Gilmour Custom Shop Guitars

Gilmour Custom Shop har en unik erfarenhet att bygga gitarrer av hög kvalitet. Man handplockar varje träämne för att garantera att varje gitarr får rätt förutsättningar att leverera ett stort ljud och ett vackert utseende. Kvalitén på träråvaran är helt avgörande för att skapa ett instrument i den allra högsta divisionen. Varje liten del av gitarren bearbetas sedan med stor nogrannhet. Och sätts samman till en fantastisk gitarr. 

Här snackar vi tillverkning som en skön konst. När man får gitarren i sin hand kan man verkligen känna den passion som gitarrbyggarna på Gilmour Custom Shop har lagt ner. Vi på Guitarnet.se lyfter på hatten och saluterar dem! Väljer du att köpa en Gilmour kan du skatta dig lycklig - här får du ett instrument med en kvalité som borde kosta det dubbla eller mer. Ett tydligt tecken på kvalité är att de håller stämningen, både vid förvaring och när man spelar på den. En dröm för oss gitarrister.


Gilmour Custom Shop är en liten gitarrbyggare som bygger ett fåtal gitarrer i månaden för hela världsmarknaden. De återfinns i Seol, Sydkorea, där man har lång tradition att bygga elgitarrer. Många hävdar att Korea är bäst på att tillverka gitarrer näst USA. I en internationell jämförelse så får man nog inte glömma Japan som kanske är de som gör de allra bästa serietillverkade gitarrerna i världen. 

Här är en kommentar från Rasmus när han fick sin Gilmour Tele i läcker ljusblå färg, bindings i trä, greppbräda i birdseye och Lundgrens häftiga P90 mickar i teleutförande (ursäkta språkbruket) pris 9 900 kr:
"Ja jävlar, jag blev helt tagen när jag öppnade. De är nog också en av de snyggaste solida gitarrerna jag har sett!!!! Jag har spelat på den ikväll och de är en av de bästa av sin sort. Du ska få en mer nyanserad recension när känslorna har lagt sig. Just nu är jag lite uppe på rosa moln// Rasmus" 
 

Klicka för förstora
 • Daniel Magdic • 12 januari 2024 13:01:46
  Jag är på jakt efter en 7-strängad gitarr - gärna vanlig strata-modell - med 27" skala. Helst vill jag ha HSS-konfiguration samt ett svaj-stall av hipshot-typ (eller helt enkelt ett icke låsbart svaj). Är detta något som är möjligt att custom-beställa? Det är inget som som verkar finnas i produktion av något märke jag hittat hittills. Om det är möjigt: vad kan priset tänkas landa på?
 • Hej Daniel!
  tack för din förfrågan. Tyvärr har vi fått långa leveranstider. 12-15 månader på Custom Shop. Så vi har valt att lägga det på is tillsvidare./Anders

  15 januari 2024 10:33:31

 • Janne Wredh • 7 december 2017 11:18:41
  Har köpt 1 gitarr per år senaste 10 åren innan jag beställde en Gilmour New Standard. Grym hals, snygg kropp och bra hårdvara. Bra drag i humbuckern. Denna gitarr låter mer stämd och har en helt annan klang än mina övriga gitarrer. Håller även stämningen föredömligt. Tror och hoppas att jag slutar leta efter nya gitarrer nu :-)
 • Hej Janne! Ja Gilmour är något alldeles extra/Anders

  7 december 2017 11:21:28

 • mikael.eriksson20@comhem.se • 11 maj 2015 16:14:28
  gitarren som är nere i vänstra hörnet en vanlig SSS vad kostar en sådan och hur lång tid tar det att få hem den
 • Hej Mikael! Gilmour Classic Strat. Handbyggd. Buzz Feiten Tuning System. Gotoh machine heads. Pris 9 900 kr. Tar 2-3 månader. mvh Anders

  11 maj 2015 16:56:32

 • Anders Puppe Holm • 4 maj 2015 18:07:53
  Köpte mig en Gilmour Les Paul CS i blindo då jag inte hade en susning om vad de var eller hur den lät!
  Veckan efter jag fick min köpte jag erat skyltex och har aldrig vart nöjdare! Har nu två älskade gitarrer som används dagligen och skall du bara köpa en gitarr för resten av ditt liv så köp en Gilmour!
  <3
 • Mikael Konradson • 10 december 2014 09:00:01
  Efter att ha tagit en allt för lång paus från gitarren var det dags att köpa något nytt. Jag hade aldrig hört talas om Gilmour tidigare och var därför tvungen att åka och känna på ”grisen” som jag kallar den. Jag spelade allvarligt talat inte speciellt länge på den i butiken, men det kändes rätt direkt. Hemma väl förstod jag vilken kvalité det var. Den håller stämningen perfekt och mickarna levererar. D-Halsprofilen känns betydligt ”snabbare” än mina Fender gitarrers C-profiler. (Tele och Stratocaster). Gilmour leverar verkligen, oerhört mycket gitarr för pengarna.