När man ser den här gitarren i verkligheten kan man inte ana att det är en billig gitarr. Den ser dyr ut (bilderna gör den inte rättvisa). Jay Turser JT-300 är riktigt läcker, snyggt trä, lackad med en väldigt fin finish. Halsen har behandlats så den liknar en vackert åldrad lackad lönnhals. Mekaniken är också av riktigt bra kvalité, inget fusk här heller. Vi är imponerade. Efter vår kvalitetssäkring, vilken är viktig på den här prisnivån, dvs justering av hals, stränghöjd och intonering, blir den skön att spela på.

 

Här får du en väldigt fin gitarr för små pengar. Det är bra trä i gitarren, så den kan vara värd ett set med Tesla pickuper, eller kanske byte av 1-2 mickar. Läs under  Tips & Tricks hur du går tillväga. Då har du en ännu häftigare gitarr. Men prova den först ordentligt - du kanske upptäcker att det inte behövs. Den låter riktigt bra med tanke på prislappen. Den ser ut som en strata och låter som en strata.

 

Specifikation:

Kropp i solitt trä, C-hals av lönn(1.a band, tjocklek 20 mm, bredd 42 mm, 12:e band, tjocklek 22,5 mm, bredd 52 mm), greppbräda i rosewood. Kapslade stämskruvar. Kromad hårdvara. Stall med svajarm. 3 singelcoil pickuper, 2 ton och 1 volymkontroll, 5-läges pickupväljare. Strängar DÁddrio Färg: Tobaco Sunburst

 

Läs mer om Jay Turser

JT-300M-TSB med lönnhals
JT-300M-TSB med lönnhals
Tobaco Sunburst - Klicka för förstora