Red Burst

Green lp Modern - master series

Green LP Modern ingår i vår Master Series. Här handlar det inte om någon serietillverkning i fabrik. Gitarrerna byggs styckvis i vår lilla Custom Shop som ligger i Seol Sydkorea. Där de byggs med stor passion av skickliga och erfarna gitarrbyggare. Trämaterialet handplockas och är noga utvalt för både utseende och ton. Det är ett gediget hantverk man presterar. Samtliga komponenter håller väldigt hög kvalité. Finish av högsta klass.

Vi har moderniserat originalet något lite - det gör stor skillnad i spelkomfort och ljud. Vi har valt att förse kroppen med en s.k. Belly Cut. Det är en liten avfräsning på baksidan av kroppen. Gitarren hamnar i en lite annan vinkel vilket innebär att det både känns bekvämmare och man får en mer avslappnad högerarm. Dessutom sitter det Green Custom Humbuckers som är lite mer output i än traditionella pickuper. Det ger ett mer modernt ljud. 

För att få till rätt tyngd i tonen är Green LP Modern byggd av mahogny, både kropp och hals. Det är en relativt lätt Les Paul - vilket är skönt om man spelar länge. Greppbräda av lyxig Ebenholts ger möjligheter till snabbt spel och dessutom lite klarare ton med mer strängseparation. Vi har valt att sätta humbuckers utan kåpa vilket ytterligare förstärker denna karaktär.

Vi har valt en D-profil på halsen. Ligger nära en C-profil men är en uns plattare på toppen. Halsen är relativt tunn för att vara en Les Paul. Se mått i specifikationen nedan. Vi har också lagt en semi-gloss lack på baksidan - så den är lite skönare 

Green LP Modern har en imponerande akustisk ton. Vilket tyder på bra trä och bra bygge. Och pickuperna imponerar. Det är hög kvalité i tonen oavsett om man kör rent eller distat. Och bra sustain. 

Det här är en gitarr som har det där lilla extra i form av utseende, spelkomfort och ljud. Som vanligt för alla våra gitarrer är den snyggare i verkligheten än på bilderna. För att hålla nere kostnaderna tar vi alla bilder själva. 

Du kan välja till ett plektrumskydd om du vill. Vi skickar med det eller kan montera det. Välj till produktvariant. 

Specifikation
Body & Neck: Mahogany 
Neck profile: D-shape.
Scale:  24.625"(625.475 mm)
Radius: 12" (304.8 mm)
Frets: 22 Medium Jumbo
Widht/thicknessl: Nut 43 mm. 1:st fret 44 mm/21 mm, 12:th 52 mm/23 mm
Pickups: Green 60s Custom Humbuckers  
Controlls: 2 volume och 2 tone 
Bridge: Alchemy LP-3S Sus Saddle, LT-01
Tuners: Green Modern 
Strings: .010-.046
Weight: approx 4,0 kg
Color: Green Burst, Red Burst, Lemon Burst  
Hardware: Chrome

Green Burst
Lemon Burst

Green LP Modern

Pris:
11 990 SEK
Inkl. 25% Moms

Om Green LP Modern
Här tänkte vi en modern variant av originalet med lite förbättrad spelkomfort, lite mer strängseparation och mindre vikt. Snygga toppar och läckra kulörer. Omdömmet vi fått är att resultatet blev väldigt lyckat och kan konkurrera med dubbelt så dyra modeller från originalet. 

Red Burst
Red Burst with pickguard
Green Burst
Green Burst with pickguard
Lemon Burst
Lemon Burst with pickguard