Rose maplewood greppbräda.

Green TL Vintage Relic ingår i vår Vintage Series. Kännetecknande för serien är fina träslag och riktigt bra mickar. Vi har valt ask till kroppen som är hämtad från Canadas skogar och lönn till halsen som är från USA.

Halsen har en modern D-form - som är lite plattare än en C-hals. Den är lite tunnare än normalt för en telecaster. När man plockar upp gitarren och börjar spela är det första som slår en att halsen är ovanligt skön. Den är inte högglansigt lackad vilket tillsammans med halsprofilen gör att den sticker ut när det gäller spelkomfort.
Vi har två alternativa greppbrädor - antingen lönn eller rose maplewood. Rose maplewood liknar rosewood både i utseende och ton men är inte utrotningshotad. 

Vi har satt på Green Standard telemickar som ger ett riktigt skönt sound. De har lite högre output än vintage pickuper. Det är bra tryck i mellanregister och lite mindre diskant. Mickarna leverar rena fina toner men är också mottagliga för dist. Går att få till sköna halvskitiga toner till rätt hård dist. Den går också att få med Lundgren 7.3 bridge och Vertigo i hals. Svenska handvirade mickar i absolut världsklass. 

Mattlackad i Vintage White. Riktigt läcker!


Specifikation

  • Kropp av ask
  • D-hals av hård lönn, 10" radius(Bredd vid sadel: 42 mm, 1:a bandet, tjocklek 19 mm, bredd 42,5 mm, 12:e bandet, tjocklek 21 mm, bredd 52 mm) 25,5" skala, 22 medium jumboband
  • Greppbräda i lönn eller rose maplewood
  • Green Standard Pickups, alt Lundgren Pickups 
  • Hårdvara i krom,
  • 1 volym och 1 tonkontroll, 3-vägs pickupväljare.
  • Färg: Vintage White.


Läs mer om Green Guitars         Test Green TL Vintage Vs Fender Telecaster

Greppbräda i lönn (Maple)
Greppbräda i lönn (Maple)

Green TL Vintage Relic

Pris:
3 390 kr
Inkl. 25% Moms
Antal:

Finns även i vänsterutförande ( Left Handed )

Om Green TL Vintage Relic - Vintage Series
Här har vi varit ute efter att återskapa den fina tonen som fanns i gitarrer tillverkade på 50- och 60-talet. Det är ljudet vi är ute efter. Därför har vi tagit oss friheten att använda modern hals och stämskruvar. Stallet är dock ett klassiskt vintage stall. För att få till en fin ton har vi använt oss av traditionella träslag, ask och lönn.

Vi på Guitarnet.se har inte riktigt varit inne på det här med fabriksslitna gitarrer. En gitarrist i vår testpanel tyckte vi borde ta fram sådana. Resultatet blev lyckat - så lyckat att även vi måste erkänna att det ser rätt fräckt ut. Och en tydlig fördel är det - om olyckan är framme och det blir ett jack i gitarren så blir den ännu finare. Man kan ju medvetet bättra på reliceringen om man vill. Bara fram med stämjärnet. Jag (Anders) kunde inte låta bli att lägga beslag på ett ex. Den följer med på mina gigs.

Anders & Lars

Nytt för år 2016
Nu sitter det Green Standard Pickups och priset är lägre.  Vi har även tagit fram en vänstermodell  med ett  6-sadlars stall. 

Nytt för år 2017
Nu finns den även med mörk rose maplewood greppbräda som både i ton och utseende liknar rosewood. Strängsadlar i krom. 

Klicka för förstora

ljudprover

Inspelad med en Fender Cyber Twin med hjälp av en handhållen Olympus LS-11 recorder. Inspelningarna är gjorda med förstärkaren inställd i läge Clean.

Stallmick - dirty är inspelat med en Nux Mighty 50X och en Daphon Overdrivepedal. Handhållen Olympus LS-11 recorder.

Fr o m 2015 års modell med mindre logga

halsmick

stallmick

Inspelning: Anton Gustavsson

stallmick - dist

Inspelning: Anders Axelsson


 

från användare

kommentarer från användare

  • Magnus Edlund • 8 januari 2016 20:04:59
    Löjligt bra gitarr för nästan inga pengar.