nyhet! Gilmour Lp classic

Gilmour Guitars grundare är stor fan av Pink Floyd och David Gilmour. Därför har hans sortiment framförallt varit baserat på strator men även tillverkat andra modeller. Någon Les Paul har inte funnits i standardsortimentet. Av en slump fick vi nys om att han tillverkat Les Paul modeller och vi blev nyfikna. Beställde hem ett exemplar och blev positivt överraskade - vilken Les Paul!

Det här är ett underverk i utseende, spelbarhet och ljud. Gitarren har allt man kan önska sig. Den flammiga lönntoppen som är 16,7 mm tjock (ingen faner här inte) är väldigt snyggt lackad i sunburst. Lönntoppen har en mer unikt mönster än vad som ofta är fallet. Tilltalar oss. Kroppen är av utvald mahogny och skapar förutsättningar för att plocka fram ett bra ljud om man väljer mickar av klass. Man hör när man spelar akustiskt att kropp och hals sjunger. Vi har valt att sätta på Teslas mickar VR-60 Classic. De förvaltar verkligen tonen i gitarren på ett strålande sätt. Det här är klass, tonen är rik, varm och har ett djup som få gitarrer matchar. Här finns även sustain i massor. 

Även om utseende och ljud är av väldigt stor betydelse för oss gitarrister så är ändå spelkomforten avgörande för om man ska älska en gitarr eller inte. Gilmour LP Classic är skön. Den har osedvanligt låg stränghöjd, vilket gör den lättspelad. Känns som om den spelar av sig själv, man behöver inte jobba hårt och då flyter det bättre. 

Vi har fått stora lovord från vår gitarrpanel för den här gitarren. Betyget är att den överträffar förväntningarna och kan matcha riktigt dyra gitarrer. Vår första kund som köpt gitarren gav den betyget " det bästa jag någonsin spelat på". Det gör oss väldigt glada att höra. 
 

Gilmour LP Classic (GS89)

Price:
18 990 SEK
Inc. 25% Tax
Quantity:

Tillfälligt slut i lager - kan förhandsbokas. Beräknas komma in i mars/april 

Specifikation
Kropp och hals av mahogny. Halsprofil: C-shape. Skallängd: 24.625"(625.475 mm)
Radius greppbräda: 12" (304.8 mm) Antal band: 22 st Medium Jumbo
Bredd översadel: 43 mm. 1:a band, bredd 44 mm, tjocklek 22 mm, 12:e band bredd 52 mm, tjocklek 24 mm Dragstång: dubbelverkande
Mickar: 2 st humbucker Tesla VR-60 Classic
Kontroller: 2 st volym och 2 st ton. Stall: Alchemy LP-3S Sus Saddle, LT-01
Stämskruvar: kapslade.  Strängar: DÁddrio .010-.046
Vikt: ca 3,9 kg Färg: Sunburst Hårdvara: Krom

Klicka för förstora