Information - Om tillverkare - Jay Turser

Jay Turser är en amerikans tillverkare av stränginstrument. Man tillverkar riktigt bra elgitarrer med en väldigt fin finish. Jay Turser har fått flera utmärkelser t ex Guitar Player Magazine´s 2004 för Ultimate Value och 2011 Editor´s Pick från Guitar Player Magazine. Produktionen är förlagd i Kina och komponenterna köps uteslutande från leverantörer i Asien, dock importeras trämaterialet utifrån, mahogny, lönn och rosewood.

 

Turser använder solitt trä i sina gitarrer. Man fuskar inte heller när det gäller hårdvaran, stall, stämskruvar, reglage, telejack etc är av hög kvalité. Man sparar lite på tjockleken på gitarrkropparna, de är oftast lite tunnare än originalen. Konstruktionen följer de gamla traditionerna t ex med strängar genom kroppen, vilket ger en bättre överföring av strängens vibration till kroppen där ljudet skapas. Detta är ovanligt på denna prisnivå - här brukar man ofta förenkla för att få en lägre tillverkningskostnad.

 

Vi gör en setup på alla våra gitarrer före leverans, dvs kontrollerar eller justerar hals, stränghöjd och intonering. På den här prisnivån är den viktigare än någonsin. Setupen kan variera lite när det kommer från fabriken. Slutprodukten blir en riktigt sköna gitarr med ett bra ljud.

Mickarna är bland de dyraste komponenterna på en gitarr. På lite billigare gitarrer sparar man ofta in på mickarna. Tyvärr gäller det inte bara lågprismärken, även de stora märkena gör så. Man måste upp ordentligt i prisnivå på gitarrer innan man hittar mickar av högsta kvalité. Uppgradering av mickarna görs lämpligast efter ett tag, när man känt på gitarren ordentligt. Kanske upptäcker man att det inte behövs. Jay Turser låter bra som de är. 

Jay Turser på Guitarnet.se

Jay Turser Classic Pris 1 590:-
Jay Turser LP Vintage Pris 2 490:-
Jay Turser SG Classic Pris 2 290:-
Jay Turser Vintage Pris 1 590:-
Jay Turser LP Gold Top Pris 2 490:-
Jay Turser Thinline Pris 2 790 kr

