Köpinformation - om tillverkare - fgn guitars

Made in Japan Made in Japan

Fujigen -  en av världens absolut främsta gitarrtillverkare!

Fujigen grundades 1960 och var länge en så kallad OEM tillverkare av gitarrer. Många av de stora kända märkena hade stora delar av sin produktion hos dem. Och under en period var man världens största tillverkare av elgitarrer.
När de stora tillverkarna flyttade delar av tillverkningen från FUJIGEN till billigare länder med sämre kvalité bestämde sig FUJIGEN att utveckla gitarren ytterligare och lansera ett eget märke - FGN Guitars. Det är gitarrer med en väldigt hög kvalité - som kan konkurrera med det allra bästa fast till lägre priser. Fortfarande gör Fujigen gitarrer åt de stora kända märkena. Alla modeller har CFS - Circel Fretting System (se vidare nedan) och många modeller har compound radius (olika radier på halsen) som höjer spelkomforten. FGN Guitars tillverkas i Japan. Det finns tre olika serier

 

  1. J-Standard Series (Extremt prisvärd - håller en kvalité som få kan matcha)
  2. Expert Series (för "professionella" gitarrister - har det där lilla extra)
  3. Virtouso Series - Custom Shop (bland världens mest lyxiga gitarrer - använder upptill 200 år gammalt trä i kropparna - helt unikt!)

Dessutom har man Neo Classic Series - finns inte på deras hemsida.  På grund av avtal med amerikanska tillverkare görs numera bara Les Paul modeller.

FGN har sju olika grundmodeller med en mängd varianter av varje modell. Grundmodellerna heter, Flame, Odyssey, Iliad, Elan, Mythic, Mighty Jazz (bas) och Masterfield (halvackustisk). Klicka här för att se deras sortiment. 

Kolla gärna in FGN:s utbud av gitarrer - www.fgnguitars.com       

Ny teknik

Klicka för att förstora Klicka för att förstora

Circle Fretting System - rena ackord - på alla FGN

Vi är många som upplever att inte alla ackord låter helt rent trots omsorgsfull stämning och intonering av gitarren. Fujigen har lyssnat på gitarrister om önskemål på förbättringar. Man har testat många olika tekniker under lång tid. Till slut har man hittat en teknik där banden inte är helt raka utan är lite böjda. Detta ger renare ackord och längre sustain. Bilden överdriver böjningen för att visa principen. Man får titta noga för att se en mycket liten böjning men som gör skillnad. Eventuellt framtida bandbyte är inget problem. Man använder vanliga band. Så din vanliga gitarrmekaniker kan göra jobbet. 

Low Setting Set Up
Vinkel mellan kropp och hals är avgörande för att man ska kunna justera in en låg stränghöjd. FGN har utvecklat en speciel teknik som gör det möjligt att justera ner stränghöjden och få en ökad spelbarhet. Tekniken finns på Expert och Virtuoso Series. 

FJTP - Tecnology 
FGN har utvecklat ett nytt stall som gör det möjligt att använda en konvertionell strängdragning eller alternativt genom kroppen. Du kan själv välja hur du vill dra strängarna och därmed styra vilket ljud du vill ha. Väljer du att dra strängarna genom kroppen får du mer resonans i tonen. Finns på modellerna Flame och Elan. 

några demo