Det här är den mest exklusiva och läkraste tele vi spelat på. Gilmour har verkligen lyckats göra en lyxig gitarr. Kroppen har stratocasterns attribute med avfasning för plektrumarmens behagliga stöd (armcut) och som också ger rätt vinkel på armen. Avfasningen bak på kroppen (bellycut) gör att gitarren vinklar upp sig så där lite behagligt vilket ger en bra spelkomfort. 

Gitarren har en snygg kantlist av naturträ och greppbrädan är av ögonlönn (birdseye). Tillsammans med sin läckra ljusblå färg är det definitivt en av de snyggaste telecasters vi sett. På grund av att rosewood är utrotningshotad - så levereras den med greppbräda av ögonlönn. 

Spelkomforten är väldigt bra. Den har en låg stränghöjd. Halsen är smäcker , relativt tunn och med en skön C-profil. Spelar man akustiskt på den så hör man ett rikt ljud med både bredd och djup. Det sitter Gilmours egna mickar i den och inkopplad i förstärkare får man ett telesound av yttersta klass, ett ljud som  imponerar på oss. Det låter mycket telecaster om den - härligt! Gitarren är relativt lätt så man kan spela på den många timmar. 

Det här är en gitarr som om man går efter kvalité och ljud skulle betinga 2-3 gånger så högt pris. Det är ett kap. Köp till en snygg och välvaderad Gilmour Premium Gigbag. Finns i färgerna Sonic Blue, Olympic White

Gilmour Classic - T

Pris:
9 990 SEK
Inkl. 25% Moms
Antal:
Daphne Blue
Avfasning på både fram och baksida

insänt från kund
 

Greppbräda med ögon lönn
Skön avfasning