Köpinformation - Om tillverkare - Green Guitars 

Green Guitars är ett nytt svenskt gitarrmärke. Vår ambition är att ha en kollektion av riktigt bra gitarrer. Vi utgår från oss själva som gitarrister när vi skapar våra Green gitarrer. Låt dig inte luras av våra låga priser - vi har kapat bort ett antal led i försäljningsprocessen. Därför kan Green Guitars mäta sig med betydligt dyrare gitarrer. Det finns inte ett moderbolag, europabolag, generalagent i Skandinavien och slutligen återförsäljare som alla måste lägga på sin vinstmarginal. Green Guitars går direkt från oss till dig, alternativ via en återförsäljare.  För närvarande tillverkas våra gitarrer i Asien*. Det är mindre gitarrbyggare som gör Green Guitars i små serier med stor yrkesskicklighet. Det är själ och hjärta, inte masstillverkning och profit som gäller. Det märks när man spelar på en Green.

Vi har valt moderna halsar som är relativt tunna, (se respektive modell för mått). Och halsarna imponerar - raka och med jämna band. Träkvaliten lägger grunden för hur bra en gitarr låter. Det är i träet som tonen skapas, micken fångar bara upp ljudet och förmedlar det vidare. Vi använder träråvara av hög kvalité, mahogny, al, ask, Swamp Ash, lönn och även lind eftersom det är bland de mest musikaliska träslagen. Träråvaran hämtar vi från USA, Canada. Nya Zeeland och Asien.

I våra Green gitarrer har vi satsat på bra mickar, stämskruvar och stall. Vi har ett samarbete med Lundgren Pickups som tillverkar handvirade pickuper i Sverige. 

Vår Green Master Series byggs av en liten Custom Shop i Seol, Sydkorea.  Det är  så långt från fabrikstillverkning man kan komma. Här bygger vi enstaka exemplar. Vi använder premium träråvara som handplockas för utseende och ton. Varje komponent uppfyller högst ställda krav och bildar en helhet som ger oss gitarrister en totalupplevelse. I vår Green Custom Shop kan du för övrigt skapa din egen drömgitarr! Den byggs till 100 % för hand. 

 

Vi har fått inspiration till varumärket från Peter Green, en gitarrlegend som betytt mycket för utvecklingen av gitarrbaserad musik fram till idag. Att Green är ett svenskt efternamn har också spelat in. Vi ville få in lite svenskhet i namnet. Dessutom har valet av namn sin grund i vår ambition att påverka miljön och klimatet så lite som möjligt. Men det här med miljö är ingen enkel sak. Rom byggdes inte på en dag. Vi försöker ta hänsyn och strävar efter att ta steg i rätt riktning. Vi vill också att de som bygger våra gitarrer ska ha vettiga arbetsförhållanden och villkor. 

*Det finns många duktiga gitarrtillverkare i Asien. Sydkorea har tagit över rollen som Japan hade tidigare och har ett högt anseende. Men tyvärr finns det också många tillverkare som sätter kvantitet framför kvalité. Vilket man kan uppleva för många tillverkare i Kina. Dessa undviker vi. Innan vi lanserade våra Green guitars la vi ner ca 2 år på att hitta rätt gitarrbyggare som kunde leverera enligt de höga krav vi ställer. För att inte gå miste om den konkurrensfördel som vi har är vi lite försiktiga med att ange var vi tillverkar våra gitarrer. I en framtid skulle vi vilja tillverka gitarrer i Sverige!

Be cool - be smart - be clean - play Green 
Som en kund uttryckte det - ringar in mycket av det vi står för!

Hur bra är Green Guitars?

Green Guitars håller en väldigt hög kvalité.
 
♦ Tillverkas i små serier

♦ Bra träråvara i kropp och hals

♦ Stall och stämskruvar av hög kvalitet

♦ Bra mickar

♦ Hög finish

♦ Kvalitetssträngar

 

Byggda av skickliga gitarrbyggare. Halsarna imponerar med hög spelkomfort. Och det bästa av allt - de låter kanon!

Några exempel på ljudprover

Här har du ljudprover på vår Green LP Pearl. Det distade ljudet är hals- och stallmick var för sig. För en del modeller har vi både ljudprover och videos. 

hur snygg är en green guitars?

För att hålla nere kostnaderna för våra gitarrer tar vi i princip alla kort själva. Det är inte billigt att ta kort i en studio. Det innbär att våra gitarrer är snyggare i verkligheten än på bilderna. Det är hög klass på finish. 

Profilkläder green guitars

Klicka förstora

Du hittar profilkläder under tillbehör - klicka här

Recensioner  användare - Green guitars

Lämna gärna synpunkter på våra Green Guitars här.

