Made in Japan

THE MODIFIED VERSIONS OF SOME HISTORICAL GUITAR BRANDS

FGN ILIAD ingår i FGN J-Standard Series. Alla FGN tillverkas i Japan. Japanerna lämnar inget åt slumpen, spelbarhet, ljud och utseende, är riktigt bra.

FGN ILIAD matchar gitarrer från USA och i vårt tycke kanske till och med överträffar dem. Tonen har en  klarhet som är imponerande. Den får man endast fram i gitarrer som är helt igenom rätt byggda med komponenter av högsta kvalite, trä, sadel, stall, pickuper, osv. Här finns en skön telecasterton oavsett om du spelar rent eller krämar på med dist. Halsmicken ger ett varmt och fylligt ljud.

Den är också väldigt skön att spela på.Det sitter en skön D-formad hals på den som är halvblankt lackad på baksidan. Vi tycker det är lite skönare att spela på än en högblank.

Vi på Guitarnet.se tycker att utseendet är väldigt viktigt för en gitarr. På nått sätt så blir en snygg gitarr både skönare att spela på och den låter bättre.... FGN har bland världens bästa lackerare. De är otroliga till att få till lacken på gitarrerna - det är finish av absolut högsta klass.

Levereras med en rejäl FGN gigbag.

Läs mer om halsar!

 

Specifikation

Kropp av ask, hals av hård lönn (bredd vid sadel 42 mm, tjocklek vid 1:a bandet 21 mm tjock, 12:e bandet 23 mm), greppbräda i rosewood, 21 band medium high (C.F.S - intonation system), 25,5" skala, FGN pickuper, Gotoh SD91-05M stämskruvar, FGN stall, hårdvara i krom, 1 volym och 1 tonkontroll, 3 -vägs pickupväljare,  lack: polyester, , D´Addrio 0,010-0,046 strängar. Färg: Silver Burst eller 3 tons sunburst.

FGN ILIAD JIL-AL-R-HH

Price:
8 490 SEK
Inc. 25% Tax
Klicka för förstora

ljudprover

Inspelad med en Fender Cyber Twin förstärkare och en handhållen Olympus LS-11 recorder

rent

dist

blues

Inspelning Stefan Liljeqvist

Lämna gärna en kommentar