meduGreen TL Vintage ingår i vår Vintage Series. Kännetecknande för serien är fina träslag och riktigt bra mickar.

Vi har valt Ask till kroppen, hämtad från Canada. Den har vi lackat i Sonic Blue - läckert. Det är en mycket fin finish på den här gitarren som vi blivit smått förälskade i. Lönn till halsen har vi hämtat från USA. Halsen har en modern D-form - lackad med halvblank lack vilket gör den snabb och skön att spela på. 

Green TL Vintage Blue är utrustad med antingen våra egna Green Standard Pickups eller Lundgren Vintage 7.3 i stall och Vertigo i hals. Våra egna mickar låter väldigt bra - men med handvirade Lundgrenmickar blir gitarren snäppet vassare. Lundgren gör fantastiska mickar. 

Här får du ett klassiskt telesound av hög klass, en härlig twang. Vi vill påstå att det här är en gitarr som kan konkurrera med avsevärt dyrare telegitarrer, i finish, spelkomfort och ljud. Vi har haft ett antal gitarrister i vår fysiska butik som testat och blivit rejält överraskade. 

Specifikation

  • Kropp av Ask, chambered
  • D-hals av hård lönn, 10" radius(Bredd vid sadel 42 mm, 1:a bandet, tjocklek 19 mm, bredd 42,5 mm, 12:e bandet, tjocklek 21 mm, bredd 52 mm) 25,5" skala, 22 medium jumboband,
  • Green Standard Pickups alt Lundgren Vintage 7.3/Vertigo, hårdvara i krom, 1 volym och 1 tonkontroll, 3-vägs pickupväljare.
  • Vikt ca 3,7 kg Färg: Sonic Blue.


Läs mer om Green Guitars       Gitarrtest Green TL Vintage Vs Fender Telecaster

Green TL Vintage Blue

Pris:
4 890 kr
Inkl. 25% Moms
Antal:

Om Green TL Vintage - Vintage Series
Här har vi varit ute efter att återskapa den fina tonen som fanns i gitarrer tillverkade på 50- och 60-talet. Fokus har varit på ljudet.Vi har därför tagit oss friheten att använda moderna halsar och stämskruvar. Stallet är dock klassisk vintage vilket har betydelse för tonen, tre sadlar ger högre strängtryck än när det fördelas på 6 st. För att få till en fin ton har vi använt oss av traditionella träslag. Färgen fick vi idé till genom att en gitarrist beställde en Gilmour Tele i Sonic Blue och vi blev helt tagna av färgen. 

Kåpa över stallet - köp till som tillbehör - trycks fast på stallet
Klicka för förstora

kommentarer från användare

  • Jonas Nilsson • 28 december 2015 18:27:48
    Fick en sådan av Jesper som tidig julklapp och födelsedagspresent. Finaste presenten någonsin. Maffigt ljud och skön att spela på. När jag väl intygat för frun att jag inte spontanköpt ytterligare en gitarr under devisen: " I can resist everything but temptation", var även hon superimpad över hur snygg gitarren är. Alla nöjda med andra ord.
  • Bra kompis du har Jonas - ingen dålig present/ Anders

    29 december 2015 10:57:44