 • Ahmad G • 13 mars 2023 09:22:41
  Hejsan,
  Jag är sugen på en green guitars SG. Undrar om om kan pula in en 9v batteri i en sån om man vill köra med aktiva mickar?
 • Thomas • 13 februari 2023 06:39:44
  Hej
  Bytte precis till mig en av era Firebird
  Väldigt trevlig. Undrar hur man vet när den är tillverkad
  Mvh
  Thomas
 • Hej Thomas!
  Serienummer börjar först med en bokstav - sedan är de två efterföljande siffrorna vilket år den tillverkades. Kul att du gillar den. /Anders

  13 februari 2023 10:41:28

 • Tommy • 3 september 2022 20:39:44
  Köpte en Green Explorer av en polare och den har några år på nacken. Den har 2 volym och en ton. Grymt bra gitarr för småpengar i sammanhanget; gav 2500:-.
 • Hej Tommy!
  Tack för feedback - härligt att höra./Anders

  5 september 2022 11:30:37

 • Andreas • 14 april 2022 10:45:51
  Äger 3st green-gitarrer och är nöjd med alla! Det enda jag kan klaga på är qc men så är det väl med gitarrer under 5k.. Epiphones "inspired by Gibson" är inte ens i närheten när det kommer till spel-känsla!
 • Hej Andreas! Kul att du gillar dina Green gitarrer. Håller med om att det skiljer rejält i känsla till fördel för Green mot Epiphone. /Anders

  14 april 2022 11:25:32

 • Nicklas Vendelsjö • 16 augusti 2021 13:48:38
  Hej jag har en green flying v. Skulle vilja veta när den är tillverkad? Serie nr: i 16040066/ Nicklas vendelsjö
 • Hej Nicklas! den är byggd i April 2016./Anders

  16 augusti 2021 14:12:04

 • peter jonsson • 28 maj 2021 18:42:34
  har nu två stycken green gitarrer och för dom pengarna så är det väldigt mycket gitarerr för pengarna har både gibson fender ibanez epiphone mm att jämföra med även harley benton prova å döm inte katten efter håret
 • Hej Peter! Kul att du gillar dina Green gitarrer./Anders

  3 juni 2021 11:24:03

 • kent.brannlund@telia.com • 15 augusti 2020 16:07:40
  Hej! Ont i rygg och axlar ..har ni en stratta som är lättvikt...? mvh.Kenta.
 • Hej Kenta! Vi har två lätta FGN strator
  3 249 gr (J-standard Series)
  3 181 gr (Expert Series)
  mvh Anders

  17 augusti 2020 10:24:21

 • Johan • 5 november 2018 15:32:13
  Förstår inte hur green kan få så mycket beröm gitarrerna är högst okej! Det jag där emot gillar är halsen men annars märks det att dom har sparat in på hårdvara och elektronik!!! Men ni lyckades med halsen . 5 utav 10
 • Hej Johan. Ja vi får väldigt mycket beröm för våra gitarrer men både gitarrer och gitarrister är individer. Så upplevelsen blir olika. Halsen är kanske är det som är den allra viktigaste delen på en gitarr för hur man upplever den. Och vi tycker precis som du att vi har väldigt sköna halsar. På vår billigaste serie är självklart både elektronik och hårdvara inte av högsta kvalité. Men är relativt enkelt att uppgradera utan några stora kostnader. Men har själv privat flera gitarrer i denna serie utan att jag känner att den behöver uppgraderas. Funkar riktigt bra för mig - men för någon annan kanske det inte funkar./Anders

  5 november 2018 16:30:07

 • Peter Grimefjord/Stockholm • 31 mars 2017 19:22:28
  Beställde en Green B&B White och jag är en sansad människa som inte går med överförväntningar men när den kom blev jag nästan matt av imponering så rakt på sak: spelkänslan med den tunna halsen blev nära nog ett klimax då jag mest spelat "stabbiga" Gibsonhalsar. Justeringen var grym från start men soundet i burken gör en nästan tårögd. Har aldrig spelat en "Es 335"-modell med en sådan sjukt grym sustain. Den förefaller ringa i en evighet och den håller stämningen rakt igenom. Mickarna håller väldigt hög kvalitet och de tidigare på YouTube påtalade bristerna med tonlägena existerade inte här. Jag kör med mycket dist och den grötar inte ljudet, den skapar extremt låg feedback fast än jag höll gitarren mot förstärkaren. Den är kort sagt grym över lag och nu väntar jag bara på att Green släpper en syster i Daphne Blue ;) Jag är fast på Greens gitarrer och så är det bara!
 • Ola Göransson • 19 mars 2017 22:12:08
  Ni skämtar inte när ni säger mycket gitarr för pengarna. Jag är enormt imponerad av min Hot Rod Tele. Snygg som fasen men vilket sound! Lundgren P90 med resten av guran låter fantastiskt. Det är en gitarr som inspirerar till att spelas.
 • Härligt att höra Ola!/Anders

  20 mars 2017 10:02:05

Datum: 2015-10-21 13:36:30
Namn: Håkan F
Kommentar:
Har nu haft min Rosewood tele ett tag och är hur nöjd som helst, inte samma spretiga tele ljud som Fender tele brukar ha utan lite varmare ljud!
Blir en till Green gitarr inom kort!

