about Gilmour custom shop

Gilmour Custom Shop har en unik erfarenhet att bygga gitarrer av hög kvalitet. Man handbygger alla sina gitarrer. Inga CNC-automatmaskiner används. Det är så långt från massproduktion man kan komma. Man handplockar varje träämne för att garantera att varje gitarr får rätt förutsättningar att leverera ett stort ljud och ett vackert utseende.

Kvalitén på träråvaran är helt avgörande för att skapa ett instrument i den  allra högsta divisionen. Varje liten del av gitarren bearbetas sedan med stor nogrannhet. Och sätts samman till en fantastisk gitarr. 

Här snackar vi tillverkning som en skön konst. När man får gitarren i sin hand kan man verkligen känna den passion som gitarrbyggarna på Gilmour Custom Shop har lagt ner. Vi på Guitarnet lyfter på hatten och saluterar dem!! Väljer du att köpa en Gilmour kan du skatta dig lycklig - här får du ett instrument med en kvalité som borde kosta det dubbla eller mer! Ett tydligt tecken på kvalité är att de håller stämningen, både vid förvaring och när man spelar på den. En dröm för oss gitarrister.

Gilmour Custom Shop är en liten gitarrbyggare som bygger ett fåtal gitarrer i månaden för hela världsmarknaden. De återfinns i
Seol, Korea, där man har lång tradition att bygga elgitarrer. Många hävdar att Korea är bäst på att tillverka gitarrer näst USA. I en internationell jämförelse så får man nog inte glömma Japan som kanske är de som gör de allra bästa serietillverkade gitarrerna.

Här är en kommentar från Rasmus när han fick sin Gilmour Tele i läcker ljusblå färg, bindings i trä, greppbräda i birdseye och Lundgrens häftiga P90 mickar i teleutförande (ursäkta språkbruket) pris 9 900 kr:
"Ja jävlar, jag blev helt tagen när jag öppnade. De är nog också en av de snyggaste solida gitarrerna jag har sett!!!! Jag har spelat på den ikväll och de är en av de bästa av sin sort. Du ska få en mer nyanserad recension när känslorna har lagt sig. Just nu är jag lite uppe på rosa moln// Rasmus" 
 

100 % handmade

Klicka för förstora