Solid Dolomite Spruce Top

Om Dowina Guitars

Dowina fabriken ligger mellan Bratislava och Wien. Tillverkningen startade 1979. Man började med att tillverka violiner. Efterhand byggde man upp sin know-how, erfarenhet och intuition. Resultatet blev fantasiska instrument. Inspirerade av violinmakarnas kunskap startades även gitarrtillverkning. En helt avgörande betydelse för kvalitén är val av trämaterial. Dowina hämtar trämaterial från Dolomiterna i Alpena - Val di Fiemme. Trä med extraordinära egenskaper i resonans. Man använder också utvalt Sitka och Cedar från Alaska och västra USA. Detta tillsammans med sin stora yrkesskicklighet blir resultatet unika gitarrer där känslan, tonen och utseendet är enastående för sin prisklass.  

Dowina Rustica GA

Pris:
4 190 SEK
Inkl. 25% Moms

dowina rustica ga - solid top - antique Series

Dowina Rustica Grand Auditorium ingår i Antique Series byggda med solid top. Handbyggd av skickliga yrkesmän. Den imponerar med sin fina klang och volym. Dowina har valt ett lätt och resonant trä för att bygga den här gitarren. Vacker är den också.

Toppen är av solid gran från Val di Fiemme Italien eller kanadensisk Ceder.  Dowina väljer noga ut träämnen eftersom det är av avgörande betydelse för ljud och hållbarhet. Den gode Stradivari hämtade material från Dolomiterna för sina berömda fioler. Det gör stor skillnad i ton i jämförelse med gitarrer byggda av trälaminat eller solit trä av sämre kvalité. För övrigt är den byggd i Mahogny. Ceder och mahogny ger en mustig, varm och balanserad ton. Gran lägger till ett uns mer diskant. 

Nästan alla Dowina gitarrer har s.k. Open Pore och mattlackad finish. Det är både snyggt och det ger en skön spelkänsla. Ingen risk att man fastnar i lacken. 

Finns med eller utan elektronik för uppkoppling mot förstärkare. 

Specification
Shape: Grand Auditorium
Top: Solid Canadian Cedar or Solid Dolomite Spruce 
Back & Sides: Mahogany
Neck: Mahogany
Nut: Buffalo Bone 45 mm
Bridge: Ebony
Fingerboard: Ebony
Neck & Body Joint: Dovetail
Tuning Machines: Dowina Chrome
Strings: D’Addario EXP
Finish: Open Pores
Electronics: Fishman Presys+

Solid Dolomite Spruce top
Solid Canadian Ceder
Solid Canadian Ceder