Master Relic - Medium

master relic by sonnemo guitars

Green TL Vintage ingår i vår Vintage Series. Kännetecknande för serien är fina träslag och riktigt bra mickar.

Vi har valt ask till kroppen, hämtad från Canada.  Det ger maximal "twang", ett distinkt ljud med snabb attack och klingande övertoner. Lönn till halsen är från USA. Halsen är small och tunn, har en modern D-form. Den är både snabb och skön att spela på. Greppbrädan är av rose maplewood - ett bra alternativ till rosewood som tyvärr är utrotningshotat. Rose maplewood liknar rosewood både till utseende och ton.

Gitarren är bestyckad med två Green Standard Pickups.Här får du ett klassiskt telesound av riktigt hög klass, en härlig twang.

Reliceringen gör att gitarren känns på ett helt annat sätt än hur du normalt upplever en ny gitarr. Den känns inspelad. Man får kontakt med trät på ett helt annat sätt eftersom baksidan av halsen saknar en hel del lack. Mindre lack innebär också att tonen förbättras. Det blir en öppnare ton. Det är ingen dramatisk skillnad men ändå hörbar. Du kan välja mellan light eller medium relic. 

Gitarren är lätt - väger bara 3.586 gram. 


Specifikation

  • Kropp av kanadensisk ask
  • D-hals av hård lönn, 10" radius(Bredd vid sadel 42 mm, 1:a bandet, tjocklek 19 mm, bredd 42,5 mm, 12:e bandet, tjocklek 21 mm, bredd 52 mm) 25,5" skala, 22 medium jumboband
  • Greppbräda av rose maplewood.
  • Green Standard Pickups 
  • Hårdvara i krom,
  • 1 volym och 1 tonkontroll, 3-vägs pickupväljare.
  • Vikt ca 3,6 kg
  • Färg: Vintage White Relic.


Läs mer om Green Guitars       Gitarrtest Green TL Vintage Vs Fender Telecaster

Green TL Vintage M.Relic

Pris:
7 990 SEK
Inkl. 25% Moms
Slut i lager

Beställningsvara - leveranstid ca 1 månad

Om Green TL Vintage - Vintage Series - Master Relic
Vi har valt ut ett riktigt fint exemplar ur vår Vintage Series. Vårt mål var att skapa känslan av en riktigt gammal tele från 50-talet och med ett pris som många kan ha råd med. Det tar många timmar att åldra en gitarr och det kräver stor noggrannhet om det ska bli trovärdigt. Normalt hamnar priserna därefter. Det kan vara svårt att få pengarna i plånboken att räcka till. Här har vi lyckats få fram ett fantastiskt instrument till ett lågt pris. 

Master Relic - Medium
Master Relic - Light
Master Relic - Light