Gitarrer & Tillbehör - Förstärkare- nux mighty 50X

Utgången modell

Nux Mighty-50X

- digital förstärkare, 50 watt, 12 tums högtalare. Stort ljud - liten prislapp!

Vi på Guitarnet har spelat gitarr i närmare 40 år. Under alla år har vi letat efter en smidig förstärkare som låter bra. Enkel att ha med sig överallt. Vi har testat många komboförstärkare med 10 " högtalare eller mindre, men de har inte levererat ett bra gitarrljud fullt ut. Rena ljud kan låta ok men de distade brukar lämna en hel del att önska.

Nu har vi hittat Nux Mighty-50X. En fullvuxen 50 watts digital förstärkare med en stor 12 tums högtalare och rikligt försedd med finesser. Den spelar lika snyggt lågt som högt vilket gör den passar lika bra hemma som i replokalen eller på ett livegig. Den är tillräckligt stor för att levera ett stort ljud men ändå smidig och lätt att bära med sig. Nux Mighty-50X ger ett kraftfullt ljud både rent och distat. Den är tillverkad av komponenter av bra kvalité och robust byggd. Den är förvånansvärd tyst när man inte spelar på den - även med mycket gain.

Det här är en förstärkaren som imponerar på oss.

Egenskaper

Nux Mighty-50X innehåller 6 olika klassiska förstärkare (se nedan). Den digitala tekniken bygger på TSAC tecnology (Tru Simulation of Analog Circuit). Preamp är utvecklad för att ge egenskaperna hos en rörförstärkare Den har en effektdel med 6 olika digitala effekter. Du kan köra två effekter samtidigt. Här finns EQ, inbyggd tuner och möjlighet att spara 4 olika favoritljud (presets) vilket är väldigt ovanlig finess på den här prisnivån. Kanalerna kan styras med hjälp av en fotpedal (ingår ej). Det finns ingång för hög och låg nivå för humbucker respektive singelcoil gitarrer. Det är en praktisk finess som många billiga förstärkare saknar. Bak finns utag till mixer eller hörlurar. Du kan även ansluta en CD/MP3 till förstärkaren om du vill jamma till musik.

Klicka för större bild

Specifikation

50 Watt RMS

12 tum Custom högtalare

Låg och hög nivå ingång gitarr för vintage respektive "hot" pickups

Förstärkarsimulering: Clean, Blues, Crunch, British, Solo eller Metal

6 digitala effekter:Chorus, Flanger, Phaser, Tremolo, Echo, Delay & Reverb

Digitala effekter i 32Bit DSP, 44,1 KHz/24bit AD-DA

3 bands EQ:Diskant, mellan och bas

TSAC technology (Tru Simulation of Analog Circuits)

Inbyggd tuner med led-display (stämapparat)

LED display

4 st presets 

Utgång till mixer/hörlurar

Utgång till fotpedal

AUX in för CD/MP3

 

Mått 490 x 265 x 430 mm

Vikt: 15 kg

demo nux mighty-50x

 

6 olika klassiska förstärkare

 

Clean: Baseras på en mycket ren solid-state förstärkare

Blues: Bygger på en klassisk amerikansk blues förstärkare med 4 st 10 tum högtalare

Crunch: Baseras på en legendarisk UK Classic Stack från 60 -talet

British: Bygger på en britisk klass A kombo som skapade det legendariska Liverpoolsoundet

Solo: Baseras på en amerikansk modern high gain förstärkare

Metal: Baseras på en berömd metal pedal skapad på 90-talet.

Jämförelse NUx vs fender

Vi har spelat in ett litet ljudklipp med en handhållen Olympus LS11. Vi jämför Nux med en Fender Cyber Twin 2x12 som är en förstärkare i absolut toppklass. Pris ca 21 000 kr. Gitarr Green TL Rosewood, effektpedal Daphon E20OD

Inspelad av Anders Axelsson

 

 

 

 

 

 

 

NU-X Mighty-50X

Pris:
190 SEK
Inkl. 25% Moms
Antal:

Kommentarer från användare

 • Rune Gustafsson • 25 juni 2020 17:06:55
  Hej. Undrar om det finns lineuttag för mixer samtidigt Nuxen används som medhörning. D v s att uttaget inte dödar högtalaren.
 • Hej Rune!
  Nej tyvärr finns ingen sån utgång.
  Mvh Anders

  26 juni 2020 09:20:07

 • Jörgen • 5 februari 2019 20:21:21
  Vilk ha
 • Ja - den imponerar verkligen!/Anders

