Vintage Violin

Japanska Fujigen har byggt gitarrer sedan 1960. FGN NCLS-30 BF är ett mästerverk i kvalité, utseende, spelbarhet och sound. Här har Fujigen använt all sin kunskap till att bygga en fantastisk gitarr. Det är en Les Paul som klår det mesta och ändå till ett väldigt bra pris. Vi skulle säga - Top of the line!

FGN Neo Classic intonerar lite bättre en vanliga gitarrer - tack vare sitt C.F.S system (patenterat) där bandstavarna är lite kurvformade (läs mer).Gitarren håller stämningen på ett sätt som alla gitarrister drömmer om. Varje detalj och komponent är minitiöst utformat för att bilda den helhet som gör den till en fröjd att spela på. Den har låg stränghöjd och är väldigt lättspelad. 

Med två Seymor Duncan mickar får du ett grymt skönt Les Paul sound. Vi skulle säga att  man får rota väldigt djupt i plånboken för att hitta något som slår detta. Japanerna kan sin sak. Varma sköna rena toner - fet dist när man vill ha det. Och mycket sustain. Vi gillar verkligen det distade ljudet på den här gitarren. Det är något alldeles extra. 

Halsen är lite fetare, har en U-profil. Gillar man 50-tals halsarna så gillar man denna. Fujigen bygger med solida kroppar - inga luftkamrar. Det ställer större krav på rätt träråvara vid produktionen. En solid kropp gör att man får ett mer sammansatt ljud, t ex blir disten tätare och man får mer sustain. Trots solid kropp så är den inte tung. Noga utvalt trä skapar perfekt balans.

Inklusive en rejäl FGN Gigbag. 

 

SPECIFICATION
Construction      Set-in Neck
Body                  Flamed Maple Top / Mahogany Back
Neck                  Mahogany U-Shape Beefy
Fingerboard       Rosewood
Scale                 24.75" (628mm)
Frets                  22F Medium Jumbo C.F.S.
Tuners               GOTOH® SD90-SL
Bridge                GOTOH® GE104B
Tailpiece            GOTOH® GE101A
Hardware Color Chrome & Nickel
Pickup (Neck)    Seymour Duncan® SH-18n Whole Lotta Humbucker
Pickup (Bridge)  Seymour Duncan® SH-18b Whole Lotta Humbucker
Controls             2Volume, 2Tone, 3Way Toggle SW
Body Finish        Top Lacquer Gloss
Strings               D'Addario EXL110 (.010-.046)
Accessories       Original Gig Bag
Color                  VV (Vintage Violin)
Weight               Approx 4.3 kg.
 

Läs mer om FGN Guitars

FGN NCLS-30 BF

Pris:
21 990 SEK
Inkl. 25% Moms
Slut i lager
  • Carl-Magnus Bergdahl • 24 maj 2023 08:56:42
    Fantastisk gitarr gillar den lite fetare 50 tals halsen som gör att det blir ännu mera tryck o sustain i gitarren . Ha det bra Anders o tack för din fina service o trevliga bemötande du alltid ger mig . Mvh Calle
  • Tack för beröm Calle! Mvh Anders

    24 maj 2023 09:05:50