handmade in sweden

Humbucker

Heaven 57

Pris:
1 490 SEK
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P725704
Antal:
Lundgren har analyserat ett antal P.A.F. mickar från sent 50 tal, både konstruktion och ljudbild. Tänk dig Billy Gibbons och Gary Moore eller någon annan stor blues eller jazzgitarrist. Den här micken ger dig förutsättningar att få till det soundet. Lindad med samma typ av Plain Enameltråd som gjorde P.A.F. så eftertraktade. Detaljarbetet är exakt, t ex amerikansk gänga i polskruvar, träspacer under bobinen och nickelsilverbasplatta. En speciell Alnicomagnet ger mickrofonen sin behagligt träiga karaktär. Heaven 57 är varumärkesregistrerat av Lundgren Guitar Pickups.

Sucker Bucker

Pris:
1 490 SEK
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P725724
Antal:
Här är micken med hög utsignal. Speciellt framtagen för att placeras i stalläget och spolarna formligen suger i sig dina toner. Passar väldigt bra för solospel - skapar ett häng som bara klassmickar kan. Skärmad fyrledad kabel för att koppla i fas, ur fas, parallellt, i serie eller som singelcoil. Vid parallellkoppling får du ett mycket bra kompljud.

Modell M6, M7, M8

Pris:
1 490 SEK
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P725732
Antal:
Ursprungligen utvecklades M serien för hårdrocksgruppen Meshuggah. En maxad mick. Lindningen är gjord för att i samarbete med den keramiska magneten levera mycket av allt. Många gitarrister byter ut sina aktiva mickar mot Model M. Övertoner kommer fram lätt. Även om micken har hög utsignal och rejäl botten så behåller den klarhet i tonen. Finns för 6, 7 eller 8 strängar. Med eller utan kåpa

Smooth Operator

Pris:
1 490 SEK
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P725716
Antal:
En mick med riktig vintagekaraktär. Jämn i hela tonregistret. Diskanten är mjuk och mellanregistret mustigt välljudande. Medelstark utsignal. Mycket av karaktären kommer från magneten som är  en alnico 2 magnet med korrekt P.A.F längd på 63,5 mm. Strängen kan vibrera friare med en svagare magnet och sustainen blir fantastisk. Lindad med mörbrun Plain Enamel koppartråd för rätt ljud och utseende. Micken har använts av musikeliten men finns nu i standardsortimentet.

Minihumbucker

Pris:
1 490 SEK
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P725738
Antal:
En minihumbucker, litet format - stort ljud. Leverar som en fullskalig humbucker. Snygg i halspositionen på en tele för att ta ett exempel.

P90 Vintage Soapbar

Pris:
1 195 SEK
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P779571
Antal:
En mikrofonkonstruktion med unika ljudegenskaper. Många musiker anser detta vara den mest välljudande mikrofonen någonsin. Distinkt mellanregister och mjuk diskant. En mikrofon för rock, jazz och blues. Den får sin kraft av två Alnico 5 magneter under spolen. Används av både proffs och amatörer. Svart kåpa ingår. Halsmicken matchar stallmicken genom lite färre varv koppartråd för att kompensera strängens större svängningar.
 

Revolver

Pris:
1 490 SEK
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P725728
Antal:
Är en P-90 liknande singelcoil mick i humbuckerformat. Lite mer betonat mellanregister och lite rundare diskant än en singelcoilmick. Förvandlar en humbuckergitarr till något helt annat. Mer väldefinierat sound. På scen skär den igenom ljudbilden och regerar.

Black Heaven set

Pris:
2 990 SEK
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P725726
The Black Heaven combines the power, aggression and tight response of the legendary M6, but with more refined, organic character that lends itself to more diverse tonal applications. The Black Heaven® bridge model boasts crisp attack, meaty growl, and punchy lows accompanied by rich harmonics and excellent dynamics. There is plenty of power here, but with less compression and more of a wide frequency response. The Neck model is both articulate and juicy, so lead players will appreciate its depth and sonic complexity. Whether you're into modern down-tuned progressive metal, old school thrash, hard rock, punk or anything in between- the Black Heaven has you covered! Neck pickup AlNiCo. Bridge pickup Ceramic.

Stratocaster®

Lundgren 50s Formvar

Pris:
890 SEK
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P690061
Antal:
Lindad med dubbellackad koppartråd, isoleringen heter Formvar och är samma typ av tråd som användes åren 1954-1964. Tänk Shadows och Stevie Ray. Stallmicken lindas med fler varv för att kompensera att strängen gör mindre rörelse där. Det här är den bästa vintagemicken du kan sätta i en strata.

