Master relic by sonnemo guitars

Vår Green TL Nitro Relic har vi byggt på samma sätt som man gjorde på 5o-talet. Den är handbyggd. Lackad med cellulosa lack. Pickuperna är handvirade. Målet var att i spelkänsla och ljud komma så nära en gammal 50-tals tele som möjligt.

Kroppen är byggd av handplockad utvald ask från USA. Kroppen är lätt och resonant. Gitarren väger bara 3.3 kg. Halsen är byggd av hård lönn från Canada. Greppbräda av rosewood. 

För att få fram känslan av att spela på en gitarr som har spelats i 1000-tals timmar lät vi Mattias Sonnemo lacka den i gammaldags cellulosa lack. Det är en lack som man lägger i många och extremt tunna lager. Den andas på ett annat sätt och dämpar inte tonen som en modern plastlack. Den ger också större möjlighet att få till en naturtrogen relicering och det allra bästa är att den åldras alldeles av sig själv - så gitarren kommer bara se bättre och bättre ut. Titta noga på detaljbilderna så ser man vilken arbete Mattias har lagt ner - imponerande. Vi valde en  lätt relicering (light relic). 

Halsen har en C-profil, ligger sådär lagom skönt i handen. Baksidan av halsen är nästan helt trären. Den ärväldigt lättspelad. Stränghöjden är behagligt låg.  

För att få fram det speciella ljudet från en 50-tals gitarr har vi utrustat gitarren med Lundgrens handvirade pickuper. Tillverkade i Jönköping Sverige. Det sitter en Vintage 7.3 i stallet och en Vintage/Vertigo i halsen.  Lundgren har lagt ett enormt detaljarbete på mickarna för att få fram rätt ljud.

Lundgren har haft en mick från 1952  som han analyserat. Han använder samma typ av magneter och lindningstråd som man använde 1950 - 1954. Det är mer järn i magneterna vilket gör att induktansen ökar och en punchig mellanregisterknuff infinner sig. Den har twang så det räcker, men ljudet är inte så vasst som på många moderna Tele gitarrer. Det blir en härlig vintage ton som är bland det bästa vi hört.

Specifikation
 • Kropp av amerikansk ask, C - hals av hård lönn från Canada. Greppbräda i indian rosewood 
 • Bredd översadel 42 mm, 1:a bandet, tjocklek 20 mm, bredd 42,5 mm, 12:e bandet, tjocklek 22,5 mm, bredd 51,5 mm,
 • Radius 9.5", 25,5" skala,
 • 22 medium jumbo band, kapslade stämskruvar,
 • Pickuper: Lundgren Vintage 7.3  bridge, Vintage/Vertigo neck, 1 volym och 1 tonkontroll, 3-vägs pickupväljare.
 • Hårdvara i krom. Strängar 9-42. Vikt 3,3 kg. Färg: White Blonde  Nitrocellulosa

Green TL Nitro Relic - White

Pris:
15 900 kr
Inkl. 25% Moms
Slut i lager

Serienummer 1 - Såld!
Serienummer 2 - att beställa

Om Green TL Nitro Relic - Custom Shop
 Jag har alltid drömt om att få äga en gammal tele från 50-talet. Det är dock inte så lätt eftersom det inte finns så många till salu och priserna ligger på belopp som inte finns i plånboken. Vi lät våra skickliga gitarrbyggare i vår Custom Shop bygga en olackad 50-tals tele. Den skickades sedan för lackering med nitro lack och relicering hos Sonnemo Guitars i Sverige. Kan bara säga att vi på Guitarnet aldrig spelat på något liknande. Den både känns och ser ut som en gammal gitarr - varsamt hanterad under många år men spelad på i oändliga timmar och gig. Sonnemo är extremt noga med detaljerna. 

Köp till Case

Ord. pris:
490 kr
Pris:
290 kr
Inkl. 25% Moms
Du sparar:
200 kr (41%)
Antal:
Klicka för att förstora

lyssna på lundgren pickups - Vintage/vertigo

 • Jonas Nilsson • 3 september 2016 21:18:33
  Hade jag haft stålarna hade jag köpt den direkt. Vilket bygge! Det är kärlek och passion ända in i kaklet och som kronan på verket har man krönt gitarren med Lundgren mickar.
  Skön att spela på. Lättare än min egen green och ett mer fylligt och mäktigt ljud. Tänk hade en duktig gitarrist skulle kunna vrida ur denna best.
  Mitt val i slutet av dagen stod mellan Gilmours tele och Green Nitro TL Relic.