Made in Japan by Fujigen
Made in Japan by Fujigen

THE MODIFIED VERSIONS OF SOME HISTORICAL GUITAR BRANDS

När man får FGN FLAME JFL-HH i sin hand känner man direkt att det är inte vilket bygge som helst. Här är det gitarrbyggare med stor erfarenhet och yrkesskicklighet som varit framme. J-Standard Series byggs i Japan. Baserat på sina goda erfarenheter av FLAME Expert Series har man tagit fram en gitarr som ligger under 10 000 kr. Det är kvalite rakt igenom, mekanik, trä och finish.

En smart finess är att man kan välja dra strängarna som traditionellt genom stallet eller dra dem genom kroppen - s.k. String - Through, vilket ökar kraften i tonen och sustainen. 

Den är väldigt skön att spela på med låg stränghöjd. Halsen har en soft U-profil och lacken på baksidan är matt. Det gör den ovanligt skön att spela på. FGN lägger ner oerhört mycket arbete på sina halsar. Det är något som utmärker deras gitarrer.

Här har du en gitarr som du kan spela allt från spröda toner till tunga riff. Ovanligt bred i ljudet för att vara så nära en Les Paul man kan komma i form och bestyckning. Det sitter Seymour Duncan mickar och båda är splittbara med push/pull kontroll. Det gör att du kan få fram extremt många olika ljudkaraktärer genom att välja antingen humbucker eller singelcoil. Med pickupväljaren i mittläge kan du köra båda i singelcoil. 

Vi gillar verkligen ljudet. Det imponerar på oss. Spelar man med rent är det ett härligt tryck i ljudet. Krämar man på ordentligt med dist kommer det fram en tät, väldigt följsamt dist. Halvskitiga ljud får en komprimerad nasal knorr som jag sällan har upplevt. Har fallit totalt för det ljudet.

Levereras med FGN Gig Bag. Färgen är Black - Gloss vilket inte riktigt syns i bilderna - färgen är högglansig. Finns även i 3 tons Sunburst.
Numera är det kromad hårdvara oavsett färgval. 
 

CONSTRUCTION : Set in Neck
NECK WIDHT/THICKNESS: Nut 42,5 mm 1st fret 21 mm,
12:th fret 24 mm
FRETS : 22 Jumbo (C.F.S intonation system)
TUNERS : Gotoh SG301-20
BODY : American Maple Top /Japanese Basswood Back
SCALE : 24.75" (628mm)
BRIDGE : FJBR-STD
NECK : African Mahogany w. Soft U-Shape
CONTROLS : 1V, 1T with Coil Tap Push-Pull SW, 3-Way Toggle SW
TAILPIECE : FJTP-STD(Zinc)
FINGERBOARD : Indian Rosewood (305R)
PICKUPS : Seymour Duncan Neck: SH-1n (59) / Bridge: SH-5 (Custom)
COLOR : WH, BK, 3TS
PARTS COLOR : Chrome
STRINGS : D'Addario EXL110 (.010-.046) / Standard E
FINISH : Polyester
CASE : FGN Original Gig Bag  
WEIGHT: Approx. 3.7 kg

FGN Flame JFL-HH

Pris:
8 990 SEK
Inkl. 25% Moms
Levereras med Seymour Duncan Pickups och kromad hårdvara
Levereras med Seymour Duncan Pickups och kromad hårdvara
Klicka för förstora
2015 års modell med guldkrom