Walnut

fgn flame dark evolution - made in japan

Här har FGN byggt en väldigt fräck gitarr - vi gillar den skarpt. Man har utgått från sin populära FLAME serie men istället för välvd topp så är det en Flat Top. Snyggt plektrumskydd skapar attityd. Dubbla aktiva humbucker från EMG. Mickarna har hög output vilket ger en kraftfull ton. Det sitter en pull switch så du kan splitta  varje mick till singel coil - du får mängder med användbara ljud. Det här är en s.k. barytongitarr med 26.14 tums skala. Halsen har 24 band vilket är två mer än normalt. Den är stämd i Drop C Tuning vilket ger ett mörkt och mäktigt sound. 

Fujigen har byggt den av Ask i kropp, afrikansk mahogny till hals och greppbrädan av lönn. Stallet är lite speciellt - du kan välja om du vill dra strängarna direkt i stallet på ett traditionellt sätt eller dra dem genom kroppen för mer ton och sustain. Smart. Man använder sitt CFS - system med lätt kurvaktiga band - vilket gör att gitarren stämmer bättre över hela halsen än vad som är normalt.

Baksidan på halsen är mattlackad - vilket gör att du inte fastnar när du spelar. Profilen är U-Shape vilket ligger nära en vanlig C profil. Den är varken tjock eller tunn - medium. Riktigt skön hals. Stämskruvar är från GOTOH och är av den låsbara typen - så en omsträngning är enklare och snabbare att genomföra. Gitarren är lätt - väger mindre än 3.7 kg. 

Specification
Construction: Set in Neck
Body: Ash
Neck: 1pc Mahogany U-Shape, 43 mm at nut
Fingerboard: Maple 305mmR
Scale: 26.14" (664mm)
Frets: 24F Jumbo w/C.F.S.
Tuners: GOTOH® Locking SG301-20 MG-T
Bridge: FGN FJBR-STD
Tail Piece: FGN FJTP-STD
Hardware Color: Black
Pickup(Neck): EMG® 81TW Pickup(Bridge) EMG® 85
Controls: 1Volume, 1Tone w/Push-Pull SW (Tap), 3Way Toggle SW
Body Finish: Urethane (TWF), Polyester (TBF, WNF) Matte
Strings: D'Addario EXL116 (.011- .052)
Others: Factory Tuning : Drop-C (1D, 2A, 3F, 4C, 5G, 6C)
Case: Original Gig Bag
Color Variations:
TWF (Transparent White Flat) TBF (Transparent Black Flat) WNF (Walnut Flat)
Weight: Approx 3.7 kg

FGN Flame JFL-FT-ASH-DE664

Pris:
8 990 SEK
Inkl. 25% Moms
Antal:
Finns i lager