Green B&W känns riktigt skön att spela på. Med väl utformad kropp med välvd topp och avfasning bak på kroppen likt en strata hänger den skönt och ger rätt vinkel för plektrumhanden. En behagligt utformad D-hals med låg stränghöjd förstärker spelkomforten ytterligare.

Ljudmässigt är den väldigt bred. Här finns klingande rena toner till tungt distade ljud.  Det går att spela i stort sett allt på den, väldigt allround. Och snygg är den med sin högglansiga lack. I utseende, spelkomfort och ljud känns det som en betydligt dyrare gitarr. Här får du mycket gitarr för pengarna. 
 

Specifikation:

Kropp av mahogny med välvd topp,
D-hals av mahogny(1:a band tjocklek: 19 mm bredd: 43 mm, 12:e band tjocklek 21 mm, bredd: 52 mm),
Greppbräda i rosewood. 10 " radie, 25" skala med 24 band
Kapsade stämskruvar, strängar genom kroppen,
Green Standard Humbuckers,
1 volym och 1 tonkontroll, 3-vägs pickupväljare,
hårdvara i guldkrom eller krom. Färg: Högglansig vit 

Läs mer om Green Guitars

Green Black & White

Pris:
2 890 SEK
Inkl. 25% Moms

Om Green Black & White - Comfort Series

Målet med Green Black & White var att ta fram en modern gitarr med maximal spelkomfort. Vi tänkte oss också att den ljudmässigt skulle vara väldigt bred och flexibel. Vi ville ha en väldefinierad ton men ändå med tyngd. Lite mitt emellan en singelcoilgitarr och en tung humbucker gitarr. Vi valde en lite tunnare kropp än en Les Paul, så den skulle kännas lätt och smidig. Den blev väldigt läcker.

Klicka för förstora

Ljudprover

Inspelad med en Fender Cyber Twin med hjälp av en handhållen Olympus LS-11 recorder. Det distade ljudet är först med stallmick och sedan med halsmick.

Rent

Dist

Inspelning: Stefan Liljeqvist

 • Patrik • 31 augusti 2017 14:37:24
  Hej. Jag hämtade ut den igår och jag är faktiskt rent ut sagt förvånad över kvaliteten. Hade det stått PRS på huvudet hade gitarren säkerligen kostar det tredubbla. Jag är oerhört nöjd och tackar ödmjukast för presenten. Det här var den första Green-gitarr jag köpt, men definitivt inte den sista. Tack så mycket!
  Mvh Patrik
 • Hej Patrik - tack för kommentaren. Vi får faktiskt ofta det omdömet att de kan konkurrera med gitarrer som kostar det tredubbla. /Anders

  31 augusti 2017 14:39:39

 • Patrik • 22 augusti 2017 22:18:38
  Vad har hänt med den svarta modellen? Har ni tagit bort den ur sortimentet?
 • Hej Patrik! Ja den har utgått men vi har plockat undan ett ex. Du kan få köpa det om du vill. Skicka oss ett mail i så fall. Mvh Anders

  23 augusti 2017 12:48:31

 • mattias. • 11 juli 2017 17:00:03
  Tjena!blev riktigt intresserad av B&W guran!!...jag undrar vad det är för halsradie på den?och även på telen?
 • Hej Mattias, det är 10" radie på denna och även på våra telecasters. mvh Anders

  16 juli 2017 21:36:48