custom shop - finest handmade guitars from sweden

SonnemoGuitars brinner verkligen för gitarrer. Mattias Sonnemo står bakom företaget och han har jobbat som musiker i många år. Erfarenheterna som gitarrist gör att  Mattias vet hur en bra gitarr ska vara. På SonnemoGuitars handbyggs gitarrer av yttersta klass.  

SonnemoGuitars har även så kallade "Relic" modeller vilket enkelt förklarat innebär att man gör en efterbehandling  så gitarren ser ut som en vintagegitarr med slitage och patina som matchar vissa tidsperioder. SonnemoGuitars håller en realistisk syn så det ska kännas och se naturligt ut. SonnemoGuitars har också så kallad "Effekt-Relic". Det innebär att man tar ut svängarna odentligt för att få en så effektfull och i ögonfallande relic som möjligt. Denna relic kan man mer tänka på som ett konstverk snarare än att det just ska se ut som ett gammalt vintageinstrument. 

Sonnemoguitars blandar det bästa av två världar. Du får helt enkelt looken och känslan av ett välanvänt vintageinstrument men med stabilliteten och precisonen från modern teknik. Du köper en gitarr som ser ut som en vintagegitarr men med moderna specifikationer för optimal spelbarhet och komfort som oftast önskas.  SonnemoGuitars kan även bygga gitarrer precis med samma specifikationer som ett gammalt vintageinstrument om det önskas.

SonnemoGuitars tillverkar och handlindar också alla pickuper själva för att få maximal kontroll över det slutliga soundet i instrumentet, vilket gör att Sonnemo Gitarrerna har en helt unik ton som du inte hittar någon annanstans.

SonnemoGuitars är helt enkelt handbyggda custom instrument när de är som bäst!

Sonnemo gitarrer i lager - klicka här!

Är du intresserad av att plocka ihop en egen Sonnemogitarr - så kan du kolla in Sonnemos websida och få inspiration. Välj modell och specificera dina val - finns en mängd spännande alternativ. Lägg ett mail till oss info@guitarnet.se så lämnar vi en offert. 

Sonnemo Custom Shop - klicka här!