Green LP Revolution - Custom Shop

Green lp Revolution - custom shop series

Det här är en skön gitarr att spela på med sin tunna hals. Långt från de tjocka halsarna som finns på en del Les Paul modeller. En låg stränghöjd gör också sitt till. 

Green LP Revolution ingår i vår Custom Shop Series. Här handlar det inte om någon serietillverkning. Gitarrerna byggs i vår Custom Shop. Där den  byggs för hand med stor passion av skickliga och erfarna gitarrbyggare. 

Trämaterialet handplockas och är noga utvalt för både utseende och ton. Samtliga komponenter håller väldigt hög kvalité.

För att få till rätt tyngd i tonen är Green LP Revolution byggd av mahogny, både kropp och hals. Greppbräda av lyxig ebenholts ger lite mer strängseparation och attack än en i rosewood. Ebenholt har hög fibertäthet så den är snabbare än rosewood. 

Gitarren är utrustad med Green Custom Pickups mickar som har förmåga att plocka upp den feta tonen i gitarren och färga den på ett sätt som gör att det blir rätt karaktär med mycket kropp i tonen. Alternativt kan du välja svenska handvirade Lundgren Pickuper. Bättre mickar går inte att få!

När man spelar akustiskt på den får man fram en fin ton. Vilket tyder på bra trä och bra bygge. Inkopplad i förstärkare låter den bra oavsett om man kör rent eller distat. Den har bra sustain. 

Det här är en gitarr som har det där lilla extra i form av utseende, spelkomfort och ljud. Som vanligt för alla våra gitarrer är den snyggare i verkligheten än på bilderna.
Det här är en LP som kan mäta sig med dyrgripar. 

Specification
Body: Mahogany, flammed Maple top
Neck: Thin D-shape.
Fingerboard: Ebony
Scale: 24.75"
Radius: 12" (304.8 mm)
Frets: 22 medium jumbo
Widht/thicknes: Nut 42,5 mm. 1:st fret 42,8 mm/20 mm, 12:th fret 52 mm/22 mm
Pickups:Green 50s Custom  Humbucker Pickups or Lundgren Handwired Pickups
Controls: 2 volume 2 tone
Bridge: Alchemy LP-3S Sus Saddle, LT-01
Tuners: Lockíng 
Strings: .010-.046
Weight: approx 3.9  kg
Color: Wine Red
Hardware: Chrome

Om Green LP Revolution
Här ville vi få fram en Les Paul som passar oss som är vana vid att spela på lite tunnare och smalare halsar. Green LP Revolution har en väldigt smal och tunn hals. Den är tunnare än originalets 60-tals hals som i sin tur är betydligt tunnare än en 50-tals hals. Färgen och namnet kom till efter vi sett en film där George Harrison använde en röd Les Paul till inspelning av låten Revolution. Snygg!

Nytt 2020
Vi har uppgraderat modellen till en Custom Shop, dvs den är handbyggd. Den är dessutom utrustad med  med låsbara stämskruvar och handvirade Lundgren Heaven 57.

 • Pidde • 30 september 2023 12:46:30
  Det tog nästan exakt 7 år innan jag köpte denna godbit! Jag har sedan tidigare en J&B och en LP Custom BK.
  Efter några mail fram och tillbaka med Anders och lite om och men, så är nummer 4 Revolution hemma hos mig. Grym gitarr med Lundgren Heaven 57 mickar. Super trevligt ljud, skön att spela på (tack för goa halsar) och så jäkla snygg!!
  Anders, tack för snabba svar och din service i denna affär. Det är svårt att inte bli imponerad av hur duktiga ni är.
  Tack än en gång för allt!
 • tack Pidde för dina värmande ord! Anders

  2 oktober 2023 09:31:11

 • Lennarth Norgren • 12 januari 2021 12:27:41
  Fantastisk liten rackare att spela på. Välbyggd o underbart snygg. köpte min för några år sedan . gav ett par lappar. förstår att jag gjorde ett klipp när jag ser vad de kostar idag. Säljer den aldrig.
 • Michael Thiele • 19 september 2019 12:21:54
  Oj!!?? Vilken prisökning på den Men absolut, den är värd varenda krona
  Säljer aldrig min nr 2 ❤️
 • Hej Michael! ja - vi fick en kraftig prishöjning från vår Custom Shop. Men som du säger - det är fortfarande billigt för en så grymt bra gitarr. /Anders

  19 september 2019 13:16:14

 • Pidde • 28 december 2016 22:01:17
  Herrejävlar vad snygg den är! Får nog bli en trip till er snart :)
 • Ja den är läcker - skön att spela på också. Passar mig bra. Varmt välkommen till Gislaved Pidde!/Anders

  29 december 2016 10:13:13