Datum: 2015-10-13 08:29:10
Namn: Sune
Kommentar:
Skulle green även kunna tillverka en eds 1275?

Datum: 2015-10-05 23:07:03
Namn: Macke
Kommentar:
Har nu haft min Green LP Standard i några veckor och är grymt imponerad. Köpte den med Lundgren Heaven 57 zebra mickar samt uppgraderade pottar. En väldigt vacker gitarr med fantastiskt ljud. (kan det vara min gitarr som ni lagt in en bild av på den produktsidan t.o.m)?

Jag har testat den med lite olika förstärkare men kan säga att den är ett monster tillsammans med min marshall dsl100 samt sweet honey overdrive pedal från mad professor. 

Rekommenderas varmt och väldigt nöjd med servicen från Anders som jag hade kontakt med.

Datum: 2015-09-30 23:06:37
Namn: Frederick Rogers
Kommentar:
Do you make left handed acoustic guitars?

Datum: 2015-09-17 17:55:16
Namn: Leif Ekberg
Kommentar:
Fick min Green J&B idag, vilken fröjd för ögat, vilken fröjd för örat.
Gitarren gifte sej genast med min Fender Blues Junior.
Heder åt er

Datum: 2015-08-04 11:36:52
Namn: Anders Haneskog
Kommentar:
Gör gärna en gitarr liknande Hagström Super Swede tremar H90-S.
I alla fall en gitarr med 3 soapbar-pickups, svaj och den klassiskt runda kroppen.

Datum: 2015-04-25 13:20:52
Namn: B.C
Kommentar:
Riktigt bra gitarrer ni säljer! Har börjat sälja av mina andra gitarrer och planen är att ersätta dem med green gitarrer :)

Datum: 2015-04-20 16:02:46
Namn: benny
Kommentar:
Ramlade av en ren slump på en Amber och totaltorskade.!
Nu är det den gitarren som är förstavalet.! Fick precis det sound jag önskade..
Hade en Hagström super swede som fick gå vidare till annan behövande..
Nu väntar jag bara att få hem en sg fatbody,vilken förhoppningsvis landar imorgon.. Ser med spänd förväntan fram emot den och om det ger samma aha upplevelse som med min Amber,så.. Wow.!

Datum: 2015-01-23 18:34:49
Namn: Johan
Kommentar:
Green är blad det bästa som finns! 
Jag åkte upp till smålandsstenar med pappa och testade nästan alla green gitarrer och det slutade med en green lp pearl med teala mickar! 
Den har spelats oavbrutet sedan jag fick hem den!!

Datum: 2015-01-23 17:11:25
Namn: Micke Westergren
Kommentar:
hämtade ut min 4:de gitarr från er idag, en Les Paul Custom svart, och som med tidigare köp så finns det inget anmärka på

Datum: 2014-12-27 13:44:06
Namn: Anders Nilsson
Kommentar:
Köpte en Green LP Pearl i vänster utförande.Jävligt bra gura efter lite småjusteringar.Svårt att hitta bra leftys i dag,men denna kan jag rekomendera ;-)

Datum: 2014-12-09 17:06:46
Namn: ed in Royal acid Orchestra
Kommentar:
Smoking Great! Would love to try one out!!!:-)

Datum: 2014-10-28 16:17:15
Namn: Uffe Andersson
Kommentar:
Jättefina gitarrer,men saknar ju vänsterbyggda.

