 volym och 1 tonkontroll. Vi har lagt in en hemlig kod i greppbrädan - den finns i ett enda inlays på greppbrädan. Koden hänvisar till ett band, en spelning i England och en viss låt. Köper man gitarren och löser koden så vinner man gitarrtillbehör för 250 kr.  


Foto: Ljud & Bildskolan Varberg      Klicka för förstora

ljudprover

Inspelad med en Fender Cyber Twin med hjälp av en handhållen Olympus LS-11 recorder. Det distade ljudet går från stallmicken över till halsmicken.

rent

dist

Inspelning Stefan Liljeqvist

 • Deke • 20 september 2015 22:52:04
  Lite korkat att skriva "Det är inte lätt att ta kort på en helsvart gitarr." och sedan använda en svart bakgrund.
 • Hej Deke! Du har rätt det var lite korkat skrivet - vi ändrar texten. Men problemet med svart gitarr hänger också samman med att lacken blir som en spegel. Allt vill spegla sig i lacken. Mvh Anders

  21 september 2015 09:00:48

 • Affe. • 11 juli 2015 15:47:17
  Sitter det fortfarande svarta kåpor på mickarna som 2014?
 • Hej Affe! Ja det är svarta kåpor på den även 2015 Mvh Anders

  12 juli 2015 23:28:05