Öppet köp - prova gitarren i 30 dagar
Öppet köp - prova gitarren i 30 dagar

green lp Gold top - master series

Green LP Gold Top ingår i vår Master Series som innehåller våra mest påkostade gitarrer. Här handlar det inte om någon serietillverkning. Vi tillverkar gitarrerna styckvis. Gitarrerna byggs i vår Custom Shop belägen i Sydkorea. Den byggs med stor passion av några skickliga och erfarna gitarrbyggare.

Trämaterialet handplockas och är noga utvalt för både utseende och ton. Mickar som är bland det bästa du kan sätta i en gitarr. Samtliga komponenter håller väldigt hög kvalité.

För att få till rätt tyngd i tonen är Green LP Gold Top byggd av mahogny, både kropp och hals. Vi har valt en rosewoodgreppbräda för att ytterligare förstärka den varma tonen och få en lång, balanserad sustain. Efter ett tags testande föll slutligen valet på Tesla VR-60 Classic mickar som har förmåga att plocka upp den feta tonen i gitarren och färga den på ett sätt som gör att det blir rätt karaktär med mycket kropp i tonen - en sen 50-tals Les Paul, läckert!

När det gäller spelkomforten så är vi inte speciellt förtjusta i 50-tals halsarna. Vi vill ha dem tunnare - mer lättspelade - därför har vi valt en D-profil på halsen. Det är en modern variant av 60-tals halsen. 

Gitarren låter helt fantastiskt i våra öron - med rätt spelteknik och en bra rigg går det få till ZZ-tops karakteristiska sound. Vi är klart imponerade av den. Inte fullt lika imponerade av vår egen spelteknik dock.....

Vår gitarrpanel var imponerade av den. De lyfte fram utseendet, finish och halsen som de tyckte var grymt skön. Dessutom hur väl den stämde över hela halsen. Magnus som äger en Gibson Les Paul Custom Shop jämförde den med sin och tyckte att den nästan känns som hans när det gäller sustain och klang och då pratar vi om en gitarr i 50 000 kr klassen. Övriga kommentarer handlade om hur lättspelad den var.

Det här är en gitarr som har det där lilla extra i form av utseende, spelkomfort och ljud. Som vanligt är den snyggare i verkligheten än på bilderna. Blir lätt lite speglingar när finishen är så bra.

Green LP Gold Top

Price:
11 900 SEK
Inc. 25% Tax
Quantity:
Out of Stock

Gitarrens serie nummer: 1 Såld!
Nummer 2 beräknas i lager mars 2015. Går att förhandsbeställa.

Specifikation
Kropp och hals av mahogny. Halsprofil: D-shape. Skallängd: 24.625"(625.475 mm)
Radius greppbräda: 12" (304.8 mm) Antal band: 22 st Medium Jumbo
Bredd översadel: 43 mm. 1:a band, bredd 44 mm, tjocklek 22 mm, 12:e band bredd 52 mm, tjocklek 24 mm Dragstång: dubbelverkande
Mickar: 2 st humbucker Tesla VR-60 Classic
Kontroller: 2 st volym och 2 st ton. Stall: Alchemy LP-3S Sus Saddle, LT-01
Stämskruvar: kapslade.  Strängar: DÁddrio .009-.042
Vikt: ca 3,9 kg Färg: Gold Metallic Hårdvara: Krom

Om Green LP Gold Top - Master Series
För vår Green LP Gold Top har vi hämtat inspiration från Billy Gibbons gitarrer och sound. Jimmie Hendrix lär ha sagt att han önskade han kunde spela som Billy och det önskar jag med. Gibbons har ett speciellt sound som givetvis i första hand beror på hans känsla och spelteknik, men samtidigt hänger det samman med gitarr och förstärkare. Green LP Gold Top har egenskaper direkt hämtat från de gitarrer som Billy använde tidigt i sin karriär och som skapade hans typiska sound. Vi har tagit influenser från hans Gibson Les Paul Sunburst från 1959 och hans Gibson Les Paul Gold top från 1953. Halsen är inspirerad av 60-talet. Vi har tagit det bästa av olika Les Paul modeller, soundet (-59), utseendet(-53) och spelkänslan(60-tal). Billy gillar tunna strängar - vi har därför satt på 009-042. Fast Billy har ännu tunnare, 007...

Om Billy Gibbons
Billy Gibbons har haft en förkärlek för Gibson gitarrer. Hans första gitarr var en sunburst 1962 Gibson Melody Maker. Sin första Les Paul köpte han 1968 och det var en standard sunburst från 1959, inhandlades av en bonde i Houston, Texas för USD 250. Gitarren gick under namnet Pearly Gates. Gitarren användes under många år. Billy fortsatte spela Gibson, bland annat ägde han en tidig 50-tals Gold Top, en 1958 års Flying V och en tidig model av Gibson SG, tillverkad 1961 i körsbärsröd färg.

Senare började Billy även spela på Fender. Han använde en 1963 Fender Jazzmaster och en Fender Esquire. En av de äldsta gitarrer var en 1950 Fender Broadcaster som han spelade på "Jesus Just Left Chigago". Broadcaster döptes som bekant sedermera om till Telecaster efter en konflikt med ett trummärke. '

På La Grange använde Billy en hard-tail sunburst 1955 års Fender Stratocaster. Han fick en Gretsch Jupiter Thunderbird av Bo Diddley som han använde på 2003 års ZZ Top albulm vilket senare renderade i en egen signaturmodell - Gretch Billy-Bo JupiterThunderbird. Som för övrigt min kollega Lars äger ett ex av.

Gibbons speciella ljud bygger på användandet av en 100-watt Marshall Super Lead tillverkad 1968. Billy använder även en JCM 900 Dual Reverb, Bluesbreaker, JTM45. Dessutom använder han vintage Fender förstärkare såsom Fender Champ, Fender Bassman och Fender Tweed Deluxe.

Lyssna på green lp gold top

från användare

Köp till Gig Bag Deluxe endast 190 kr (ord. 450 kr)
Köp till Gig Bag Deluxe endast 190 kr (ord. 450 kr)

lyssna på tesla vr-60 classic

Köp till Hard Case Tweed endast 590 kr (ord. 890 kr)
Köp till Hard Case Tweed endast 590 kr (ord. 890 kr)