Made in Japan
Made in Japan

Det här är ingen vanlig gitarr - det är ett underverk, ett fantastiskt bygge. Vi på Guitarnet.se har aldrig spelat på något liknande. Det är en upplevelse. Den här gitarren ingår i FGN Expert Series och det är gitarrer som är något extra. 

FGN har lyckats att förena klassiska drag med nytt. FGN FLAME är riktligt läcker. Designen är påkostad. Snyggt svarvad topp ger fina drag. Läckert lackad i vintage violin på flammig lönn. Snyggare gitarr får man leta efter.

FGN lägger stort fokus på att få till halsarna så att de blir så sköna som möjligt och det är det första som slår en när man tar ton. Halsen har en skön Soft-U profil som ligger nära en C-profil. Den är lackad på baksidan med en speciallack som är något matt i sin struktur. Stränghöjden är låg. Den är väldigt skön och lättspelad. Det är som en i vår testpanel uttryckte det - "den gitarren får man inte spela för mycket på - då kommer ha begäret"

FGN FLAME har ett ovanligt väldefinierat sound. Klart och distinkt. Det är inte många gitarrer som kan matcha det. Om man lyssnar noga på ljudprovet för denna gitarr hör man vilken otrolig klass det är. Den har ett uns mer diskant än FGN FLAME Gold Top.

Levereras med ett exklusivt hard case - värde 1 500 kr. 

Specifikation

CONSTRUCTION : Set in Neck
FRETS : 22F Jumbo (C.F.S)
TUNERS : Gotoh SG301-20
BODY : Flamed Maple Top / Mahogany Back
SCALE : 24.75" (628mm)
BRIDGE : Gotoh GE104B (Brass)
NECK : Mahogany U-Shape
CONTROLS : 1V, 1T, 3-Way Toggle SW
TAILPIECE : FJTP (Brass)
FINGERBOARD : Rosewood
PICKUPS : FGN FL-1n (neck), FGN FL-1b (bridge) Handwired in Japan
COLOR : Vintage Violin Matte
STRINGS : D'Addario EXL110 (.010-.046)
FINISH : Polyester
CASE : Hard Case
WEIGHT: Approx. 3.9 kg

FGN FLAME EFL-FM - Vintage Violin

Pris:
18 990 SEK
Inkl. 25% Moms
Slut i lager
Vintage Violin
C.F.S Tuning System
C.F.S Tuning System

Demo - fgn flame 

ljudprover

Inspelad med en Fender Cyber Twin förstärkare med hjälp av en handhållen Olympus LS-11 recorder. Det distade ljudet går från humbucker i stalläget, sedan till halsmicken.

rent

dist

blues

Inspelning Stefan Liljeqvist

  • Datamicke • 8 februari 2016 13:15:39
    Måste vara en av dom bästa gitarrerna som existerar. Köpte en goldtop av Anders (guitarnet.se) efter att ha provat typ 10 gitarrer i affären kände jag att jag åker hem utan gitarr eller med denna. Köpte den och ångrar det inte en sekund. Fantastisk kvalite'. Jag brukar alltid ändra på något på mina gitarrer. Detta är första gången jag känner att en gitarr redan är perfekt. Känsla, utseende och sound kan knappast bli bättre.
  • Härligt att höra att du är så nöjd. Håller med - jag har aldrig provat något där det känns så perfekt. /Anders

    8 februari 2016 13:27:00