  6 februari 2019 09:05:53

 • Krister Ekström • 8 april 2018 22:03:31
  Hej, Som du vet är jag något av en snobb när det kommer till musikutrustning. Min Grreen-gitarr impade verkligen på mig men frågan är nu gör jag ett nerköp om jag säljer min Vox AC30 CC2X som ändå är med hederliga gamla rör och skaffar en Mighty 50 som som jag brukar säga är en "Jag vet inte vad jag vill vara så jag är allt och inget"-förstärkare? Jag har själv inte spelat på en Nux men jag har en av deras pedaler som är riktigt trevlig och jag gillade distljuden i en video jag hörde.
 • Hej Krister! Det är två helt olika förstärkare - NuX är väldigt bred och man kan ratta in det mesta på den. Men en rörförstärkare är en rörsförstärkare - går inte få fram det ljudet på annant sätt. Skulle nog behålla Voxen och komplettera med NuX - för det blir verkligen en komplettering./Anders

  6 februari 2019 09:04:58

 • Peter J. Lenz • 8 februari 2016 14:29:43
  Stort tack Anders, för ett mycket trevligt besök!
  Otroligt fina gitarrer, och mycket annat roligt!
  Måste säga att jag är mäkta imponerad av "Nux"-pedalerna och framför allt förstärkaren "Mighty 50", som jag inte kunde slita mig från! Jag kommer definitivt bekanta mig mer med dessa i framtiden. Var tvungen att kolla in baksidan så där inte satt något rör någonstans - men jag hittade inget
  För de pengarna har jag väldigt svårt att tänka mig något bättre. Både gällande pedalerna och förstärkaren... Jag måste nog hälsa på snart igen!!!
 • jorgenrydnemalm@hotmail.com • 16 januari 2015 14:42:20
  undrar om det finns extra utag för högtalare
 • Hej! Nej inget extra uttag för högtalare men det är lätt att sätta dit själv. Kopplas på befintliga högtalarkablar och ett köp av ett telejack. Mvh Anders

  16 januari 2015 15:34:28

 • Roger Lundin • 18 maj 2014 12:46:36
  Hej Anders,
  Nu har jag testat runt en hel del, och kan konstatera:jomenvisst, det fungerar alldeles utmärkt. Jag kan ta fram det bluesljud jag vill ha. Mera tygnd och botten.
  Precis det jag sökte. Gillar också att det låter bra på låg volym. Dessutom funkar äntligen min Boss Bluesdriver som tänkt. Men att köra genom lurar, det lät inte så överväldigande. Där var min Fender Mustang bättre.
  Allt som allt är jag väldigt nöjd. Inte minst sett till priset Nux Mighty-50X ett litet fynd. Mvh Roger
 • Hej Roger! Kul att du kunde få fram det sound du vill ha. Nuxen är ett litet underverk. Mvh Anders

  18 maj 2014 12:50:31

 • Jesper • 15 februari 2014 05:20:56
  Hej igen! Innan jag själv gör en video av denna förstärkare kan kanske denna vara av intresse...
  http://www.youtube.com/watch?v=uyaK_OC6zjI
 • Tack Jesper - lägger in den här på sidan. MVH Anders

  16 februari 2014 00:18:11

 • Jesper • 14 februari 2014 19:23:49
  Hejsan Anders! Detta var minsann en äkta käftsmäll i positiv riktning :) Har ju nyligen blivit gräsänkling då min Hagström 310 fick glädja vissa andra. Kan dock säga att mitt älskade rör ljud fortfarande lever kvar, fast i ny kostym ;) NUX Mighty 50X klarar av att leverera OCH med mer bottenton samt fler möjligheter! Tack än en gång Anders!!
 • Hej Jesper! Man blir förvånad över vilket tryck det är i den rena kanalen på Nuxen och att det kan låta så myckket rör. Det är ju en digital förstärkare vi pratar om. Mvh Anders

  14 februari 2014 21:20:15

 • Lasse Närvä • 11 januari 2013 15:00:29
  Hej igen.
  Har nu testat NU-50 i en större lokal och blev imponerad av både ljudmöjlgheterna och hur högt man kan spela på den. Enda kruxet är stämapparaten. Den visar lite hit och dit, vill ej stanna på grönt.
 • Hej Lasse! Kul att du gillar Nux Mighty-50X. Vi är lika imponerade som du av den. När det gäller stämapparaten så håller vi med. Den funkar men bäst med s.k. klocktoner. Det går att stämma med den med det krävs en viss vana. Har en Fender Cyber Twin som uppvisar ett liknande beteende.Mvh Anders

  14 februari 2014 21:23:07