Datum: 2014-07-11 08:47:48
Namn: Kenneth Davidsson
Kommentar:
Hej Anders,
Köpte en J&B och en Telecaster för ett par veckor sedan av dig. Vilka fina instrument de
motsvarar och till och med överträffar förväntan - jag har lång erfarenhet av gitarrer.
Det är nu ganska precis 50 år sedan jag började med gitarr som mitt huvudinstrument. 
Under mer än tio år drev jag fyra kända musik-
butiker i Sverige, import och tillverkning av tillbehör. Toppen Anders - rekommenderas
och nu ska jag göra några inspelningar med gitarrerna. Ps Green gitarrerna är 2 av mina 22 stycken i "samlingen" Ds.
Sommar hälsning och god forsatt lycka med gitarr försäljningen.
Kenneth

Datum: 2014-06-24 17:46:42
Namn: Göran Fasting
Kommentar:
Hej Anders"
Packade upp min J&B i fredags, vilken känsla det var, ett helt fantastiskt instrument, vilket arbete! Guran fick börja jobba direkt på en inspelning igår, med gott resultat, tycker jag. 
Lyssna gärna på vår hemsida, www.bluesproject.se 
Som sagt, kanon så här långt!
Varma sommarhälsningar!
Göran

Datum: 2014-06-20 12:36:44
Namn: Björn C
Kommentar:
Hej! Jag köpte en Tele av er på Fuzz i Göteborg och jag vill bara säga att jag är riktigt nöjd! Som ni säger mycket gitarr för pengarna. Vh Björn

Datum: 2014-03-09 21:55:20
Namn: Max
Kommentar:
Jag är så imponerad av era gitarrer men saknar en 72 Telecaster deluxe :(

Datum: 2014-03-09 21:53:15
Namn: Jojjo
Kommentar:
En pearl i vit hade suttit fint!!

Datum: 2014-03-06 22:28:20
Namn: Jesper
Kommentar:
Får passa på att tacka o min frus vägnar för en otroligt vacker gitarr. Hon fick sin egen första gitarr i nu i veckan. Det blev en gitarr som hon själv velat ha sen ett tag tillbaka och undrade varför Jag ej valt den då det var den snyggaste gitarr hon sett. Valet blev en Green TL Rosewood, hon är överlycklig. Stort TACK Anders! :)

Datum: 2014-02-04 12:31:03
Namn: Peter
Kommentar:
För ett par veckor sedan gjorde jag till sist slag i saken och skaffade en Les Paul som sällskap till den Fender Stratocaster jag haft sedan tidigt 80-tal. 
Hade länge tänkt att det skulle bli en Gibson men eftersom jag inte spelar mer än för eget bruk och det till stor del handlar om en "leksak" men också något som ska pryda sin plats på väggen så kostar de lite för
mycket om det ska vara intressanta grejer. Jag var alltså inte tvunget ute efter en Gibson... men så av en slump hittade jag Guitarnets hemsida och blev nyfiken men samtidigt lite skeptisk får jag erkänna.
Efter lite "Googlande" och läsning av kommentarer ifrån köpare så bestämde jag mig i alla fall för att åka till Smålandsstenar
och kolla på plats. Jag lurade med mig en av sönerna på en lördagsutflykt och blev inte besviken. 
Vi fick ett väldigt trevligt bemötande och någon timme senare hade jag med mig en Green Les Paul Standard på resan hem.
Jag är mycket nöjd med mitt köp, väldigt skön och lättspelad även i jämförelse med min strata. Och sist men inte minst: Fasen vad snygg den är :) Mvh Huskvarnabo

Namn: Jesper
Kommentar:
Hej Anders! 
Jag är förbluffad över hur otroligt fin och välljudande guran är :) Det är som en helt ny värld inom kvalité har öppnat sig. Green TL Standard med Tesla OPUS-TE gifter sig väldigt bra med min Hagström 310 ;) It's a match made in heaven som man säger. Avgudar halsen då den är bredare än Jay Turser Stratan, påminner mer om min Green LP Standard. Jonas är nu helt såld på era gitarrer, han blev kär :) Och ett stort tack för Rockbagen :)
Mvh
Jesper

Datum: 2014-01-30 16:08:45
Namn: Kim igen
Kommentar:
Hej igen!

Fick hem min Green TL Rosewood idag och vilken chock jag fick av ljudet, testade den på min lilla line6 15W spyder hemma och låter underbart, riktigt skön att spela på också. Återkommer med video när vi spelar i studion på våra stora blackstar riggar!

Datum: 2014-01-28 23:12:06
Namn: Kim
Kommentar:
Beställde igår 10.40 och är extremt taggad på att få prova på TL rosewooden som jag hoppas snart skickas/kommer fram! Lacken är ju bland det snyggaste jag nånsin har sett på en telecaster, hoppas den känns lika bra som den ser ut, men det tvivlar jag inte på grundat på alla positiva kommentarer ni fått!

Datum: 2014-01-17 08:33:11
Namn: Jim Hedström
Kommentar:
Hej. Jag har precis köpt en Green LP Pearl och tycker den verkligen håller hög klass. Har spelat på dyra Gibsons förr men tycker faktiskt att Green är mycket skönare att spela på och med ett bra ljud. Nu skulle jag önska att ni tar fram en Green LP i samma klass fast en svart eller röd men med ebenholtz i greppbrädan.. Vore kanon och jag kommer köpa direkt. Mvh // Jim

Datum: 2014-01-11 08:13:47
Namn: Uffe
Kommentar:
Är "handikappad",d v s vänsterhänt."Felvänd" Les Paul vore fint.

