Green lp studio - custom shop

Det här är en väldigt speciell gitarr - Green LP Studio har ett swrap around stall som har använts historiskt för att få mer kropp i tonen och lång sustain. Vi har ytterligare förstärk detta med att lägga på 2-3 mm extra tjock kropp. Resultatet blir en unik Les Paul ton, fläskig med mycket botten. 

Green LP Studio är handbyggd i vår Custom Shop. En handbyggd gitarr brukar kosta skjortan. Trämaterialet handplockas och är noga utvalt för både utseende och ton. Mickarna är bland det bästa du kan sätta i en gitarr. Samtliga komponenter håller väldigt hög kvalité. Vi har lackat den i en matt färg och 

man får en skön träkänsla, snyggt dessutom.  

För att få till rätt tyngd i tonen är Green LP Studio byggd av mahogny, både kropp och hals. Rosewoodgreppbräda ger en varm ton och lång, balanserad sustain. Gitarren är utrustad med Tesla VR-60 Classic mickar som har förmåga att plocka upp den feta tonen i gitarren och färga den på ett sätt som gör att det blir rätt karaktär med mycket kropp i tonen.

När det gäller spelkomforten så är vi inte speciellt förtjusta i 50-tals halsarna. Vi vill ha dem tunnare - mer lättspelade - därför har vi valt en C-profil på halsen. Det är en hals som ligger nära originalets 60-tals hals. Betydligt tunnare än en 50-tals hals. Vi har valt att ha breda och höga band, Dunlop 6100 (2,80 mm x 1,30 mm). Det gör att det blir lätt att bända och ger mer sustain. Halsen har en radie på 12".  

Green LP Studio har en imponerande akustisk ton. Vilket tyder på bra trä och bra bygge. Och med Tesla mickarna kan man inte annat än att bli imponerad. Det är hög kvalité i tonen oavsett om man kör rent eller distat. Det är bra sustain i den här gitarren. 

Det här är en gitarr som har det där lilla extra i form av utseende, spelkomfort och ljud. Som vanligt för alla våra gitarrer är den snyggare i verkligheten än på bilderna.

Green LP Studio-Custom Shop

Pris:
8 900 SEK
Inkl. 25% Moms
Slut i lager

Specifikation
Kropp och hals av mahogny. Halsprofil: C-shape. Skallängd: 24.75"
Radius greppbräda: 12" (304.8 mm) Antal band: 22 st Jumbo 
Bredd översadel: 43 mm. 1:a band, bredd 44 mm, tjocklek 22 mm, 12:e band bredd 52 mm, tjocklek 24 mm Dragstång: dubbelverkande
Mickar: 2 st humbucker Tesla VR-60 Classic
Kontroller: 2 st volym och 2 st ton. Stall: Wrap Around semi intoneringsbart
Stämskruvar: kapslade.  Strängar:.010-.046
Vikt: 4,6 kg Färg: Satin trans dark red. Nickel hårdvara. 

  • Michael Thiele • 26 mars 2019 08:49:26
    Eftersom jag är så fruktansvärt nöjd med min Green LP Revolution med serienr 2 så var jag bara tvungen att lägga en beställning på denna med serienr 1. Ni kan ge er fan på att dom kommer bli värdefulla i framtiden. Jag köper bara Green hädanefter ❤️
  • Hej Michael! Tack för härlig respons. Nummer 1 är ju nummer 1......./ Anders

    26 mars 2019 12:27:34