Green LP Standard är riktigt läcker med sin flammiga lönntopp och en lack med ett djup som bara brukar finnas på dyra gitarrer. En tjock kropp av mahogny skapar den resonans som krävs för att  kunna levererar ett bra Les Paul ljud, allt från rena toner till tung dist.

Green LP Standard har en avrundad bakkant på kroppen - den känns skön när man hänger på sig gitarren. Halsen har en D-profil och tunnare än vad som är normalt på en Les Paul. Stränghöjden är låg. Det är en ren fröjd att spela på den, väldigt lättspelad.

Finns i varianter antingen med Tesla VR-60 Classic eller med Lundgren Pickups. Både Tesla eller Lundgren ger ljud av hög klass. De ger en klarhet i tonen som imponerar. Lundgren är det bästa man kan sätta i en gitarr. Heaven 57 är baserad på 50-tals pickuper och följaktligen så är Heaven 67, 60-tals baserad, dvs lite högre utsignal, mindre diskant och lite mer bas. Det går att kräma ur mer distortion ur Heaven 67. Vi levererar i zebrautförande - meddela oss om andra önskemål för Lundgren Pickups, t ex svarta, vita. Skicka mail eller ange det i Checkout "Message to Seller". 

Vi får mycket beröm för våra LP modeller av alla som testar dem. Vår testpanel som består av ett gäng kräsna gitarrister öser beröm över dem. De lyfter fram ljudet och spelkomforten. Vi hade förväntat oss att de skulle jämföra med Epiphone och andra lite billigare märken - men testpanelen jämför dem med originalet. Det känns väldigt ärofyllt och lite förvånande att Green Guitars i vår Comfort Series kan mäta sig med såpass dyra gitarrer.

Green LP Standard finns i Brown SunburstChicago Blue Wine Red
 

Specification

 • Body: Mahogany with Flame Maple Top 
 • Neck: Modern D-shape
 • Nut: 42 mm
 • Widht/thickness: 1:st fret 43mm/18 mm 12:th fret 52mm/20 mm
 • Fretboard: Rose Maple Wood,
 • Radius: 12"
 • Scale: 24 3/4"
 • Frets: 22 medium jumbo  
 • Pickups: Green humbuckers, Tesla VR-60 Classic or Lundgren Pickups,
 • Controlls: 3-ways pickupswitch, 2 volum och 2 tone 
 • Hardware: Chrome.
 • Weight: Approx 4,1 kg.
 • Color: Sunburst

Läs mer om Green Guitars

Green LP Standard LD

Ord. pris:
4 990 SEK
Pris:
3 990 SEK
Inkl. 25% Moms
Du sparar:
1 000 SEK (20%)

Om Green LP Standard - Comfort Series

Vi på Guitarnet har alltid tyckt att Gibson Les Paul är världens snyggaste solida elgitarr. Vi har ägt en del men inte varit helt nöjda med dem. Vi kom fram till att det hängde på halsarna. På våra Green LP gitarrer har vi därför satt relativt tunna halsar. Vi ville dessutom ha ett uns mer diskant, lite mer distinkt ljud men fortfarande väldigt mycket Les Paul. Och det har vi lyckats med. Ett fett väldefinierat Les Paul sound.  
 

Kommentarer från användare

Peter • 4 februari 2014 12:31:03
För ett par veckor sedan gjorde jag till sist slag i saken och skaffade en Les Paul som sällskap till den Fender Stratocaster jag haft sedan tidigt 80-tal.
Hade länge tänkt att det skulle bli en Gibson men eftersom jag inte spelar mer än för eget bruk och det till stor del handlar om en "leksak" men också något som ska pryda sin plats på väggen så kostar de lite för
mycket om det ska vara intressanta grejer. Jag var alltså inte tvunget ute efter en Gibson... men så av en slump hittade jag Guitarnets hemsida och blev nyfiken men samtidigt lite skeptisk får jag erkänna.
Efter lite "Googlande" och läsning av kommentarer ifrån köpare så bestämde jag mig i alla fall för att åka till Smålandsstenar
och kolla på plats. Jag lurade med mig en av sönerna på en lördagsutflykt och blev inte besviken.
Vi fick ett väldigt trevligt bemötande och någon timme senare hade jag med mig en Green Les Paul Standard på resan hem.
Jag är mycket nöjd med mitt köp, väldigt skön och lättspelad även i jämförelse med min strata. Och sist men inte minst: Fasen vad snygg den är :) Mvh Huskvarnabo

2013-02-01
Har nu hämtat och provspelat min Green LP Standard. För det första så är gittaren helt otroligt vacker! Ett gediget bygge med inget att klaga på. Färgen är en aning missvisande på er sida, tycker minsann att den är mycket mer lik färgen Honeyburst. Mig för det inget då detta är den färgen jag finner mest attraktiv. Sen var det dags för ljudet. Fy faaan vad bra den låter. Betydligt bättre än de ljudklipp ni har på er sida. Detta är en gitarr som måste upplevas i egen hög person. Finishen, ljudet och den underbara tyngden. Ja, allt måste bara upplevas. Har ju en Junior modell från Epiphone....vilken jävla skillnad på bygge och bygge. Nu är det ju för fasiken kul att lära sig spela giyarr igen :) Stort tack för snabb service och ett underbart bemötande. Mvh Jesper