Green lp flame - master series

Green LP Flame ingår i vår Master Series. Här handlar det inte om någon serietillverkning i fabrik. Gitarrerna byggs styckvis i vår lilla Custom Shop som ligger i Seol Sydkorea. Där de byggs med stor passion av skickliga och erfarna gitarrbyggare. Trämaterialet handplockas och är noga utvalt för både utseende och ton. Det är ett gediget hantverk man presterar. Samtliga komponenter håller väldigt hög kvalité. Finish av högsta klass.

För att få till rätt tyngd i tonen är Green LP Flame byggd av mahogny, både kropp och hals. Det är en relativt lätt Les Paul - vilket är skönt om man spelar länge. Rosewoodgreppbräda ger en varm ton och lång, balanserad sustain.  

Gitarren är utrustad med svenska handvirade mickar från Lundgren som har förmåga att plocka upp den feta tonen i gitarren och färga den på ett sätt som gör att det blir rätt karaktär med mycket kropp i tonen. Vi har valt att sätta humbuckers med nickelkåpa vilket ger ett bättre ljud än en traditionell plåtkåpa. Välj mellan Heaven 57, Heaven 67 eller Modern Vintage. 

Vi har valt en D-profil på halsen. Den är en uns plattare på toppen än en C-profil. Halsen är varken tunn eller tjock, medium skulle man kunna säga. För att vara en Les Paul får man säga att den är relativt tunn. Se mått i specifikationen. 

Green LP Flame har en imponerande akustisk ton. Vilket tyder på bra trä och bra bygge. Och med Lundgren mickarna kan man inte bli annat än imponerad. Det är hög kvalité i tonen oavsett om man kör rent eller distat. Och bra sustain. 

Det här är en gitarr som har det där lilla extra i form av utseende, spelkomfort och ljud. Som vanligt för alla våra gitarrer är den snyggare i verkligheten än på bilderna. För att hålla nere kostnaderna tar vi alla bilder själva. 

Green LP Flame

Pris:
8 900 SEK
Inkl. 25% Moms

Serienummer 5 att beställa - leveranstid 2-3 månader

Specifikation
Kropp och hals av mahogny. Halsprofil: D-shape. Skallängd: 24.625"(625.475 mm)
Radius greppbräda: 12" (304.8 mm) Antal band: 22 st Medium Jumbo
Bredd översadel: 43 mm. 1:a band, bredd 44 mm, tjocklek 22 mm, 12:e band bredd 52 mm, tjocklek 24 mm Dragstång: dubbelverkande
Mickar: 2 st Lundgren Modern Vintage med nickelkåpa, alt Heaven 57 eller 67. 
Kontroller: 2 st volym och 2 st ton. Stall: Alchemy LP-3S Sus Saddle, LT-01
Stämskruvar: kapslade.  Strängar: .010-.046
Vikt: ca 4,0 kg Färg: Tobaco Burst Hårdvara: Krom

2016
Från och med år 2016 sitter det Lundgren Pickups i stället för Tesla mickar. Välj mellan Modern Vintage, Heaven 57 och Heaven 67.

lyssna på lundgren

2016 årsmodell med Lundgren Modern Vintage