Datum: 2014-01-09 10:53:31
Namn: LEA
Kommentar:
Ringde och fick hem gitarren inom ett dygn, smidigt. Blev glatt överraskad när jag packade upp den. En av de vackraste gitarrer jag sett.
Efter att ha spelat på den i ett par veckor känner jag mig mer och mer nöjd med gitarren. Underbar att spela på och bra sträng separation i ljudet.

Datum: 2013-12-18 19:24:14
Namn: Jan-Eric Nilsson
Kommentar:
Nu har jag testat min nya Green TL Standard ihop med mina spelkompisar. Samtliga blev impade av ljudet på gitarren. Så varför köpa dyra gitarrer när det finns TL Green. Tack för en snabb leverans och en toppengitarr. Mvh. Jan-Eric

Datum: 2013-11-30 17:26:15
Namn: Lars Svantesson
Kommentar:
Köpte en Green Pearl av er för ett tag sedan och jag är mycket nöjd, har en Epiphone i ungefär samma prisklass och den är inte i närheten av spelbarhet och kvalitet i mitt tycke har även testat Gibsons studio modeller men tycker Green modellerna är skönare att spela på, har en fråga gällande era mickar, dom är om jag har förstått rätt 4 ledare och jag undrar vad det är för färgkod på ledarna, Hälsningar Lasse

Datum: 2013-11-24 21:47:54
Namn: Pontus Selander
Kommentar:
Jag är mållös... Jag köpte min första elgitarr när jag var 11 år, en billig Les Paul kopia. Den blev vida känd i min bekantskapskrets som gitarren med den absolut skönaste halsen att spela på och har följt mig de senaste 30 åren. Fram till jag provspelade min nuvarande Green Les Paul var jag övertygad om att ingen gitarr var skönare att spela på än min gamla DIA. Jag hade fel...Green överträffade långt mina förväntningar av kvalitet i allt från känsla, sustain och även mickar så nu får DIA´n stå i andra led som backup. Med vänliga hälsningar Pontus Selander

Datum: 2013-10-25 16:13:29
Namn: Klas Årling
Kommentar:
Jag får passa på att tacka för väldigt bra gitarrer. Har en Green TL standard och en Green Amber och är mycket nöjd!
Mvh Klas Årling

Datum: 2013-09-23 22:04:17
Namn: Ulf Eliasson
Kommentar:
Hej Anders! Ville bara tacka för SG:n som tycks hålla vad du lovade på sighten. Jag kommer att rekommendera Green Guitars till mina gitarristkollegor i varberg. Hälsn Ulf Eliasson, Sinister Purpose

Datum: 2013-07-18 17:23:08
Namn: Mathias
Kommentar:
Jag har spelat på min nya LP pearl varje dag i två veckor och måste säga att halsen passar min spelstil som handen i handsken. 
En släkting till mig som byggde gitarrer i slutet av 80-talet var över och provspelade gitarren, han var imponerad över träkvaliteten och spelbarhet på gitarren och gratulerade till fyndet som han tyckte var mycket prisvärd.

Datum: 2013-06-26 10:38:26
Namn: Björn Pantell
Kommentar:
Tack för den snabba leveransen. 
Nu har jag precis stämt upp min Green TL Standard och gitarren verkar väldigt bra. Halsen har låg stränghöjd utan bandrassel och den verkar ha rätt kurva. 

Är grymt nöjd. Nu ska jag testa lite mer.

Datum: 2013-06-18 11:53:15
Namn: Peter Lofjärd
Kommentar:
Hej Anders. Har fått hem min Green J&B och allt är till belåtenhet. Kanonfinish och lättspelad med bra ljud. Tack för hjälpen. Vänligen Peter Lofjärd.

Datum: 2013-06-15 13:56:10
Namn: Peter
Kommentar:
Det va några veckor sedan jag gjorde min beställning av två st TL Standard. en av de med Tesla pic. 

Sjukt bra ljud och lättspelade. Tack!!!!