Lämna kommentarer här

 • Anders Axelsson • 23 augusti 2013 15:08:24
  Hej! Tack för beröm, kul att du gillar gitarren. För det priset är det en riktig höjdare. Inte nog med att det är en budgetgitarr - det är budgetbilder också - undertecknad som fotograf.......Ska försöka få till lite bättre bilder framöver.
 • ! • 23 augusti 2013 14:56:47
  Tjena...
  Blev en Jay Turser classig i alla fall.
  Tack för mycket snabb leverans.
  Jag valde Jay Tursern då jag letade efter en billig gitarr vid sidan av.
  Jag är mycket imponerad över spelbarheten. Mycket bekväm hals, helt ok band. Helt klart bekvämare än andra jag provat i samma och lite högre prisklass, ex.vis squier...
  Bilderna här på er sida gör den inte riktigt rättvisa. Den ser bra ut.
  Att det är en budget gitarr lyser lite igenom vid småsaker tex. plektrumskyddets fästning.
  I övrigt så är det mycket gitarr för lite pengar...
  Tack så mycket!
 • Anders Axelsson • 15 augusti 2013 18:36:06
  Hej igen! Ja Green har lite mörkare nyans än tursers sunburst. Lacken har också ett djup som du normalt inte ser på denna prisnivån. Tursen är mer "standard" men ändå väldigt fin i lacken. Green ST mäter 42,5 mm vid sadel - jag känner ingen större skillnad på mot min Fender. Det är roligt att få beröm - tack.
 • Petter • 15 augusti 2013 17:10:22
  Hej Anders.
  Tack för snabbt svar...
  Jag kommer nog skicka in en beställning till er i framtiden. Jag gillar strator och det ljud de producerar men har varit sugen på att testa ngt lite "anorlunda" än fenders standard strator.
  Er green ser ut att ha, vad jag tycker, en lite snyggare, mörkare, sunburst än Jayturser.
  Hur är halsen på Green. Lite bredare vid sadeln än Fenders standard 42mm. Är detta ngt som märks? Känns den mycket "fetare"?
  Som sagt, tack för snabbt svar.
  Jag gillar er hemsida starkt, mycket informativ. Gillar även initiativet med Green.
 • Anders • 15 augusti 2013 13:12:01
  Hej Petter,
  På Turserstratorna är det 12" radius på halsen. Och kroppen är gjord av lind. Banden är 2 mm breda och 1 mm höga - tror att Fender brukar kalla dem för Vintage-style. Kroppen är bara 1,5 mm tunnare än en Fender/Green så stallbyte ska inte vara något problem.
  Vi har blivit positivt överraskade av kvalitén på Tursergitarrerna. Känslan är att de helt klart matchar Squier. De allra dyraste Squier modellerna låter lite bättre tycker vi men skillnaden är inte stor. Sätt dit Tesla pickuper och du slår även dessa. Vår Green ST har 10" radius och samma band som Fender och Turser. Jag äger en Fender US strata och Green kan mäta sig med den både spelkomfort och ljud. Det sitter en kropp av al på den. Den är överlag mer påkostad än Turser men så kostar den drygt tusenlappen mer. Det är två riktigt bra strator. Tror du kommer bli nöjd oavsett vilken du köper.
 • Petter • 15 augusti 2013 03:42:00
  Hej.
  Funderar på en gitarr att lira på i hemmet för en relativt billig peng.
  Har kikat på Jay Turser men hittat ganska lite om specs på dessa.
  Tänkte att ni kanske kunde hjälpa till....
  Vad är det för radius på halsen?
  Vilket träslag i kroppen?
  Medium Jumbo band som på fender?
  Läst att det är lite tunnare kropp vilket kan vara problematiskt om man vill byta stall.
  Har ni någon åsikt eller aning om hur dessa står sig mot squiers gitarrer? Tex, Classic Vibe serien (kostar dubbelt så mycket, jag vet). Eller tex LTDs stratocaster kopior...
  Jag Har även kikat på era Green strator, och undrar också där vad för radius det är, 10" som på era teles?
  Medium Jumbo band?
  Många frågor jag vet...
  MVH Petter
 • Anders • 23 april 2013 10:15:06
  Hej Christer! Roligt att få så god kritik. Jay Turser gitarrerna är överraskande bra med tanke på priset. Håller med om mickarna - är lite tama, men låter ändå helt ok. Jag menar vad kan man begära för 1 590 kr!!Les Paulen är också bra, däremot så är deras Tele inte så bra så den säljer vi inte. Där kan jag istället rekommendera vår Green TL Standard för 2 290 kr som är en riktig höjdare. Väljer man den med Tesla Pickuper är den riktigt vass. Våra Green gitarrer är snäppet upp mot Jay Turser.
 • Christer Larsson • 23 april 2013 10:06:25
  Hej Anders, fick gitarren igår och sitter med den nu och är imponerad så det räcker och blir över. Jag har en liten gitarrshop(reparerar, renoverar, customiserar gitarrer av alla de slag vid sidan om mitt ordinarie arbete). Så denna strata är till en kund till mej som vill ha en billig gitarr. Får ofta förfrågningar på lite billigare guror av musiker som dom vill ha till sina barn, bekanta, vänner osv. Jag har tagit hem Squier och andra billigare märken men denna strata är nog bland det skönaste jag lirat på, visst, mickarna kanske inte är de bästa men jag har den inkopplad på en Fender -65 Twin reverb nu och inte ens jag som är kräsen har något att klaga på.

  Har en MexicoFender här som jag jämför Jaystratan med och tycker Jaystratan är bra mycket trevligare att spela på och då kostar ändå mexguran runt 5 000 kr. Så ett stort tack från mej till er och jag kommer beställa mer från er.

  Med vänlig häslning
  Christer Larsson
  CKL GuitarCustomizer