Made in Japan
Made in Japan

FGN har lyckats att förena klassiska drag med nytt. FGN FLAME Gold Top är riktligt läcker. Designen är påkostad. Snyggt svarvad topp ger fina drag. 

FGN lägger stort fokus på att få till halsarna. Det är det första som slår en när man tar ton. Halsen har en skön C form och är lackad på baksidan med en speciallack som är något matt i sin struktur. Stränghöjden är väldigt låg vilket gör den lättspelad. Den är verkligen ovanligt skön. Som en av grabbarna i vår testpanelen utryckte det "sicken skön hals".

FGN FLAME Gold Top har ett ovanligt väldefinierat sound. Klart och distinkt. Det är inte många gitarrer som kan matcha det. Om man lyssnar noga på ljudprovet för denna gitarr hör man vilken otrolig klass det håller.

Finns i färgerna: Gold, Black, Orange Burst, Heritage Darkburst

Levereras med FGN hard case

Specifikation
Kropp av mahogny, topp av hård lönn. Hals av mahogny, greppbräda i rosewood. 22 st Jumbo band (C.F.S. - system). Skala 24,75" (628 mm), stämskruvar Gotoh SG301-20, stall Gotoh GE104B, 1 volym - 1 tonkontroll, 3 -vägs pickupväljare, FGN pickuper, hårdvara i krom, lack: polyester, D´Addario strängar .010-.046

FGN FLAME EFL-HM - Black Flame Gloss(B-Stock)

List Price:
15 990 SEK
Price:
12 990 SEK
Inc. 25% Tax
You Save:
3 000 SEK (19%)
Quantity:
Out of Stock

Färgvarianter - beställningvara

FGN FLAME EFL-HM Black
FGN FLAME EFL-HM Black

ljudprover

Inspelad med en Fender Cyber Twin förstärkare med hjälp av en handhållen Olympus LS-11 recorder. Det distade ljudet går från humbucker i stalläget, sedan till halsmicken.

FGN FLAME EFL-HM Orange Burst
FGN FLAME EFL-HM Orange Burst

rent

dist

blues

Inspelning Stefan Liljeqvist

FGN FLAME EFL-HM Heritage Darkburst
FGN FLAME EFL-HM Heritage Darkburst

demo - fgn flame