Datum: 2013-06-14 09:09:26
Namn: Anders Welander
Kommentar:
Hej. 
Ville bara återkomma till dig med lite fler eloger. Jag är supernöjd med min Green J&B. Har ju använt den nu ett tag i verkligheten och blir bara mer och mer förälskad i den. Superhärlig fin sustain och mycket lättspelad. 
Såg även att vi Go Blues kommit in på er hemsida, så nu har jag lagt en länk hit på vår blogg. 
Ha en trevlig sommar.... 
mvh 
anders

Datum: 2013-06-13 00:05:25
Namn: Anders
Kommentar:
Tack! Det glädjer oss något oerhört att ni gillar era nya Green gitarrer. Det är det allra viktigaste för oss. Och det ger oss råg i ryggen att satsa vidare.

Datum: 2013-06-12 17:32:01
Namn: Magnus
Kommentar:
Hej,
Jag brukar inte köpa instrument otestade, men jag tycker att ni gav ett seriöst intryck på hemsidan och tyckte kunde vara värt ett försök. Jag köpte en Green Pearl och har nu haft den i ca 2 månader. Fantastisk gitarr i både finish och ljud. Detta har gett mig en nytändning att spela.
Tack!

Ytterligare en mycket nöjd kund.

Datum: 2013-06-10 20:35:28
Namn: Daniel
Kommentar:
Har nu haft min Green pearl i några veckor nu och börjar få en känsla för vad instrumentet går för.
Jag upplever mig själv som en ganska kräsen person när det gäller gitarrens ljud och hantverk.
Men i detta fall kan jag bara hålla med många andra här att det verkligen är ett mycket bra köp för den peng man får betala.
Uppskattar främst den sköna halsen som faller mig i smaken och det sköna ljudet som jag upplever har ett bra bett. Lackarbetet och hopsättningen av gitarren är även det mycket bra.
Det enda som jag tycker kunde vara bättre är potarna som känns lite för lätta att skruva på.

En mycket nöjd kund.

Datum: 2013-05-13 11:35:31
Namn: Anders
Kommentar:
Hej Markus, kul att du gillar din nya gitarr. Den är verkligen en riktig höjdare. Vi gillar låg stränghöjd och justerar dem så lågt som möjligt. Vi gillar också helt raka halsar. När man ligger så lågt som vi gör på Green gitarrerna blir dock marginalerna väldigt små och det blir lite känsligt för förändringar. Förändring i luftfuktighet kan åstadkomma att det blir bandrassel. Men det är ju lätt att åtgärda - som du säger - höj stallet lite bara. Känns bra att du kan rekommendera den till andra och att du tycker den är helt grym.

Datum: 2013-05-11 00:13:44
Namn: Markus Engberg
Kommentar:
Ok, då har jag ägt min Green LP standard i nån månad och här kommer mina synpunkter. Finishen är grym, halsen otroligt skön och underbar att spela på samt så låter den riktigt bra. På minus sidan vill jag påpeka att det är en del bandrassel och en på en del toner högt upp är lite döda. Antar att stränghöjden är lite väl lågt justerad, men får testa att höja lite när jag byter strängar. Sen tycker jag att volymkontrollerna kunde vara mer dynamiska...nu är de allt och först när man sänker mycket så händer de nått men då är det nästan av.

Men för de pengarna är det en helt grym gitarr, verkligen prisvärd!! Rekommenderas varmt! Har spelat mer än vad jag gjort på flera år denna månaden!

Datum: 2013-05-04 16:54:30
Namn: Anders
Kommentar:
Hej Nils, är själv väldigt svag för telecasterns design. Du har rätt i att våra telecasters har lite varmare ton än vanligt. Vi har valt mahogny och al istället för ask som är det normala i en telecaster. Vi ville ha en lite fylligare och varmare ton. Så oavsett vilken du väljer så ligger de lite åt Les Paul hållet i ljud men låter fortfarande tele. Custom har den allra varmaste tonen, vilket beror på handvirade Tesla OPUS-TE pickuperna. Men skillnaden är inte så stor.

Datum: 2013-05-04 16:10:35
Namn: Nils Petter
Kommentar:
....
Era teles verkar ha en lite varmare ton... Svårt att bedöma på ljudproven.
Dock är det väldigt stor skillnad mellan standard och custom gitarren....
Stämmer detta? Är ljudproven med custom gitarren spelade helt clean?
Jag spelar gärna lite mer bluesinriktad musik.
Skulle tele standard gitarren kanske kunna passa mig?
Med vänlig hälsning, Nille

Datum: 2013-05-04 16:05:42
Namn: Nils Petter
Kommentar:
Hej...
Snubblade över er hemsida och är mycket nyfiken på era gitarrer...
Jag har en förkärlek för telecasterns robusta design men tycker att dom är väl "twangiga". Strator har ofta vackert ljud men jag vill inte ha svajstall

Datum: 2013-04-11 16:38:27
Namn: Anders
Kommentar:
Hej Mikael, kul att du gillade vår Green ST Classic. Har jämfört den med min Fender Strata och skillnaden är obetydlig.

