Made in Japan
Made in Japan

FGN har lyckats att förena klassiska drag med nytt. FGN FLAME är riktligt läcker. Designen är påkostad. Snyggt svarvad topp ger fina drag. Läckert lackad i vintage violin på flammig lönn. Snyggare gitarr får man leta efter.

FGN lägger stort fokus på att få till halsarna så att de blir så sköna som möjligt och det är det första som slår en när man tar ton. Halsen har en skön C form och är lackad på baksidan med en speciallack som är något matt i sin struktur. Stränghöjden är låg. Den är väldigt skön och lättspelad. Det är som en i vår testpanel uttryckte det - "den gitarren får man inte spela för mycket på - då kommer ha begäret"

FGN FLAME har ett ovanligt väldefinierat sound. Klart och distinkt. Det är inte många gitarrer som kan matcha det. Om man lyssnar noga på ljudprovet för denna gitarr hör man vilken otrolig klass det är. Den har ett uns mer diskant än FGN FLAME Gold Top.

Finns i färgerna: Vintage Violin , Emarald Blue, Transparant Black Sunburst, Heritage Darkburst

Levereras med FGN hard case som är av väldigt hög kvalité.

Specifikation
Kropp av mahogny, topp av hård lönn. Hals av mahogny, greppbräda i rosewood. 22 st Jumbo band (C.F.S. - system). Skala 24,75" (628 mm), stämskruvar Gotoh SG301-20, stall Gotoh GE104B, 1 volym - 1 tonkontroll, 3 -vägs pickupväljare, FGN pickuper, hårdvara i krom, lack: polyester, D´Addario strängar .010-.046 

FGN FLAME EFL-FM - Vintage Violin

Price:
18 990 SEK
Inc. 25% Tax
Out of Stock
Vintage Violin

Färgvarianter - beställningvara

FGN FLAME EFL-FM Emarald Blue
FGN FLAME EFL-FM Emarald Blue

ljudprover

Inspelad med en Fender Cyber Twin förstärkare med hjälp av en handhållen Olympus LS-11 recorder. Det distade ljudet går från humbucker i stalläget, sedan till halsmicken.

Heritage Darkburst
FGN FLAME EFL-FM Transparant Black
FGN FLAME EFL-FM Transparant Black

rent

dist

blues

Inspelning Stefan Liljeqvist

FGN FLAME EFL-FM Heritage Darkburst
FGN FLAME EFL-FM Heritage Darkburst

Demo - fgn flame