Här har du en fräck gitarr som levererar det klassiskt råa SG soundet som är så typiskt för bland annat AC/DC. SG togs fram som ett alternativ mot kritik för Les Paul tunga kropp.

Green SG har en relativt tunn mahognykropp. Men den är tjockare än normalt för en SG. Ungefär samma som en traditionell strata. Det gör att Green SG balanserar lite bättre än originalet, där kroppens vikt i förhållande till halsen gör att den svänger runt axelbandet om man släpper greppet om halsen. Vi gillar inte känslan av framtunga gitarrer. 

Tack vare bra kvalité på träråvaran levererar den här gitarren ett tungt sound. Utrustad med dubbla Green Standard humbuckers eller svenska handvirade Lundgren Heaven 67. Lundgren mickarna har samma karaktär som de speciella humbuckers som Angust Young använder. Det är en gitarr som imponerar.

För den som inte ännu spelat på en SG så överraskar spelkomforten när man spelar på den nedre delen av halsen. Här får man tillgång till tonerna på ett helt annat sätt än på andra gitarrer. Halsen är tunnare än vad som är normalt för en SG. Väldigt lättspelat och skön!   

Green SG är snyggt lackad i transparant röd färg. Mahogny är ett snyggt träslag så den är väldigt läcker. Våra SG modeller är omtalade för sin höga spelkomfort. Stränghöjden är verkligen låg. 
 

Specifikation

 • Body: Mahogny 
 • Neck: D-formad hals av mahogny, bredd översadel 42,5 mm (1:a band tjocklek: 21 mm bredd: 43 mm, 12:e band tjocklek 24 mm, bredd: 52 mm),
 • Fingerboard; rose maplewood 
 • Scale: 24 3/4"
 • Frets: 22 st medium jumbo band,
 • Bridge: Standard Green SG stall, 
 • Pickups: Green Standard humbuckers alt Lundgren Heaven 67
 • Controls: 2 st volym och 2 st tonkontroller.
 • Hardware: krom.
 • Weight: ca 3,9 kg
 • Color: Transparant röd.

Läs mer om Green Guitars

Green SG Red Devil

Pris:
2 990 SEK
Inkl. 25% Moms
Antal:

Om Green SG Red Devil
Vi har spelat på en hel del SG-kopior där man inte riktigt fått till vinklarna. T o m Gibson kan ha svårt med det. Framförallt är det vinkeln mellan kroppen och halsen som man ofta inte får till. Det medför att man måste höja stallet mer eller mindre till sista gängningen. Det blir ingen bra setup. Överföringsytan mellan stall och kropp blir mindre, dvs strängarnas vibrationer ska föras över till kroppen där ljudet bildas. På många gitarrer av SG typ och även Les Paul har man dessutom snålat in på huvudets vinkel. För liten vinkel ger lägre strängtryck över sadeln och därmed sämre ton. På Green SG Red Devil har vi varit noga med båda vinklarna. Det ser man om man studerar bilderna. På 60-talet spelade Peter Townshead och Carlos Santanas på SG med P90 mickar - vi ville återskapa möjligheten till deras häftiga sound - därav Green SG med P90 men i humbuckerformat.

Modellår 2017
Har en tunn skön slimmad hals och stora plektrumskyddet. Efter önskemål är den utrustad med 2 st Green Humbuckers istället för P90 mickar. Vi har bytt ut rosewood i greppbrädan mot rose maplewood - eftersom rosewood är utrotningshotat. 

 

 

Ljudprover

Inspelad med en Fender Cyber Twin med hjälp av en handhållen Olympus LS-11 recorder. Det rena ljudet är inspelat med halsmicken. Det distade går från stallmicken över till halsmicken.

Ny logga fr o m 2014

Rent

Dist

Inspelning: Stefan Liljeqvist

kommentarer från användare

 • Carlos • 21 mars 2018 22:52:03
  After purchasing a 2Cut - which is an amazing guitar, I was hoping this could be made as a left handed model, and with the smaller pickguard rather than bat-wing :)
 • Hi Carlos, we are happy to hear that you like your Green Guitar. Sorry to say but at the moment we are not planing for left handed Green SG. /Anders

  22 mars 2018 09:48:50

 • David Grundström • 6 december 2017 22:08:10
  Beställde denna gura på en fredag och hade den hemma måndagen därefter. En volume och en tone-ratt satt lite väl hårt men gick att åtgärda (och det är ändå inte som att jag spelar med dem något annat än på max. Var också lite skitig greppbräda - men då jag ändå bytte strängar och drog ner stämningen till något mer i mitt läge hade jag tillfälle att rengöra en annars väldigt fin bräda.

  Väldigt imponerad av gitarren, som köptes för att ha en enkel "ha hemma och slippa konka min huvudsakliga gitarr till replokalen" men har blivit mycket mer. Med största sannolikhet inte den sista gitarren jag köper från Green!
 • Hej David, härligt att höra att du gillar din Green gitarr. Är lite förvånad över skitig greppbräda och rattar som sitter hårt. Vi går igenom alla gitarrer innan de skickas så det ska inte förekomma. Bra att det var enkelt åtgärdat. /Anders

  7 december 2017 10:26:35

 • Anders • 13 september 2017 08:05:12
  Hej
  Har den push/pull
  Så man kan välja att splittra humbuckers
  Mvh anders
 • Hej Anders, nej tyvärr - men den är förbered för det. Så du kan lätt sätta dit en push/pull pot själv. Delar finns hos t ex GMF eller Gitarrdelar./Anders

  13 september 2017 08:45:39

 • Tommy • 20 augusti 2015 20:29:15
  Köpte nyligen en begagnad Red Devil av lite äldre modell med P90-pickuper och gamla loggan på huvudet. Mitt första intryck var att den kändes väldigt stabil och välbyggd, med god kvalitet på stämskruvar och elektronik och en härlig lyster i färg. Inget rassel eller några konstigheter rent akustiskt.

  Efter att ha pluggat in för att testa vad pickuperna går för måste jag säga WOW! Klart och krispigt ljud och skön dynamik på "clean" och riv och bett i överflöd med lite mer dist.

  Klart bättre gitarr på alla vis än de Epiphone-SGs jag testat och skönare att spela på än Gibson. Ska jag klaga på något så får det väl vara att gamla loggan såg lite billig och smetig ut i trycket (fixat till nyare modeller ser det ut som) och att plektrumskyddet kanske inte var helt hundra i passform, men överlag en mycket skön gitarr för väldigt lite pengar.
 • Hej Tommy!
  Härligt att höra - kul att du gillar den. Precis som du säger - vi hör det ofta. Bättre än Epiphone och skönare än Gibson. Inte illa. Jo loggan har vi gjort om/Anders

  21 augusti 2015 10:16:08

 • Robin • 10 juli 2015 18:34:30
  Tjenare! Jag undrar om gitarren har bindnings längs halsen eller inte? Det ser nämligen ut som om den har det på den stora bilden men inte på bilden där man ser den från sidan. Tack på förhand . :)
 • Hej Robin, det är en snygg gräddvit kantlist på halsen. Kom fr o m 2015 års modell. mvh Anders

  10 juli 2015 21:18:06

2013-09-23
Hej Anders! Ville bara tacka för SG:n som tycks hålla vad du lovade på sighten. Jag kommer att rekommendera Green Guitars till mina gitarristkollegor i varberg. Hälsningar Ulf Eliasson, Sinister Purpose