green lp Gold top - master series

Green LP Gold Top ingår i vår Master Series. Gitarrerna byggs i vår Custom Shop. Den byggs med stor passion av skickliga och erfarna gitarrbyggare.

Trämaterialet handplockas och väljs ut för bästa utseende och ton. Vi väljer mickar som är bland det bästa du kan sätta i en gitarr. Samtliga komponenter håller väldigt hög kvalité.

För att få till rätt tyngd i tonen är Green LP Gold Top byggd av mahogny, både kropp och hals. Det sitter en snygg greppbräda i ebenholts som ger en klar ton och mer strängseparation. Ebenholts är väldigt  fibertät  - så ytan blir snabb. Vi har valt Lundgren Heaven 57 mickar som har förmåga att plocka upp den feta tonen i gitarren och färga den på ett sätt som gör att det blir rätt karaktär med mycket kropp i tonen - en sen 50-tals Les Paul, läckert!

Halsen har en D-profil. Den är ett litet uns plattare på toppen än en C-profil. Både halsbredd och halstjocklek är att benämna som medium, varken smal eller tjock. Känslan man får när man spelar på den är beroende på vad man är van vid. Är man van vid smala och tunna halsar upplever man den som tjock och är man van vid tjockare halsar så är känslan att den är tunn. Mängden trä i halsen har betydelse för ljud och sustain så det är inte oväsentligt i sammanhanget. 

Vår gitarrpanel gillade den. De lyfte fram utseendet, finish och halsen som de tyckte var grymt skön. Dessutom hur väl den stämde över hela halsen. Magnus som äger en Gibson Les Paul Custom Shop jämförde den med sin och tyckte att den nästan känns som hans när det gäller sustain och klang. Övriga kommentarer handlade om hur lättspelad den var.

Det här är en gitarr som har det där lilla extra i form av utseende, spelkomfort och ljud. Som vanligt är den snyggare i verkligheten än på bilderna. Blir lätt lite speglingar när finishen är så bra.

Specification
Body & Neck: Mahogany.
Neck: D-shape.
Fingerboard: Ebony
Scale: 24.625"(625.475 mm)
Radius:12" (304.8 mm)
Frets: 22 Medium Jumbo
Widht/Thickness:  Nut 43 mm. 1:st fret 44 mm/23 mm, 12:th fret 52 mm/24 mm 
Pickups: 2 pcs humbucker Lundgren Heaven 57
Controlls: 2 volume och 2 tone.
Bridge: Alchemy LP-3S Sus Saddle, LT-01
Strings: trängar: 010-.046
Weight: approx 3,9 kg
Color:  Gloss Gold Metallic
Hardware: Chrome

Green LP Gold Top

Pris:
11 900 SEK
Inkl. 25% Moms
Antal:
Slut i lager

Serienummer 4 - går att beställa - lev tid 2-3 månader

Köp till Green Case - nedsatt pris

Ord. pris:
790 SEK
Pris:
690 SEK
Inkl. 25% Moms
Du sparar:
100 SEK (13%)
Antal:

Om Green LP Gold Top - Master Series
För vår Green LP Gold Top har vi hämtat inspiration från Billy Gibbons gitarrer och sound. Jimmie Hendrix lär ha sagt att han önskade han kunde spela som Billy och det önskar jag att jag kunde med. Gibbons har ett speciellt sound som givetvis i första hand beror på hans känsla och spelteknik, men samtidigt hänger det samman med gitarr och förstärkare. Green LP Gold Top har egenskaper direkt hämtat från de gitarrer som Billy använde tidigt i sin karriär och som skapade hans typiska sound. Vi har tagit influenser från hans Gibson Les Paul Sunburst från 1959 och hans Gibson Les Paul Gold top från 1953. Halsen är inspirerad av 60-talet. 

Lyssna på green lp gold top

lyssna på lundgren heaven 57

 • Jesper Hagberg • 29 januari 2015 22:19:40
  Herregud!!! Ja, idag så kom den. Det första exemplaret av Green LP Gold Top Master Series. Vilket kanonbygge ni har lyckats med. Där finns absolut INGET att anmärka på. Skarvar, sömmar, knappar, band ja ALLT är så otroligt perfekt så det är näst intill stötande. Guldmetallic lacken gör sig ej rättvis på era bilder då den måste upplevas i verklighet. Kommer lägga upp en videorecension inom kort.
  Mvh
  Jesper
 • Jesper Hagberg • 27 december 2014 12:26:55
  Som sagt, får väl sälja Green samlingen så jag kan lösa denna dyrgrip :) Tar du inbyte?;)
 • Hej Jesper! förstår att du blir sugen. Den är hur läcker som helst och låter som en dröm. Jo jag kan ta inbyte av Green gitarrer.

  27 december 2014 12:55:26

 • Matz • 30 oktober 2014 23:26:54
  Låter fin fint!!!!!