Information - Om tillverkarna - Tesla Pickups

Tesla har fått likviditetsproblem och gått i konkurs - vi får därför inte tag på deras fantastiska mickar

 

Tesla började tillverka gitarrmickar i liten skala redan 1972. Nu är Tesla ett multi-nationellt företag med stor erfarenhet av hur man tillverkar kvalitetsmickar. Man började i Korea men har nu utökat sin verksamhet till att även omfatta USA. Man har som mål att tillverka de bästa gitarrmickarna i världen till lägsta möjliga pris.

Teslas utvecklingsteam jobbar intimt nära musiker och är lyhörda för alla önskemål om det perfekta ljudet.  Man använder enbart de allra bästa komponenterna. Gitarrmickarna är vaxade för att förhindra tjut och oönskad rundgång. Vaxet stabiliserar också komponenterna i gitarrmicken så att ljudet inte förändras över tiden.Tesla Pickups är klart jämförbara med det stora kända märkena.

 

Några ord från Tesla

"We are dedicated to the Music Industry, specifically to the Musician that plays stringed instruments, guitars, basses even banjos. The TESLA Research & Development team with many years of experience created classical and innovative pickups that the working players asked for and in turn received the best possible product from us!! At TESLA we are committed to produce the best and nothing but the best pickups for the working musician, the student, the connoisseur of stringed music, for all and anyone we pledge that we strive to be innovative, to be current, to be ahead of technology, to be committed, to you our customer! The current TESLA team is truly multi-national with many years of experience creating the sounds for musicians; we work on 2 continents and have just recently expanded our facilities to North America. In the coming years we are committed to expand our brand recognition world wide with the best possible product, the best possible service and the best possible prices!"

teslas produktkatalog - ladda ner

Saknar du något i vårt sortiment. Vi kan ta hem pickuper på beställning. 
Ladda ner Teslas produktkatalog -
klicka här! 

Tesla i en Ibanez - fler videos finns på sidan med mickar

Lämna kommentarer här

 • Daniel • 3 februari 2015 22:19:28
  Har satt ett par plasma-3 i min Green lp pearl. Blev en ordentlig uppgradering från orginalmickarna. Tonen är betydligt tydligare och med en större attack. Har även en högre output.
  Passar bra till lite tyngre musik.
  /Daniel.
 • Björn Carlström • 23 januari 2015 10:47:47
  Hej! Hittade en Green TL custom på Fuzz 2014 som jag var snabb nog att tinga :)! Denna TL var utrustad med green orginal pickuper. Helt okej pickuper i min mening men nyfiken som man är vill man ju alltid testa lite nytt. Så jag beställde ett sett med Teslas OP-TE. Snabb leverans och ännu snabbare ditmontering! Fantastiskt ljud över hela registret , i min personliga mening. Hellt klart värt den extra kostnaden för mickarna Gitarren var bra från början nu skulle jag vilja säga att den är grym. Tack Gren ska bli kul och se vad ni tar med till Fuzz nästa gång.
 • Jörgen Grankvist • 5 november 2014 16:33:44
  Har satt dit ett Telsa VR-Extreme på min ibanez RGT42, orginal mickarna var Inf-mickar och jag tyckte dom var för bluddrig i mellanregistret. Jag har flera andra gitarrer med DiMarzio mickar, men ville testa nåt nytt...och jag vart överaskad av VR mickarna, tydlig och klart mellanregister. då jag spelar mycket i studio miljö så hörs det oftast väldigt tydligt om det är billiga och dåliga mickar, men VR gjorde mig absolut inte besviken.
  Jag är ofta inhoppare i olika band med olika stilar, mickarna passar till allt, har krämat på max på scenen och yberdist och VR mickarna levererar minst lika bra som DiMarzio... Hel nöjd och rekomenderar Tesla till andra....Mvh/Jörgen
 • Per-Åke • 13 augusti 2014 15:22:24
  Hej!
  Nu har jag monterat mitt Tesla OPUS-4 Nickel Set som kom med posten i förrgår.
  Bara utseendet på mickarna gör att gitarren känns tung och exklusiv. Det är en Washburn WI27b som jag köpt för 500:- på en rea som 4Sound hade en dag i våras. Jag gillade gitarren från första stund. Men när jag kopplade in den i en stärkare. Hm... ljudet... hm..
  Så jag har letat över nätet efter bättre mickar. Eftersom jag är nybörjare och inte vet något om pickupper till gitarrer så blev det ett forskningsarbete. Och en dag råkade jag komma in på guitarnet.se och där kände jag mig hemma.
  Blev nyfiken på tesla opus 4 - och då helst i nickelutförande. Nickelversionen var slutsåld så jag väntade. Och väntade. Men så, häromdan, fanns de i lager igen! Jag beställde. De kom hem till mig nästa dag och jag monterade.
  Gitarren har nu blivit ett levande väsen!
  mer än nöjd ☼ ♪ ♫
  /Peråke
 • Rogert • 30 januari 2014 19:19:05
  Hej! Jag har pressis monterat i VR-60 Classic i min Epiphone LP standard.
  Låter mycket bra. Bra köp
  MVh Rogert.
 • Lillen • 2 september 2013 11:01:09
  Tja Anders!
  Har testat VR Nitro micken o jag är mycket nöjd med soundet.
  Blir säkert fler Tesla mickar i framtiden
  // Lillen
 • Tomas • 17 juni 2013 21:38:15
  Tjena! Nu har jag installerat mickarna i min Ibanez Iceman ICT700. Där har jag haft EMG 81/85 som låter bra, men, jag har lessnat på deras okänsliga outpot och batteribyten.Plasma-3 mickarna låter kanon, perfekt för metal, och jag kommer att rekommendera dessa till mina gitarrspelande polare.

  Mvh Tomas Musial / Relevance Los
 • Jesper • 3 juni 2013 10:12:45
  Hej. Har nu fått hjälp med att byta mickar i min Green LP Standard. Det låter verkligen som en helt annan gitarr :) Detta var ljudet jag längtade efter, det råa, blues och rock inspirerade ljudet som Gibson lyckats med i sina ´59 års modeller. Kan varmt rekomendera dessa mickar till alla som önskar sig detta sound! Tack
 • Hej Jesper! Kul att du gillar mickarna. Det finns de som hävdar att de låter bättre än originalet.

  31 januari 2014 09:21:22

 • Roger Lundin • 23 maj 2013 14:48:03
  Hej Anders!
  Då är mina Tesla OPUS-TE på plats i min Fender standard Tele (Mexico) Originalmickarna var inte så kul.

  Jag här mycket nöjd med Tesla-mickarna,låter alldeles utmärkt!!
  Eftersom jag inter är road av att meka, fick Nysse på Gitarrspecialisten, här i Stockholm,
  göra jobbet. Han var lite skeptisk när han fick mickarna i handen, kände inte till Tesla.

  Men idag när jag hämtade gitarren fick mickarna beröm, han såg faktiskt riktigt nöjd ut och tyckte, att så här ska en tele låta - och Nysse säger vad han verkligen tycker. Jag har haft en hel del kontakt med honom.

  (Om du inte känner till honom: han har spelat länge med Magnus Uggla, med Pugh och tagit hand om kända/blivande kända band som kommit hit från USA/England)


 • Hej Roger!
  Riktigt kul att både du och Nysse gillar Tesla mickarna. Det är verkligen bra kvalité på dem.

  31 januari 2014 09:22:44