Lundgren Strat-90

Pris:
890 SEK
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P690234
Antal:
En mick som är i P-90 landet. Konstruktionen skiljer sig mot vanliga mickar. Här är polerna av metall och magneten sitter under. Tillsammans med lindningen ger det en utsignal som är mycket kraftigare. Ett rikt mellanregister med pondus. Stallmicken lindas med fler varv. Ett matchat set gör det lättare att använda alla tre mickarna.

Lundgren 60s Vintage

Pris:
890 SEK
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P690162
Antal:
Receptet är från 1965 och framåt. Ljudet är rent med tryck och härlig topp. Attacken är uttalad. Tänk The Edge och Jimi Hendrix. Bra strängseparation. Utmärkt för distade ljud. Alnico 5 magneter, handrundade toppar, fiberplatta till bobiner, bomullsisolerad kabel. Lindad med 0,063 mm isolerad plain enamel koppartråd. Stallmick har extra varv.

Lundgren Hot

Pris:
890 SEK
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P690206
Antal:
Primärt framtagen för stalläge eftersom många gitarrister upplever standardljudet för tunt och vasst. Hot har mer tryck i mellanregistret och botten med en avrullad diskant. Hot har cirka 20 % mer kraft än 60s Vintage.

Lundgren Blues

Pris:
890 SEK
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P690176
Antal:
Baserad på 60s Vintage men med en något högre utsignal och ett fetare bluesljud. Stallmicken är lindad med fler varv för att kompensera för att strängen gör mindre rörelse där och därmed lägre volym.

Lundgren BJFE - Lundgren BJFE Set

Pris:
2 690 SEK
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P690220
Antal:
Den här micken löser två problem från 50-talet. Den svagare stallmicken har biffats upp. Den har en rundare ton med mer pondus. Volymen är balanserad oavsett vilken mick du använder. Behöver inte börja skruva på förstärkaren. Utmärkt för både rena och distade ljud. Det här settet är för dig som försökt spela distat på en strata men inte fått det att fungera. BJFE kan konkurrera med en Les Paul.

Telecaster®

Lundgren Vertigo

Pris:
1 150 SEK
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P690252
Antal:
Stallmicken är baserad på en -52 modell. Resultatet är slående likt. Magneter och lindningstråd är likadan som användes 1952. Magneterna har mer järn vilket ger en punchig mellanregisterknuff. Den har twang så det räcker men ljudet är inte så vasst som på många moderna teles. Halsmicken har alnico 5 magneter vilket är bra om man vill ha kraft och diskant kvar om man använder kåpa. Den är lindad med Plain enamel AWG 43 tråd.

Lundgren Tele Hot 11 K Ohm

Pris:
1 150 SEK
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P690482
Antal:
Denna mick har lindats med tunnare tråd och fler varv än vintagemodellerna. Det ger en högre utsignal. Mellanregister blir mer betonat och diskanten något beskuren.

Mickbyte - Mickbyte arbetskostnad

Pris:
300 SEK
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P536981
Antal:
Arbetskostnad byte mickar

Lundgren Tele Vintage

Pris:
1 150 SEK
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P690276
Antal:
Karakteristiskt teleljud. Stålplattan under mikrofonen fungerar som magnetisk reflektor och skapar det karakteristiska teleljudet. För att undvika oönskad rundgång monteras plattan innan den vaxas. 6,4 K Ohm har riktigt bett. Modellen med 7,3 K Ohm (tidigare 7,5) har fler lindade varv koppartråd och ljudkaraktären är mindre diskant och mer output. Halsmicken har Alnico 5 magneter, bobiner av vulkaniserad fiberplatta och en lindning av den tunnare AWG 43 koppartråden. Standardutförandet är utan kromkåpa för ett öppnare ljud. Halsmicken är reverserad jämfört med stallmicken så du slipper brum när de används samtidigt.

Lundgren Tele BJFE

Pris:
1 190 SEK
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P690488
Antal:
En modern mick för 2000-talet som sätter en ny standard. Tillsammans med pedalgurun Björn Juhl har vi tagit fram ett matchat set för en tele. Magneterna är större i diameter och lite lägre än normalt. Det ger 20 % högre inductans och skapar en kraftfull och fyllig ton. Alnico 5 magneter. Lindad med Plain enamel koppartråd. Halsmicken matchar stallmicken perfekt både i volym och ton. Kommer med kåpa i nickelsilver.

Lundgren Tele P-90

Pris:
1 150 SEK
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P690471
Antal:
Ursprungligen en mick framtagen efter önskemål av gitarrproffs som ville ha mer P-90 karaktär i sin Tele. Konstruktionen har poler av metall och magneterna under. Detta ihop med lindningen gör att utsignalen blir mycket kraftigare. Ett rikt mellanregister med pondus - en riktig rocker!