Datum: 2013-04-11 15:18:16
Namn: Mikael Nilsson
Kommentar:
Hej och god eftermiddag,

Vill bara tala om att gitarren kom fram som sagt och avtalat. Allt funkade klockrent, med helt emballage och så vidare. 
Har nu packat upp och börjat lira lite, och kan bara säga att jag är helnöjd. Fantastiskt ljud och genomgående bra kvalitet i grejorna, så det här ska bli riktigt kul.

Så tack så länge, och jag återkommer säkert vid fler köp
Ha det, vi hörs.

Datum: 2013-03-20 14:09:40
Namn: Anders
Kommentar:
Hej Jesper, vi har case i Tweed. Angående priserna så är vi medvetna om problematiken, Green gitarrerna skulle kunna kosta det dubbla och fortfarande vara prisvärda. Men vi är inte ute efter att tjäna en massa pengar, tanken är att alla ska ha råd att köpa en riktigt bra gitarr som är inspirerande och utvecklande.

Datum: 2013-03-20 14:00:50
Namn: Jesper
Kommentar:
Hej! 
Tänkte höra om ni har några case i LP modell som är i vintage stuk. Typ i brunt. Skulle gärna vilja ha ett nämligen till min sexiga Green LP Standard ;) Tycker även ni borde höja era priser på er egna serie då dessa håller så otroligt hög kvalité. Med en alldeles för billig prislapp tror man det är något suspekt eller rättare sagt "skit" ni säljer. Sen undrar jag om det finns möjlighet att dela upp ett gitarrköp på typ 3 ggr? Återigen stort tack för en underbar gitarr som skänker enorm spelglädje. 

Datum: 2013-03-11 15:29:45
Namn: Anders
Kommentar:
Hej Jesper! Kul att du fortfarande är väldigt nöjd med din Green LP. Det känns gott för oss att veta. På våra Green gitarrer sitter en polyuretanlack. Vår tillverkare har ett avancerat lackeringssystem sett ur både kvalitetssynpunkt och miljö. Håller med dig -- den är väldigt snyggt lackerad.

Datum: 2013-03-11 03:08:59
Namn: Jesper
Kommentar:
Hej. Är fortfarande väldigt nöjd med min Green LP Standard. Har en fråga ang den otroligt vackra lacken. Är det nitrocelolousa eller vilken typ av lackering har använts?

Datum: 2013-02-01 13:29:14
Namn: Jesper
Kommentar:
Har nu hämtat och provspelat min Green LP Standard. För det första så är gittaren helt otroligt vacker! Ett gediget bygge med inget att klaga på. Färgen är en aning missvisande på er sida, tycker minsann att den är mycket mer lik färgen Honeyburst. Mig för det inget då detta är den färgen jag finner mest attraktiv. Sen var det dags för ljudet. Fy faaan vad bra den låter. Betydligt bättre än de ljudklipp ni har på er sida. Detta är en gitarr som måste upplevas i egen hög person. Finishen, ljudet och den underbara tyngden. Ja, allt måste bara upplevas. Har ju en Junior modell från Epiphone....vilken jävla skillnad på bygge och bygge. Nu är det ju för fasiken kul att lära sig spela giyarr igen :) Stort tack för snabb service och ett underbart bemötande. Mvh Jesper

Datum: 2013-01-28 11:26:19
Namn: Anders
Kommentar:
Hej Jesper! Vi blir både glada och stolta att du väljer en Green gitarr. Vi är övertygande om att du inte kommer att ångra det. Välkommen med din beställning.

Datum: 2013-01-28 10:46:00
Namn: Jesper
Kommentar:
Hejsan! Nu har min lilla "interna" tävling avgjorts. Var och provspelade konkurenten nu i helgen, inga namn nämnda men vi kan kalla den för Epiphone Les Paul Standard ;) Ja, ni har rätt i att något mer själlöst får man nog leta efter. Lägger min beställning idag och håller tummarna på att leverensen går smidigt och inget kommer till skada. En rabatt kod kanske? ;) Ser fram emot min Green LP Standard nu. Stort tack för bra bemötande och bra info. Mvh Jesper

Datum: 2013-01-27 19:28:20
Namn: Anders
Kommentar:
Hej Magnus!
Vi har ingen fysisk butik, men slå en signal så ska vi se till att du får provspela.

