Om Dowina Guitars

Dowina fabriken ligger mellan Bratislava och Wien. Tillverkningen startade 1979. Man började med att tillverka violiner. Efterhand byggde man upp sin know-how, erfarenhet och intuition. Resultatet blev fantasiska instrument. Inspirerade av violinmakarnas kunskap startades även gitarrtillverkning. En helt avgörande betydelse för kvalitén är val av trämaterial. Dowina hämtar trämaterial från Dolomiterna i Alpena - Val di Fiemme. Trä med extraordinära egenskaper i resonans. Man använder också utvalt Sitka och Cedar från Alaska och västra USA. Detta tillsammans med sin stora yrkesskicklighet blir resultatet unika gitarrer där känslan, tonen och utseendet är enastående för sin prisklass.  

Dowina Rustica CLEC

Pris:
4 990 SEK
Inkl. 25% Moms
Slut i lager

Beställningvara

dowina rustica clEC - solid top - antique Series

Dowina Rustica CLEC är en klassisk gitarr, dvs med nylonsträngar. Handbyggd av skickliga yrkesmän. Det första man slås av när man tar i den här gitarren är hur lätt den är. Det andra är tonen - vilken klang och volym.  Här har Dowina valt ut ett lätt och resonant trä för att bygga den här gitarren. Sedan är den vacker också.

Toppen är av solid Kanadensisk Ceder. Det gör stor skillnad i ton i jämförelse med gitarrer byggda av trälaminat. Laminat blir hårdare och svänger inte så bra som ett solitt trä. För övrigt är den byggd i Mahogny. Ceder och mahogny ger en mustig, varm och balanserad ton. 

Nästan alla Dowina gitarrer har s.k. Open Pore och mattlackad finish. Det är både snyggt och det ger en skön spelkänsla. Ingen risk att man fastnar i lacken.  
 

Specification
Shape: Classical with cutaway
Top: Solid Canadian Cedar
Back & Sides: Sapeli Mahogany
Neck: Mahogany
Nut: 52 mm
Saddle: Bone
Bridge: Rosewood
Fingerboard: Rosewood
Neck & Body Joint:Spanish foot
Tuning Machines: Dowina Chrome
Strings: Savarez Alliance
Finish: Open Pores
Weight: Approx 1.4 kg