Light relic

master relic by sonnemo guitars

Vi har tagit fram Green LP Gold Top Relic med målsättningen att den ska kännas och se ut som om den är tillverkades 1956. En gitarr som har sålts många gånger men varje ägare har varit relativt varsamma med den - men många speltimmar och gigg har ändå satt sin tydliga prägel. Finns i tre olika nivåer, extra light, light eller medium relic. Under gitarrens 60 åriga levnadstid har den även stått en längre period undanstoppad i en garderob. Den är därför fortfarande väldigt vital och kraftfull. Visar inga ålderstecken alls..... Mattias på Sonnemo Guitars har med sin fingertoppskänsla fått fram precis det vi var ute efter - en ny Green LP Gold Top som känns som den var från 1956.

För att få till rätt tyngd i tonen är Green LP Gold Top byggd av mahogny, både kropp och hals. Rosewood är utrotningshotat så vi har istället valt en greppbräda i rose maplewood som har liknande egenskaper som rosewood med en varm ton och lång, balanserad sustain.

Du kan välja mellan P90 mickar eller humbuckers på gitarren. P90 har en karaktär som ligger lite mitt emellan en singelcoil och humbucker pickup. Det blir bra klös - en riktig rockn´roll gitarr, men går egentligen att spela det mesta på. Fyllig varm ren ton. Med distat ljud har den en hög strängseparation - så den kan hävda sig bra på scen. Skär igenom ljudbilden om man vill det. Väljer man humbuckers blir tonen varmare och fetare. 

Halsen har en D-profil. Den är ett litet uns plattare på toppen än en C-profil. Både halsbredd och halstjocklek är att benämna som smal.
 
Som vanligt är den snyggare i verkligheten än på bilderna. Det är inte lätt att få fram alla detaljer som Mattias Sonnemo har fått till - t ex hur lacken varierar från riktigt matt till nästan glansig. Beroende på olika slitage vid spelning. Mer matt där plektrumarm och hand skapat friktion.  Sonnemo har varit ytterst känslig när han skapade det fina åldrandet av denna gitarr. 

Specifikation
Kropp och hals av mahogny.
Halsprofil: D-shape. Skallängd: 24.625"(625.475 mm)
Radius greppbräda: 12" (304.8 mm)
Antal band: 22 st Medium Jumbo
Bredd översadel: 43 mm. 1:a band, bredd 44 mm, tjocklek 19 mm, 12:e band bredd 52 mm, tjocklek 22 mm 
Pickups: 2 st Green Standard P90 eller Standard Humbucker 
Kontroller: 2 st volym och 2 st ton.
Stall: Green Standard
Stämskruvar: kapslade.  Strängar: 010-.046
Vikt: ca 4.2 kg Färg: Gold Metallic, Hårdvara: Krom

Green LP Gold Top M.Relic

Pris:
7 990 kr
Inkl. 25% Moms
Antal:
Extra light relic
Extra light relic
Light relic
Nedmattad lack - tidens tand - extra light relic
Oxiderad hårdvara, matt baksida av hals
Extra light relic