With Crown Trapezoid Inlays

green lp custom - comfort series

Ja vad säger man - den gode Ted McCarty prickade helt rätt när han designade den här gitarren. Ett utseende som saknar motsvarighet när det gäller solida gitarrer enligt vårt tycke. Många tror att det var gitarristen Les Paul som stod för designen men så är inte fallet. 

Green LP Custom är ett riktigt påkostat gitarrbygge, här har vi inte sparat på de små detaljerna. Notera dubbla kantlister (bindings) med exklusiv dubbel dekorslinjer runt hela gitarrkroppen, även på baksidan. Läckra inlägg i halsen. 

Tjockt lager klarlack ger djup i lacken. Det kommer inte riktigt fram i våra bilder. Den är högblank. Väldigt snyggt. Vi är imponerade över hur skickliga våra lackerare är. Det krävs stor erfarenhet och kunnande för att få till en så hög finish. Det är inte alla som klarar det - det ser man prov på titt som tätt. Det här är riktigt snyggt gjort.

En tunn modern D-hals med låg stränghöjd gör den skön att spela på. Green LP Custom har ett stort register i ljud. När vi krämar på med dist hänger den följsamt med och levererar en skön ton. När vi spelar rent med den får vi en varm ton med bra tryck. När vi jämför matchar den betydligt dyrare gitarrer.

Green LP Custom finns i färgerna Black, Silver Burst, Cherry Burst, 3-ton Sunburst och Brown Burst

 

Specifikation:

 • Kropp av mahogny med topp av lönn,
 • Modern D-formad hals av mahogny, bredd översadel 42 mm, 1:a band tjocklek: 18 mm bredd: 43 mm, 12:e band tjocklek 20 mm, bredd: 52 mm 
 • Greppbräda av rosewood, 12" radie. 24 3/4" skala med 22 medium jumboband,
 • Kapslade stämskruvar, standard stall,
 • Green standard humbucker, 3-vägs pickupväljare,  2 volym och 2 tonkontroller.
 • Hårdvara i guldkrom.
 • Vikt ca 4,5 kg
 • Färg: Black Gloss

Läs mer om Green Guitars

Green LP Custom BK

Pris:
3 690 kr
Inkl. 25% Moms
Antal:

Om Green LP Custom - Comfort Series
Vi på Guitarnet har alltid tyckt att Gibson Les Paul är världens snyggaste solida elgitarr. Under årens lopp har vi ägt ett antal privat. När vi bestämde oss för att ta fram ett eget märke, satte vi oss ner och analyserade om vi kunde göra något ännu bättre. Vi kom fram till att för oss kunde halsarna och att ljudet förbättras. På våra Green LP gitarrer har vi därför satt relativt smala och tunna halsar. Stränghöjden är låg utmed hela halsen. Det gör dem väldigt lättspelade. Soundet har en uns mer diskant, lite mer distinkt men fortfarande väldigt mycket Les Paul. Nu hänger det allt som oftast en Green LP på magen när vi lirar.

Nytt 2017
Årets modell har Crown Trapezoid inlägg och svart plektrumskydd. 

Klicka för förstora

Ljudprover

Inspelad med en Fender Cyber Twin med hjälp av en handhållen Olympus LS-11 recorder, ingen redigering har gjorts för att ljudet ska vara så autentiskt som möjligt.

från användare

Svart baksida

Rent

Dist

Inspelning: Stefan Liljeqvist

Nytt huvud från modellår 2013
 • Herr Grundberg • 23 november 2017 14:48:18
  Hämtade ut gitarren idag, och som vanligt grymt imponerad!
  Den känns och låter som en dröm, trots att man knappt kan spela hehe.
  Och stort tack för "presenten"!! :D
 • Härligt att höra att du är nöjd - håller med om att den lätt riktigt gött / mvh Anders

  23 november 2017 15:59:36

 • Henry Mäkelä • 5 september 2016 06:27:35
  Köpte mig denna Lp för nån vecka sen med en vis skepsis ringande i bakhuvudet. Men gissa om jag blev grymt överraskad! Bättre gitarr går inte att få för dessa pengar!! Har ägt otaliga Gibsons under åren och kan säga att den här spelar i samma klass som dem flesta av dom!! Nu finns fan ingen anledning att lägga tiotusentals slantar på nått kännt varumärke, köp Green säger jag bara!! Sen att servisen var kanon och leveransen snabb gjorde inte saken sämre! Kommer inom kort beställa mig en till, bara jag kan bestämma mig för vilken ;) Stort tack Till Anders!! En stor eloge ska du/ni ha! Höres inom kort igen :)
 • Johnny Hätting • 31 maj 2016 21:47:40
  Jag och sonen Adrian var i Gislaved och vi köpte då en custom BK Les Paul! Efter att jag provspelat på denna var jag bara tvungen att köpa en cherry burst till mäjj själv osså...! Bättre Les Paul kopia går nog inte få för 3590kr;- Underbar gitarr!! Till Alla; köp, köp- det är en order...!/ Tack till Guitarnet/ Hälsning Johnny o Adrian
 • Jonas Skogfält • 9 maj 2016 13:46:40
  Vill bara passa på att tacka för en jättefin gitarr. Svar på mail direkt och leverans på endast två dagar. Har spelat på Gibson les Paul i många år, standard, custom och gitarren kan verkligen mäta sig bland dem. Köpte en LP custom black av er och är jättenöjd. Bra ton och sustain. Definitivt inte sista gitarren jag köper av er.
  Kommer att rekommendera er i framtiden. Bra jobbat och lycka till i fortsättningen.
  Mvh Jonas skogfält