Grand Auditorium med Solid Sitka Spruce top from USA

Specification
Shape: Grand Auditorium
Top: Solid Sitka USA or Spruce Dolimiti Italy
Back & Sides: Sapele Mahogany
Neck: Sapele Mahogany
Nut: Bone 45 mm
Bridge: Ebony
Fingerboard: Ebony
Neck & Body Joint: Dovetail
Tuning Machines: Dowina Chrome with black buttons
Strings: D’Addario EXP 12-53
Finish: Open Pores
Electronics: Fishman Presys +

Dowina Sauvignon

Pris:
13 990 SEK
Inkl. 25% Moms

dowina sauvignon -vintage Series - all solid

Dowina Sauvignon är instegsmodellen i Vintage Series som är byggda helt av solida material. Handbyggd av skickliga yrkesmän. Den imponerar med sin varma och välbalanserade ton. Dowina har valt ett lätt och resonant trä för att bygga den här gitarren. Vacker är den också.

Sidor och baksida är av utvald träråvara av mahogny. Toppen är av solid Sitka gran från USA eller från Dolomiterna. Går även att få med Ceder från Alaska vilken har mer mid och lite avrundad diskant i jämförelse med gran. Dowina väljer noga ut träämnen eftersom det är av avgörande betydelse för ljud och hållbarhet. Det gör stor skillnad i ton i jämförelse med gitarrer byggda av trälaminat eller solit trä av sämre kvalité. Halsen är i Sapele Mahogny. 

Nästan alla Dowina gitarrer har s.k. Open Pore och mattlackad finish. Det är både snyggt och det ger en skön spelkänsla. Ingen risk att man fastnar i lacken.  Dowina överraskar verkligen med sin fina ton. Dessa gitarrer är också väldigt lättspelade - har lägre stränghöjd än många andra akustiska gitarrer. Det är även en fröjd för ögat.

Finns med eller utan mick. Med och utan Cutaway. Finns även i Dreadnought och Jumbo. 

Om Dowina Guitars

Dowina fabriken ligger mellan Bratislava och Wien. Tillverkningen startade 1979. Man började med att tillverka violiner. Efterhand byggde man upp sin know-how, erfarenhet och intuition. Resultatet blev fantasiska instrument. Inspirerade av violinmakarnas kunskap startades även gitarrtillverkning. En helt avgörande betydelse för kvalitén är val av trämaterial. Dowina hämtar trämaterial från Dolomiterna i Alpena - Val di Fiemme. Trä med extraordinära egenskaper i resonans. Man använder också utvalt Sitka och Cedar från Alaska och västra USA. Detta tillsammans med sin stora yrkesskicklighet blir resultatet unika gitarrer där känslan, tonen och utseendet är enastående för sin prisklass.