Finns även i vänsterutförande

En av våra hittills fräckaste gitarrer. Green V Special är läcker med sin transparanta röda färg. En snygg flammig lönntop inramad av en kantlist.  

Vi har valt att ha samma tunna sköna hals som på våra övriga gitarrer i Comfort Series. Det är verkligen något som vi fått mycket uppskattning för. Traditionellt har ofta Les Paul, SG och Explorer tjocka halsar. Men här har du en extremt lättspelad gitarr med tunn hals och låg stränghöjd. Med andra ord - den är skön att spela på. 

Hög finish, bra kvalité på hårdvara och mickar. En bra resonant kropp och hals i mahogny skapar tryck i tonen.

På Green V Special finns två varianter av mickar - Green Standard Pickups eller Lundgren Modern Vintage Special. Exklusivt tillverkade för Green Guitars. Går inte att köpa på annat sätt än i en Green Guitars. Det är hög kvalité på ljudet i den här gitarren. Mickarna är rätt "heta" så tonen är kraftfull och mickarna är väldigt mottagliga för dist. 

Till skillnad mot en Les Paul är ljudet på en V-gitarr lite mer väldefinierat, det är lite mer diskant i tonen. Den skär igenom ljudbilden på scen om man vill, lite som en SG. Men egentligen går det spela det mesta på den här gitarren från Jazz till hårdaste rock´n roll. Utseendet gör väl att den passar bäst på rockscenen.  

Specifikation

 • Kropp och hals i mahogny, topp i flammig lönn, hals med D-profil, bredd översadel 42,5 mm. Halstjocklek: 1:a band 20 mm, 12:e band 23 mm, greppbräda i rosewood. 24 3/4 skala med 22 st band.
 • Kapslade stämskruvar, Standard stall, Green / Lundgren Modern Vintage Special Pickups, 2 st volym och 1 st tonkontroll. Hårdvara i krom. Färg: Transparant Red. 

Green V Special

Pris:
3 490 kr
Inkl. 25% Moms
Antal:

Finns även i vänster (Left handed)

Johan Lundgren om Modern Vintage Special
När vi fick nöjet att implementera svensk hantverk i Green Master series blev vi taggade. Vi har gjort ett matchat mikrofonset som till stora delar bygger på vår Modern Vintage ™. Men med en något annorlunda kryddning för Green guitars.

Vi ville göra en mikrofon som skulle passa de flesta situationer. Ett ljud som fungerar fint både till rena ljud, crunch och distmattor. Tänk ett kraftfullt ljud med bra bas och diskant och utsignal och bred frekvensåtergivning. Alltifrån softaste Jazz licks till kokande  Rock beroende på övrig utrustning.  Känn doften av publikens jubel när du står på scen.

Mikrofonen får sin kraft av en kraftig AlNiCo 5 magnet. En spole har slugs och den andra justerbara skruvar på klassiskt vis.  Vi har använt finaste nickelsilver i bottenplattan för både pålitlighet och en bra ljudåtergivning. Något som känns riktigt roligt att mick-kåporna är från den allra bästa tillverkaren och gjorda av amerikanskt nickelsilver. Med rätta radier och en helt korrekt plan topp. Fördelen med Nickelsilver i kåpan är att tonen från mikrofonen inte blir beslöjad. All diskant släpps igenom. Vi har valt att använda Raw/Obehandlad. En yta som åldras vackert.

2017
Årets modell är utan kantlist (binding)

 • Esa • 29 mars 2017 10:30:32
  Hej,
  kommer ni att ta in någon vänsterhänt av denna modell?
 • Hej Esa! Vi har denna modell i vänster. Välj mellan Green eller Lundgren Pickups. Mvh Anders

  29 mars 2017 10:39:49

 • Alexander • 10 januari 2017 20:00:35
  När kommer det in fler ? Man är ju lite sugen på en.
 • Hej Alexander
  Vi får in nya till sommaren 2017. Men det kommer bara 4 ex. Går att förhandsboka /Anders

  11 januari 2017 10:57:01