Made in Japan by Fujigen

Det här är ingen vanlig gitarr - det är ett underverk, ett fantastiskt bygge. Vi på Guitarnet.se har aldrig spelat på något liknande. Det är en upplevelse. Den här gitarren ingår i FGN Expert Series och det är gitarrer som är något alldeles extra. 

Japanska Fujigen har lyckats att förena klassiska drag med nytt. Känns lite som en tele med sin tunna kropp men låter mer som en Les Paul. FGN FLAME är riktligt läcker. Designen är påkostad. Snyggt svarvad topp ger fina drag. Binding på halsen är naturträ - flammig lönn. Snygga inlays. 

FGN lägger stort fokus på att få till halsarna. Det är det första som slår en när man tar ton. Halsen har en skön Soft U form vilket ligger nära en C-profil. Den är lackad på baksidan med en speciallack som är något matt i sin struktur. Stränghöjden är väldigt låg vilket gör den lättspelad. Den är verkligen skön. Som en av grabbarna i vår testpanelen utryckte det "sicken skön hals".

FGN FLAME är utrustad med FGN handvirade pickuper och har ett ovanligt väldefinierat sound. Klart och distinkt. Bra strängseparation. Här finns varma rena toner, skön crunch och ordentlig dist. Det är inte många gitarrer som kan matcha det. 

Finns i färgerna: Black
Levereras med ett hard case.

CONSTRUCTION : Set in Neck
FRETS : 22F Jumbo (C.F.S)
TUNERS : Gotoh SG301-20
BODY : Canadian Hard Maple Top / African Mahogany Back
SCALE : 24.75" (628mm)
BRIDGE : Gotoh GE104B (Brass)
NECK : African Mahogany
CONTROLS : 1V, 1T, 3-Way Toggle SW
TAILPIECE : FJTP (Brass)
FINGERBOARD : Indian Rosewood
PICKUPS : FGN FL-1n (neck), FGN FL-1b (bridge) Handwired in Japan
COLOR : BK
STRINGS : D'Addario EXL110 (.010-.046)
FINISH : Polyester
CASE : Hard Case
WEIGHT: Approx. 3.9 kg

FGN FLAME EFL-HM - Black Flame Gloss(B-Stock)

Ord. pris:
15 990 SEK
Pris:
12 990 SEK
Inkl. 25% Moms
Du sparar:
3 000 SEK (19%)
Antal:
Slut i lager

B-Stock: Väldigt små repor på baksidan. Knappt synbara. En liten ding på baksida hals. 

demo - fgn flame

  • Micke M • 17 februari 2016 14:11:42
    Köpte en FGN Flame Expert efter att ha provat ett 10-tal gitarrer i butiken. (Tack för ditt tålamod Anders). Verkligen en kanonbra gitarr. Den låg lite över min budget egentligen men jag ångrar inte för en sekund att jag köpte den.