Datum: 2013-01-27 18:03:30
Namn: Magnus
Kommentar:
Hej på er! Skulle vara intresserad av att provspela o känna lite på gurorna. Är mycket intresserad av några av dom. // Magnus

Datum: 2013-01-21 09:40:15
Namn: Anders
Kommentar:
Hej Jesper!
Roligt att vi är med i matchen. Vi är gjort en jämförelse på Tips & Tricks/Test av gitarrer. Vi tycker att Epiphone gör riktigt bra gitarrer som låter bra om du är i denna prisklassen. Men du får mer gitarr för pengarna om du väljer en Green, den är i vårt tycke lite vassare. Men det är ju lätt att tycka om sitt eget märke. Vi var i en musikaffär i Halland och visade upp dem i torsdags förra veckan. De tyckte att Green som de uttryckte det ”spelar skiten av Epiphone” och de säljer ju Epiphone. Personligen tycker vi Epiphone är lite själlösa. Green gitarrerna gör vi i små serier – Epiphone masstillverkas i Kina. Du får en mer unik gitarr om du väljer Green. Du får ju lämna den i retur om du inte skulle vara nöjd, men det tror vi inte att du gör! Den är grym!


Datum: 2013-01-20 02:14:04
Namn: Jesper Hagberg
Kommentar:
Hejsan! Står i valet och kvalet mellan er LP Green Standard eller Epiphone LP Standard Honeyburst. Priset är identiskt, Epiphone äger jag själv sedan tidigare, men är öppen för förslag. Ni som gedigna instrument gurus kan väl hjälpa mig? Själv är jag en stor amatör inom detta område men behöver "trygghet" innan jag köper. Ser fram emot ett svar.

Datum: 2012-10-16 11:42:16
Namn: Anders Axelsson
Kommentar:
Hej Alex! Ja med varje gitarr följer ett äkthetsbevis och kvalitetsgaranti kopplat till gitarrens unika serienummer. Detta dokument visar att det är en äkta Green och att den genomgått vår test som säkerställer kvaliten på gitarren. Kvalitetstesten av varje gitarr sker i Sverige. Serienummer lagras i en databas hos oss. Där kan man söka uppgifter om gitarren.


Datum: 2012-10-12 09:31:14
Namn: Alex Frank
Kommentar:
Det är lite snack om var gitarrerna är byggda. Jag är iofs också nyfiken på detta då jag förknippar detta som en del av kvalitetsstämpeln. Men kan ni på Green Guitars kvalitetssäkra och certifiera att gitarrerna håller den kvalité ni utlovar så är det OK med mig.

För mig skulle det räcka att man med en ny gitarr fick med ett certifikat från Green Guitars där kvalité och äkthet verifieras. Gärna med någon form av serienummer.

Datum: 2012-10-05 08:18:49
Namn: Anders Axelsson
Kommentar:
Hej Mattias! Nej man får inte reda på i vilken fabrik som vi tillverkar Green gitarrerna även om man köper en. Då vore det ju väldigt enkelt för en konkurrent att bara beställa en. Vi har investerat en hel del pengar i Green gitarrerna och nu när vi lansererar dem är det ju lite känsligt läge. Vi kommer säkert släppa det framöver. Hoppas att du kan respektera detta.

Datum: 2012-10-05 00:06:18
Namn: Mattias
Kommentar:
Hej! hittade denna sidan av en slump och blev väldigt intresserad av era green gitarrer... läste lite här under om att ni inte vill gå ut med i vilket land gitarrerna produceras i? det gör mig lite skeptisk till att beställa en av er... Jag vill veta vart gitarren är byggd och helst i vilken fabrik? Och det har inget att göra med kvaliten på gitarrbyggarna etc, för jag vet av egen erfarenhet att det finns bra byggare i alla delar av världen... kan man få den infon om man köper en gitarr utav green serien?

Datum: 2012-10-03 11:36:29
Namn: Anders Axelsson
Kommentar:
Hej Olle!
De byggs i Asien fast inte Kina. Det finns duktigare gitarrbyggare i andra länder i det området. Egentligen spelar det ju ingen roll vilket land vi bygger Green gitarrerna i - det hela handlar om vilka gitarrbyggare som kan leverera den kvalité som vi ställer som krav. Så vi utesluter inte Kina i framtiden. Med hänsyn till våra konkurrenter så vill vi inte ge exakt uppgift om vilket land som vi förlagt tillverkningen i.

Datum: 2012-10-03 11:15:43
Namn: Olle
Kommentar:
Var byggs de då om inte i Kina?

Datum: 2012-10-02 15:32:14
Namn: Anders
Kommentar:
Hej Joakim! Absolut - det kommer - ha lite tålamod bara.

Datum: 2012-10-02 14:58:54
Namn: Joakim jacobsson
Kommentar:
Hej! Asså! Man blir ju riktigt sugen på att testa!!! Vore kul för mig och bra för er, om ni lade ut en liten film på youtube!!
Mvh/Joakim