Extra light relic - with humbuckers

master relic by sonnemo guitars

Vi har tagit fram Green LP Gold Top Relic med målsättningen att den ska kännas och se ut som om den är tillverkades 1956. En gitarr som har sålts många gånger men varje ägare har varit relativt varsamma med den - men många speltimmar och gigg har ändå satt sina tydliga spår. Under gitarrens 60 åriga levnadstid har den även stått en längre period undanstoppad i en garderob. Den är därför fortfarande väldigt vital och kraftfull. Visar inga ålderstecken alls..... Mattias på Sonnemo Guitars har med sin fingertoppskänsla fått fram precis det vi var ute efter - en ny Green LP Gold Top som känns som den var från 1956.

För att få till rätt tyngd i tonen är Green LP Gold Top byggd av mahogny, både kropp och hals. Rosewood är utrotningshotat så vi har istället valt en greppbräda i rose maple wood som har liknande egenskaper som rosewood med en varm ton och lång, balanserad sustain.

Du kan välja mellan P90 mickar eller humbuckers på gitarren. P90 har en karaktär som ligger lite mitt emellan en singelcoil och humbucker pickup. Det blir bra klös - en riktig rockn´roll gitarr, men går egentligen att spela det mesta på. Fyllig varm ren ton. Med distat ljud har den en hög strängseparation - så den kan hävda sig bra på scen. Skär igenom ljudbilden om man vill det. Väljer man humbuckers blir tonen varmare och fetare. 

Halsen har en D-profil. Den är ett litet uns plattare på toppen än en C-profil. Både halsbredd och halstjocklek är att benämna som smal och tunn. Green LP Gold Top Relic är skön att spela på med låg stränghöjd. Reliceringen gör att den känns som en gammal inspelad gitarr, härlig!
 
Som vanligt är den snyggare i verkligheten än på bilderna. Det är inte lätt att få fram alla detaljer som Mattias Sonnemo har fått till - t ex hur lacken varierar från riktigt matt till nästan glansig. Beroende på olika slitage vid spelning. Mer matt där plektrumarm och hand skapat friktion.  Sonnemo har varit ytterst känslig när han skapade det fina åldrandet av denna gitarr. 

Går även få med Lundgren Heaven 57 Pickups. 

Specification
Body & Neck: Mahogany.
Neck Profile: D-shape.
Scale: 24.625"(625.475 mm)
Radius: 12" (304.8 mm)
Frets: 22 st Medium Jumbo
Widht/Thickness: at nut 43 mm. 1:st fret 43 mm/19 mm, 12:th fret 52 mm/22 mm 
Pickups: 2 pcs Green Standard P90 or Green Standard Humbucker 
Controls: 2 volume, 2  tone, 3-way pickupswitch
Strings: 010-.046
Weight: approx 4 kg 
Color: Gold Metallic Relic
Hardware: Chrome

Green LP Gold Top M.Relic

Pris:
7 990 SEK
Inkl. 25% Moms
Antal:

För närvarande slut i lager - går att beställa.

Light relic - P90 Pickups
Extra light relic
Light relic
Nedmattad lack - tidens tand - extra light relic
  • Jesper • 16 februari 2018 19:15:36
    Kan man få den med Lundgrens Heaven 57?
  • Hej Jesper!
    ja det går bra - jag lägger upp det som ett alternativ./Anders

    16 februari 2018 19:25:24