Made in Japan by Fujigen - Antique White

fgn odyssey - boundary series

THE MODIFIED VERSIONS OF SOME HISTORICAL GUITARS

Här överaskar Japanska Fujigen fabriken med en ny serie där man pressat priset maximalt utan att göra avkall på sin höga kvalité. Trä, mickar, stämskruvar, etc känns mycket gediget.

Den största skillnaden mot J-Standard Series är att man använt egna FGN mickar och inte Seymour Duncan. Dessa mickar håller ändå ypperlig klass. Låter riktigt bra. Och att det är en s.k. hard tail strata, dvs med fast stall och strängar genom kroppen. Det ökar kroppens resonans, dvs ger ett fylligare och varmare ljud. Den blir enklare att stämma och hålla stämningen. 

Fujigen har använt hela som erfarenhet och kompetens  när man byggt Odyssey BOS-M. Dessa gitarrer kan utmana amerikanska gitarrer på varje punkt när det gäller finish, spelkomfort och ljud. 

Fujigen har valt att sätta en humbucker med en mini switch med vars hjälp du kan splitta humbuckern. Det går då att få till båda spröda toner och ett fläskigt ljud, mycket användbart för den som gillar både ljudet från singel coil och humbucker. Det är rätt häftigt att gå från singel coil läget till humbucker, lite som ett turbomode. Outputen höjs betydligt och ljudet blir kraftfullare. 
 

FGN Odyssey BOS-M är väldigt skön att spela på. Halsens  har en soft U-profil som ligger nära en C-profil. Den är varken tjock eller tunn, medium skulle man nog kunna säga åt det tunna hållet. Kroppen är av Lind vilket gör att gitarren är lätt. Väger bara 3.4 kg. Kan vara skönt när man spelar länge. 

Vi inser att det är väldigt bra träråvara i den här gitarren. Den sjunger verkligen - väldigt imponerande ljud. 

Även Boundary Series är utrustad med Fujigens C.F.S - intonationssystem. Banden är lätt böjda men så lite att det är svårt att se med ögat. Det gör att tonerna stämmer bättre utmed hela halsen. Läs mer på Fujigens sida - klicka här.

FGN vill använda ett eget formspråk därför har gitarrerna en liten egen design men andas ändå de klassiska modellerna. 

Levereras med en rejäl FGN gig bag.
 

CONSTRUCTION : Bolt-On
RADIUS: 250 mm (9.85") 
FRETS : 22F Medium (C.F.S)
TUNERS : Gotoh Gotoh SD91-05M
BODY : Japanese Basswood
SCALE : 25.5" (658mm)
BRIDGE : FGN FB-S05
NECK : Hard Maple w. Soft U-Shape
CONTROLS : 1V, 1T, Coil Tap Mini SW, 5-Way SW
COLOR : Black, Antiqe White, Cherry Sunburst, Trans Blue Sunburst, Old Canary Yellow
FINGERBOARD : Maple
PICKUPS : FGN BH-b, BOS-c, BOS-n - Fujigen design - Made in South Korea
CASE : FGN Original Gig Bag
PARTS COLOR : Chrome
STRINGS : D'Addario EXL110 (.010-.046) / Standard E
FINISH : Polyester
WEIGHT: Approx. 3.4 kg

Black
Cherry Sunburst
Trans Blue Sunburst

FGN BOS-M

Pris:
5 990 SEK
Inkl. 25% Moms
Antal:

Förhandsbeställ för att försäkra om ett ex - produceras i Juni och levereras i augusti 2019. Betala vid leverans.  

Om FGN Odyssey - Boundary Series 
Här har Fujigen använt all sin kunskap för att bygga en gitarr utan att tumma på kvalité, ljud eller spelkomfort och samtidigt pressa priset. Man har rationaliserat produktionen, förenklat där det går att förenkla och i stor utsträckning använt egna komponenter. Det här är kanske världens mest prisvärda gitarrer. 
 

Klicka för förstora

lämna en kommentar