Green tl stone age - master series

Green TL Stone Age ingår i vår Master Series som innehåller våra mest påkostade gitarrer. Här handlar det inte om någon masstillverkning. Vi tillverkar gitarrerna styckvis. Gitarrerna byggs i vår Custom Shop, belägen i Sydkorea. Green TL Stone Age byggs med stor passion av några skickliga och erfarna gitarrbyggare. Trämaterialet handplockas för både utseende och ton. Mickar som är bland det bästa du kan sätta i en gitarr. Samtliga komponenter håller ännu högre kvalité än våra övriga serier.

Green TL Stone Age är en unik telecaster.  Vi har valt att utrusta den med en Lundgren Heaven 57 P.A.F. humbucker i halsposition och en Lundgren Vertigo i stallläget. Humbuckerna har en nickelkåpa - en detalj som gör att gitarren extra snygg!. Ljudmässigt blir det en unik kombinations som ger gitarren ett väldigt brett spektra av olika ljud. Och bättre mickar finns inte. Lundgren är en hejare på mickar.

Med Heaven 57® P.A.F. har Lundgren haft ett antal P.A.F. mikrofoner från sent 50 tal och analyserat hela konstruktionen och ljudbilden. Lundgren har lagt ett enormt detaljarbete på mikrofonen för att få rätt ljud med amerikansk gänga i polskruvar, träspacer under bobinen, plain enamelltråd och nickelsilverbasplatta. Den kanske största betydelsen har den speciella Alnicomagnete som ger mikrofonen sin behagliga träiga karaktär. Vi tycker gitarren låter underbart med mickväljaren ställd på halsmicken - väldigt fylligt och varmt ljud.

För Vertigo Bridge har Lundgren har haft en mick från 1952  som han analyserat. Han använder samma typ av magneter och lindningstråd som man använde 1950 - 1954. Det är mer järn i magneterna vilket gör att induktansen ökar och en punchig mellanregisterknuff infinner sig. Den har twang så det räcker, men ljudet är inte så vasst som på många moderna Tele gitarrer. Det blir en härlig vintage ton som är bland det bästa vi hört. Noterbart är att stallet har fästskruvar i alla hörn vilket gör att man kan vräka på med dist utan att det blir rundgång vilket vanliga stall kan ha en tendens till.

Ask till kroppen och lönn till halsen är hämtat från Nordamerika. Båda träslagen har en brilljant diskantrik ton med lång sustain. Det ger Green TL Stone Age sitt tidstypiska sound av vintagekaraktär. Och snygg dessutom med sin klassiska Butterscotch Blonde. Halsen har en D-profil, varken tunn eller tjock, ligger sådär lagom skönt i handen. Baksidan av halsen är lackad med halvmatt lack - lättspelad och snabb.

Green TL Stone Age

Price:
9 990 SEK
Inc. 25% Tax
Out of Stock

För tillfället slut i lager - nya anländer i mars. 
Serienummer 2 - Såld
Serienummber 3 - kan förhandsbeställas

Om Green TL Stone Age - Master Series
Keith Richard´s bluesiga riff har alltid attraherat oss på Guitarnet.se. Och vi är knappast ensamma om det - få band har en så generationsöverskridande publik. Keith spelar på många gitarrer men har en huvudgitarr - The 1953 butterscotch Fender Telecaster. Den har vi haft som inspiration när vi tagit fram Green TL Stone Age. Vi har inte för avsikt att göra en replica. En underbart snygg gitarr med ett härligt ljud. Keith har ersatt halsmicken med en Gibson PAF humbucker och stallmicken är bytt till en Fender Lap Steel pickup. Tillsammans med Johan Lundgren har vi analyserat ljudet och botaniserat i Johans sortiment för att hitta motsvarigheterna. Lika viktigt är det att våra gitarrbyggare valt rätt träämne för både ljud och utseende. Det går inte med vilken planka som helst. Handplockad är ledordet!

Specifikation
  • Kropp av ask, D- hals av hård lönn.Bredd översadel 42,5 mm, 1:a bandet, tjocklek xx mm, bredd xx mm, 12:e bandet, tjocklek xx mm, bredd xx mm, 25,5" skala, 22 band, kapslade stämskruvar,
  • Pickuper: Lundgren Heaven 57 humbucker och Lundgren Vertico Tele,1 volym och 1 tonkontroll, 3-vägs pickupväljare.
  • Hårdvara i krom. Strängar D´Addrio. Vikt 3,7 kg. Färg: Butterscoth Blonde

Om Keith Richards
Keith har sagt att han har en samling på över 3 000 gitarrer, som täcker varje modell i hela världen. Han erkänner att han hinner inte spela på dem alla. Han tänker sig att de ska hamna på ett museum. Det finns ett antal som han spelar på regelbundet. Hans favorit och mest kända är Micawber, en 1953 års Fender Telecaster som han fick tag på 1971 när de jobbade med Exile on Main Street. Namnet kommer från en romanfigur i Charles Dickens novel, David Copperfield. Gitarren har svart plektrumskydd och är hårt sliten med många jack. Den hålls med bara 5 strängar och stämd i öppen G (GDGBD). Det är bassträngen och sadeln som är borta. Micawber används till många kända sånger som Brown Sugar och Honkey Tonk Woman.

Keith håller sig med ett antal andra telecasters med samma stämning och capos på olika ställen för speciella låtar. Nummer två bland favoriterna är en 1954 års Telecaster kallad för Malcom, också med en Gibson PAF i halsposition. En tredje tele, Sonny, är en 1966 i sunburst med en PAF i halsläget med kåpan bortplockad. Används till Tumblin Dice och You Cant Always Get What You Want.

Keith byter förstärkare ofta men använder ofta Mesa Boggie Mark 1, Fender Twin Reverb, Fender Dual Showman, Ampeb V-4 och V-2 Heads och VT-40 Combos. Han använder effektpedaler sparsamt, Gibson Maestro Fuzzbox (Satisfaction), Wah-wha pedal, phaser men ofta väljer han bara rätt förstärkare och rätt gitarr för att få det ljud han vill.

Köp till Gig Bag Deluxe endast 190 kr (Ord.450 kr)
Köp till Gig Bag Deluxe endast 190 kr (Ord.450 kr)

Från oss

från användare

Lite skön improvisation från Mikael Nilsson - han är en jäkel på att spela. Tack för för dessa videos. 
Vi uppskattar det mycket. Mvh Anders o Lars

Köp till Hard Case Tweed endast 490 kr (Ord.890 kr)

I den här videon testar Micke hur väl gitarren stämmer över hela halsen genom att ta halvbarré - vilket brukar avslöja gitarrens kvalité. Enligt Micke är det inte många gitarrer i den här prisklassen som fixar det. Därefter tar han öppet D, öppet A, öppet C, öppet G och alla stämmer klockrent. Sällan att det stämmer så bra.