Made in Japan
Made in Japan

THE MODIFIED VERSIONS OF SOME HISTORICAL GUITAR BRANDS

När man får FGN FLAME JFL-C i sin hand känner man direkt att det är inte vilket bygge som helst. Här är det gitarrbyggare med stor erfarenhet och yrkesskicklighet som varit framme. J-Standard Series byggs i Japan. Baserat på sina goda erfarenheter av FLAME Expert Series har man tagit fram en gitarr som ligger under 10 000 kr. Det är kvalite rakt igenom, mekanik, trä och finish.

Den är väldigt skön att spela på med låg stränghöjd. Halsen har en D-profil och lacken på baksidan är matt. Det gör den ovanligt skön att spela på. FGN lägger ner oerhört mycket arbete på sina halsar. Det är något som utmärker deras gitarrer.

Här har du en gitarr som du kan spela allt från spröda toner till tunga riff. Ovanligt bred i ljudet för att vara så nära en Les Paul man kan komma i form och bestyckning. Låter som en Les Paul men har lite mer klarhet i tonen.

Vi gillar verkligen ljudet. Det imponerar på oss. Spelar man med rent är det ett härligt tryck i ljudet. Krämar man på ordentligt med dist kommer det fram en tät väldigt följsamt dist. Läckert.

Levereras med FGN Gig Bag.

 

Specifikation

  • Kropp i Lind med topp av lönn, D-hals hals av mahogny (bredd vid sadel 42,5 mm, tjocklek 1:a bandet 21 mm, 12:e bandet 24 mm), greppbräda i rosewood. 22 band Jumbo (C.F.S. -intonation system). Skala 24,75",
  • Gotoh SG301-04 stämskruvar, FGN stall och pickuper, 1 volym, 1 tonkontroll, 3 -vägs pickupväljare, hårdvara i guldkrom, D´Addrio strängar 0,010-0,046 Färg: Polyester, Kulör: Svart

FGN Flame JFL-HH

Price:
8 990 SEK
Inc. 25% Tax
Klicka för förstora