fgn mighty jazz - made in japan

FGN har satsat på att tillverka alla sina gitarrer och basar i Japan - även J-Standard Series som är en av deras billigaste serie. På så sätt har de kontroll över kvalitén. Och det är den här basen ett exempel på. Det är hög kvalité på den. 

Basisterna i vår testpanel gillade den. De tyckte att den var skön att spela på, snygg och lätt väldigt bra. De spelade länge på den. Ville inte riktigt släppa den. 

Kroppen är byggd av amerikansk al, hård lönn från Canada i halsen. Indian Rosewood i greppbräda. Så det är bra trä i basen och det hörs när man spelar akustiskt på den. 

Pickuper är från Seymour Duncan, humbucker i stall ger bra tryck i tonen som kompletteras av en singelcoil som ger lite mjukare toner. Det sitter en push pull som gör att du kan köra mickarna antingen parallellt eller i serie. Drar du ut knappen så kopplas mickarna i serie och du får en kraftfull boost. Utsignalen ökar och tonen blir ännu mer kraftfull. 

FGN har valt att köra s.k. string through body för att få ut maximal kontakt mellan strängen och kroppen - det ger mer kropp i tonen. 

Halsens baksida är ganska matt lackad - skön - man får mycket kontakt och den blir snabb att spela på. Profilen är soft U-Neck enligt FGN - vi skulle kalla den D-profil. Ganska smal och tunn hals. Den är lättspelad. 

Fujigens patenterade C.F.S - system med lätt kurvaterade band sitter på alla deras basar. Det ger bättre intonation och mer sustain. 

Levereras med FGN gig bag. 

Specification
Body: Alder
Neck: 1 pc Hard Maple U-shape 
Thickness neck: 1st fret 21 mm, 12th fret 24 mm
Nut: 38 mm
Fingerboard: Rosewood 305 mm radius
Frets: 22 medium high band (C.F.S)
Scale: 34"
Controls: 2 volume 1 tone, push pull serie / parallell
Pickups: Seymour Duncan Pickups SJB-3 neck, SMB 4d Bridge:FGN FGBB-104 (String Pitch=19mm)
Tuners: Gotoh GB 11W
Strings: through body DÁddrio  .045 - .105
Color: White (Urethan)
Hardware: Chrome
Weight: Approx 4.4 kg
Case: Gig bag
 

FGN Mighty Jazz

Pris:
8 990 SEK
Inkl. 25% Moms
 • Erik • 3 december 2019 15:17:22
  När kommer det in fler svarta Mighty jazz?
 • Hej Erik! Den har utgått ur FGNs sortiment. mvh Anders

  4 december 2019 10:26:57

 • Martin • 9 juni 2017 23:03:09
  Får ni in någon mer svart Mighty jazz i en nära framtid? är grymt sugen på att skaffa en!
 • Hej Martin!
  Vi får in 2 st svarta Mighty Jazz under juni månad. Skicka gärna ett mail info@guitarnet.se så kan jag meddela dig när den är hemma./Anders P.S Det är en grym bas.

  10 juni 2017 11:43:54