Gitarrer & Tillbehör- Effektpedaler

Daphon och Nux - effektpedaler som imponerar - till mycket låga priser.

Efter omfattande tester av en mängd olika effektpedaler har vi fastnat för Daphons pedaler. De imponerar på oss med sitt sköna ljud. De kan mäta sig med betydligt dyrare pedaler. Chassi i robust metall och komponenter av högsta kvalité. Knappar i svarvad aluminium, en ren fröjd. Vi känner att Daphon verkligen kan det här med pedaler. Och det har andra mer kända märkestillverkare upptäckt, många av de stora märkerna tillverkas av Daphon, vi kan inte med säkerhet säga att det sitter samma komponenter i, men det både känns och låter så.

 

Vi har kompletterat Daphon sortimentet med Nux effektpedaler av den enkla anledningen att de är riktigt bra. Nux pedalerna har oftast fler funktioner än Daphon och lite mer påkostad design, fast design är ju tycke och smak.

Vi har själva inte använt så mycket pedaler tidigare - mest kört rätt i förstärkaren. När vi testade pedaler för att bestämma vilka vi skulle ta in i sortimentet så insåg vi hur användbart det är. Gillar enkelheten att ratta ljud, antingen på eller av, 2-3 st knappar på pedalen. Det blir väldigt hanterbart. Hittade några riktiga guldkorn för egen del (Anders). Använder Daphons Overdrive E20OD - den är grym till det mesta. Gillar också deras distpedal E20DS. Insåg också att en kompressorpedal är användbar. Man får ut det där sista "hänget". Hittade några ljud som jag letat efter i 30 år. Då blir man lycklig!


Anders & Lars

daphon effektpedaler

Klicka på respektive bild

nux effektpedaler

Tips & Tricks - Lär dig mer om gitarrer och spelteknik

 

Under meny  Tips & Tricks kan du lära dig  hur elgitarr fungerar, hur trämaterial, pickups och strängar samverkar och skapar gitarrens specifika sound. Hur du med hjälp av förstärkare och effekter bygger upp ditt ljud. Här finns information om hur du underhåller din gitarr, t ex hur du kan intonera gitarren själv. Läs också om hur du kan förbättra din gitarr genom att sätta dit nya delar, t ex nya mickar.  Här finns också historiens främsta gitarrister. Mycket nöje!

 

Mer tips kommer!