Made in Japan by Fujigen
Made in Japan by Fujigen

THE MODIFIED VERSIONS OF SOME HISTORICAL GUITAR BRANDS

FGN ODYSSEY ingår i Fujigens Expert Series och är verkligen en läckerhet. Snygga trämaterial och snyggt lackad. Tunn skön hals med C- profil. Vi gillar verkligen FGN:s halsar - de lägger mycket tid på halsarna och halsen är det som kanske har störst betydelse för hur man trivs att spela på en gitarr. Baksidan är mattlackad så den är snabbspelad. Stränghöjden är bekvämt låg.

Halsen är av Canadensisk hård lönn och Compound Radius, dvs mindre radie högst upp på halsen och större (plattare) längre ner. Det innebär att det är lättare att spela snabba solo samtidigt som tonen blir klarare när man bänder - inget strängrassel som det kan bli på den gamla typen av stratahalsar. FGN har sitt eget C.F.S system med lätt kurvaterade band för bättre intonering och mer sustain. 

Kropp av amerikansk Al. Här har Fujigen letat länge i brädhögen. Kroppen är väldigt lätt för att vara gjord av Al. Det är väldigt hög finish. Lämnar inget övrigt att önska. FGN har gjort ett toppjobb när de byggde den här gitarren.

FGN Odyssey är utrustad med FGN handvirade pickuper av absolut högsta klass. Imponerande prestanda. Två miniswitchar ger ökad funktionalitet. En av miniswitch ger alltid full kraft av humbuckern - direkt på teleuttaget - inte vägen via tonkontrollen. En tonkontroll filtrerar bort en del diskant. Vilket ofta är önskvärt på en singelcoil men kanske inte alltid på en humbucker. Så oavsett hur pickupväljaren står kan du slå till miniswitch och få full kraft av humbuckern. Smart!

Med den andra miniswitchen får du ett strataljud med singelcoil, dvs du splittar humbuckern. Vill du ha till ett lite fläskigare sound ställer du om switchen till humbucker. Det ökar trycket markant. Klart häftig känsla och användbart. Här får du en väldigt bred gitarr som har en fot i båda världar, singelcoil och humbucker - en Super Strat. 

Gitarren är genomtänkt i varje detalj. Det märks att Fujigen fabriken har byggt gitarrer i över 50 år. Inklusive Hard Case. 

NECK WIDHT: At nut 41,5 mm
NECK THICKNESS: 1:st fret 20 mm. 12:th fret 22 mm

CONSTRUCTION : Bolt-On
FRETS : 22F Jumbo (C.F.S)
TUNERS : Gotoh SD91-05M Magunum Lock
BODY : American Alder 2ply
SCALE : 25.5" (648mm)
BRIDGE : Gotoh 510TS-FE1
NECK : Canadian Hard Maple 1ply
CONTROLS : 1V, 1T, 5-Way SW, 2 Mini Tricky SW
COLOR : BK, AWH
FINGERBOARD : Indian Rosewood (Compound Radius)
PICKUPS : FGN OS-1n (neck), FGN OS-1c (center) FGN OS-1b(bridge)
Handwired in Japan
CASE : Hard Case
STRINGS : D'Addario EXL110 (.010-.046)
FINISH : Polyester·Urethane 
WEIGHT: 3.6 kg
 

FGN Odyssey EOS-AL-R

Pris:
12 900 kr
Inkl. 25% Moms
Antal:
Skön avfasning
Skön avfasning
Gotoh låsbara stämskruvar

expert series - demo

  • Johan Wahlberg • 19 augusti 2016 18:12:33
    Hej. Mailade med er om att köpa denna gitarr, ni skulle hålla den denna veckan. Nu verkar det inte som att det går att beställa från er hemsida, det står att den är slut i lager. Hur vill ni att jag gör? Mvh/Johan (johan.wahlberg@akersolutions.com)