Green lp Revolution - master series

Det här är en skön gitarr att spela på med sin tunna hals. Långt från de tjocka halsarna som finns på en del Les Paul modeller. En låg stränghöjd gör också sitt till. 

Green LP Revolution ingår i vår Master Series. Här handlar det inte om någon serietillverkning. Gitarrerna byggs i vår Custom Shop. Där de byggs med stor passion av skickliga och erfarna gitarrbyggare.

Trämaterialet handplockas och är noga utvalt för både utseende och ton. Samtliga komponenter håller väldigt hög kvalité.

För att få till rätt tyngd i tonen är Green LP Revolution byggd av mahogny, både kropp och hals. Rosewoodgreppbräda ger en varm ton och en lång, balanserad sustain. Gitarren är utrustad med Green Custom Pickups mickar som har förmåga att plocka upp den feta tonen i gitarren och färga den på ett sätt som gör att det blir rätt karaktär med mycket kropp i tonen. 

När man spelar akustiskt på den får man fram en fin ton. Vilket tyder på bra trä och bra bygge. Inkopplad i förstärkare låter den bra oavsett om man kör rent eller distat. Den har bra sustain. 

Det här är en gitarr som har det där lilla extra i form av utseende, spelkomfort och ljud. Som vanligt för alla våra gitarrer är den snyggare i verkligheten än på bilderna.

Specifikation
Kropp och hals av mahogny. Flammig top av lönn. Halsprofil: Thin D-shape. Skallängd: 24.75",Radius greppbräda: 12" (304.8 mm) Antal band: 22 st Medium Jumbo
Bredd översadel: 42,5 mm. 1:a band, bredd 42,9 mm, tjocklek 20 mm, 12:e band bredd 52 mm, tjocklek 22 mm Dragstång: dubbelverkande
Mickar: 2 st humbucker Green Custom Pickups
Kontroller: 2 st volym och 2 st ton. Stall: Alchemy LP-3S Sus Saddle, LT-01
Stämskruvar: kapslade.  Strängar: .010-.046
Vikt: ca 4,3 kg Färg: Wine Red Hårdvara: Krom

Green LP Revolution

Pris:
7 990 SEK
Inkl. 25% Moms
Antal:

Serienummer 2 finns i lager - vikt 4 021 gr

Om Green LP Revolution
Här ville vi få fram en Les Paul som passar oss som är vana vid att spela på lite tunnare och smalare halsar. Green LP Revolution har en väldigt smal och tunn hals. Den är tunnare än originalets 60-tals hals som i sin tur är betydligt tunnare än en 50-tals hals. Färgen och namnet kom till efter vi sett en film där George Harrison använde en röd Les Paul till inspelning av Revolution. Snygg!

  • Pidde • 28 december 2016 22:01:17
    Herrejävlar vad snygg den är! Får nog bli en trip till er snart :)
  • Ja den är läcker - skön att spela på också. Passar mig bra. Varmt välkommen till Gislaved Pidde!/Anders

    29 december 2016 10:13:13